Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 122 221
  • 339
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 6 243
Колко време минава преди да стане чаршафа твърд и не-особено добър за ядене?
Не знам, повече от два дни не ми е престоявал, но не забравяй, че и това, дето е под чаршафа, и то си има трайност Wink

# 106
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Aз с едно пакетче от 185 гр. бонбони покрих торта 30 см и направих фигурките.
Благодаря ти smiling.   bouquet. Аз днес се побърках да обикалям магазините да намеря от тези бонбонки и накрая се оказа, че в нашия малък градец само на ОМV ги има добре, че бяха заредили, че миналата седмица ги нямаше. Тъй, че да живее ОМV  newsm44, сега остава само да направя опит да измайсторя нещо  Mr. Green.

# 107
  • Мнения: 1 431
абонат  Grinning

# 108
  • Мнения: 3 216
А с какво оцветявате фигурките ое маршмелоуз? Пак ли с сладкарска боя? Защото гледам,че те по принцип са си шарени(бонбоните имам предвид)?

# 109
  • Мнения: 414
Аз само искам да ви пусна линкче към едни видеоклипчета за как се обличат торти с фондан.
Разгледайте менюто вляво, има и други полезни неща  Wink
http://www.atecousa.net/learn/satin_ice_1.shtml

# 110
  • Мнения: 818
Наистина има интересни неща  bouquet

# 111
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Здравейте момичета    bouquet.
medusa благодаря за линкчето, тъкмо днес се канех да си обличам тортичката за рожденния ден на свеки с фондан и се чудех дали ще се справя  newsm78. Вчера си направих захарен фондан по рецептата на Наталина. Ама нещо ми се струва, че се обърка работата и не мога да разбера от какво. Значи, смесих си всичко както е обяснила Наталина и стана едно перфектно гладко тесто. Чак се изненадах от резултата, че нели ми е за първи път. Понеже малко ми лепнеше и добавих малко пудра захар и около 1 лъжица царевично нишесте (предположих, че няма проблем с нишестето, но дано там не би е била грешката). После го прибрах добре увито в хладиланика 'за да почине тестото". Абе до тук гледах всичко стриктно да е. Сложих малко боя и когато почнах да правя фигурките всичко в началото беше ОК, но после за нула време започна да се стяга и напуква разточеното тесто. Омесих го наново и малко в микровълновата за да се отпусне, но  няколко секунди след като го извадих не ставаше да се меси въобще, докато беше мекичко и изведнъж започна да се троши. Та накрая стана цялото на ситни трошици. Тук вече едно импровизиране падна  Mr. Green. Сложих малко глюкоза и пак омесих, стана еднородна маса,  но пък много ми лепнеше а с още пудра захар се страхувах да не почне пак да се троши. Ако някой има идея къде ми е била грешката моля ви помагайте, че в сряда ще трябва пак да правя торта и не искам да се обърка пак нещо. Предполагам, че не е от боята защото в началото нищо му нямаше на тестото и дори успях да направя около 30 цветенца, ама после какво се обърка незнам  newsm78. Извинявам се за дългото обяснение, ама за да може да ме разберете по-добре го написах толкова  километражно.  Mr. Green
П.С. Не ползвах целия фондан и сега половината си стои в хладилника неоцветен, какво да правя, за да не се получи пак този номер  #Cussing out

# 112
  • София
  • Мнения: 3 874
Аз само искам да ви пусна линкче към едни видеоклипчета за как се обличат торти с фондан.
Разгледайте менюто вляво, има и други полезни неща  Wink
http://www.atecousa.net/learn/satin_ice_1.shtml
Страхотно линкче,благодаря!  bouquetЗавиждам им за приборите и всички неща,които ги продават готови в магазините им,а ние тук се мъчим. Crazy

# 113
  • Мнения: 2 579
korneliia_h не мога да ти помогна, но и аз ще следя какво ще ти кажат за да не питам и аз като не го направя, и чакам снимки от тортата като я направиш
Наталина ти няма ли да идваш в БГ. веднага си резервирам един ден за обучение, не знам как ги правите тези красоти  bouquet

# 114
  • София
  • Мнения: 2 019
И аз вчера правих розички по рецептата на Ели, но също не ми се получи добре. Добавих олио и успях да скълъпя нещо. Само кошничката не ми се получи достатъчно голяма.

# 115
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
След като почетох туй онуй може ли да питам  newsm78

Имам готов фондан.Но мога ли с него да направя "чаршаф" за торта и да я покрия?
Ако да как да процедирам?

# 116
  • Мнения: 22 867
След като почетох туй онуй може ли да питам  newsm78

Имам готов фондан.Но мога ли с него да направя "чаршаф" за торта и да я покрия?
Ако да как да процедирам?

Прегледай линка на medusa, мисля, че клипчето ще ти свърши работа. Успех и да покажеш резултата! Grinning

# 117
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Мерси за клипа, гледах го.
Но все си мислех че е по - сложно. Ше пробвам и ще покажа резултата.
Но понеже това е айсинг, мислех че има разлика с фондан.

# 118
  • Мнения: 22 867
Дано не те пращам пак на прочетен материал, но погледни и тук. Има интересни линкове и обяснения, рецепта за фондан. Embarassed Ако вече си ги изгледала и изчела - извинявай!

# 119
  • Мнения: 49
Здравейте! За пръв път се включвам в този форум и преди да помоля за съвет искам първо да поздравя всички за прекрасните им творения!
Покрай красотите, на които се нагледах много се запалих да направя и аз нещо и ми се върти една идея за коледни подаръчета, които да представляват някакво сладкишче или минитортичка, поствено в кутийка като подаръче, която също става за ядене. Мислех си кутийката да е от фондан, т.е. дали ще стане ако използвам пластмасова кутийка за шаблон или по-точно да "облека" кутийката, да изчакам да изсъхне и да отделя готовата формичка, но от това възникват още питанки - дали трябва кутийката да се намаже с нещо за по-лесно отделяне, или пък да й сложа фолио или...? newsm78 И след всичката тази галимация ще мога ли да поставя вътре готовото сладкишче без да повредя "опаковката"...? newsm78 А, и капаче обмислям да има.
Ще се радвам на всякакви съвети, тъй като ще ми е за пръв път да майсторя подобно нещо. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт