Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 535
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
При нас не са правили нито един в училище, затова започнах аз да давам вкъщи.

# 511
Едно въпросче, извинявам се, знам че е коментирано. Мога ли да букна почивка от 5-12.07? В този период трябва ли нещо да се подава/прави присъствено, тоест не онлайн? Даже тая инфо, ако може да се сложи на първа страница. Мисля че и други ще имат същото питане отново Simple Smile Благодаря!

# 512
За каката преди 4 години не купих справочник.
Тя си беше избистрила желанията преди НВО.
Разпечатах план - приема от сайта на РУО,
Сега пак не смятам да купувам справочник. Свалих таблицата с ДПП и казах на наборката всичко, което й хареса, да оцветява в жълто.
Ще редим желанията след, като излязат резултатите. Още не знаем какво ни е първото желание. Много ми се иска, но не смея да се надявам да се повтори така, както беше с голямата. Но двете са толкова различни. Наборката трябва да я ръчкам постоянно, все отнесена, все нещо пропуснала, проспала, не разбрала. Категорична е, че не иска НЕ. Френски иска да учи, но дали ще стигне балът ... Та трябва и резервни желания да има.
Вярвам, че в крайна сметка ще попадне в правилното за нея училище, в което ще се чувства добре. Все пак и на среда държа. Но най - важно е да са живи и здрави децата. Всичко друго се нарежда Simple Smile
Малко ви изпуснах. Коя таблица на ДПП имате предвид?
Да разбирам ли, че справочника вече е в продажба?

# 513
  • Варна
Dete2, в сайта на РУО по области и май в сайта на Дидева има ДПП. Примерно за Варна на сайта на РУО-Варна има такъв.

# 514
Е, тя Дидева просто събира линкове от всички РУО на едно място. Joy
Но, да. ДПП от сайтовете на РУО е едно от нещата, които издаващите справочници публикуват в тях.

# 515
  • София
Честно казано не виждам какво повече може да му трябва на човек от ДПП от сайта на съответното РУО.
Много по-лесно се търси и систематизира информация в екселски файл на компютър.
Не съм сигурна дали печатните справочници минават през коректор и съответно са застраховани от грешки.

# 516
Цитат
Ние с каката но преди девет години не купувахме справочник и попълнихме само едно желание. Имаше бал за навсякъде.

Ехааа, колко хубаво звучи! Браво!  А към днешна дата как е девойката Ви? Продължава ли да е така целеустремена и успешна?

Скрит текст:

Завършва бакалавър във Виенския университет със специалност Journalism and Communication Studies (Bachelor - with entrance exam procedure). Трябваше да завърши тригодишния курс преди година, но се оказа че иска да запише за магистър специалността Theatre, Film and Media Studies (master degree) и й липсваха няколко предмета за да може да избере тази  програма. Заради това трябваше да удължи бакалавърската програма с една година. На есен живот и здраве почва магистъра. Учи и работи почасово за да ни помага да я издържаме.

# 517
  • София
Дидева, имам малко въпроси дали съм разбрала нещата правилно за изпита "Проверка на способностите".

1. Заявление - подава се на 27-28.05.2021 в училището, в което учи детето в 7-ми клас.
2. Актуалното заявление изглежда така:
Скрит текст:

3. Училището на седмокласника издава бележка за разпределение на ученика за изпита, като мястото на провеждане на изпита може да е и в друго училище.
4. Училището на седмокласника издава служебната бележка с резултата от изпита и я дава на ученика
Откъде трябва да вземем формуляра на заявлението?

# 518
  • Варна
Днес мина РС. По БЕЛ тази седмица имат класно и започват преговор. По математика почват вероятности, но това не бил нов материал. Ще им дава за домашно тестовете от НВО от 2012 до 2020 г. Ще ги изпитва да "рецитират" теореми.При оценяване по математика се взимали впедвид и черновите. Буквално думите на  госпожата бяха: ако отговора го няма на беловата, го търсят на черновата ( ако има отговор ще го намерят) . Обърках се, взима ли се черновата впредвид или не?

# 519
Тази година черновите изобщо няма да се поставят в плика с индивидуалната работа.
Когато се предаваха заедно с беловата, се проверяваха, ако по задача от втора част не беше писано нищо на белова.
Тестовете от 2012 до 2020 освен, че са различни по формат, са различни и по учебно съдържание. Например параметрични уравнения вече не се изучават в седми клас.

# 520
  • Варна
Да, от тестовете ще се дадат избирателно задачите. Обърка ме  това с черновите. Дидева благодаря за уточнението.

# 521
  • Варна
Е, тя Дидева просто събира линкове от всички РУО на едно място. Joy
Но, да. ДПП от сайтовете на РУО е едно от нещата, които издаващите справочници публикуват в тях.
Не, не събира просто линкове Дидева. Тъпото е, че не съм ровила и сравнявала в сайта какво по какъв начин е представено. Само влязох веднъж в и видях грубо какво има. От коментарите тук разбрах, че ги обработвате за по-добре представяне на информацията на едно място. Поздравления за информираността и активността Ви и респект. Помня, че и по времето на каката пак ни съпортвахте в бг мама. БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!

# 522
Тази година черновите изобщо няма да се поставят в плика с индивидуалната работа.
Когато се предаваха заедно с беловата, се проверяваха, ако по задача от втора част не беше писано нищо на белова.
Тестовете от 2012 до 2020 освен, че са различни по формат, са различни и по учебно съдържание. Например параметрични уравнения вече не се изучават в седми клас.
Дидева, това означава ли по черновите може да се пише с химикал, различен от черен?
или няма инструкция за това

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 11:17 от The Invisible

# 523
  • В една далечна галактика...
Здравейте на всички!
Отскоро следя темата, защото и за нас вече времето назрява Simple Smile Simple Smile

Бих искала да попитам дали сте коментирали сравнение между ТУЕС и НПМГ /паралелката с Информатика/? Имам момче с интереси в областта на компютърните науки. За ТУЕС знам от първа ръка (големият ми син го завърши), но нямам информация за НПМГ. Само виждам, че балът за влизане е много висок.

Ще благодаря и за линк, ако наскоро е коментирана тема...

Успех на всички ученици и много спокойствие и здрави нерви на родители им! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 524
  • Варна
Misho4ka, доколкото знам тази година в НПМГ няма обявен прием в паралелка СХН, която евентуално да се доближава като профил до тези в ТУЕС. Профилите са математически, като първи ПП е математика, а втори - информатика. Но ми се струва, че там по-скоро може да се прави сравнение с предлаганото в СМГ, отколкото в ТУЕС. Дано не подвеждам, ще се радвам някой по-запознат да се включи и потвърди или опровергае, защото може да не съм разбрала добре и ще ми е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт