НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

  • 45 290
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 15 073
Аз съм й фен, но реших да приключа с нея. Вчера изядох огромно количество и освен, че коремът ми се наду и се чувствах подпухнала, друго не се случи. Трябваше да се отвися в тоалетната, но с тази диня не се случи нищо подобно. Беше много червена, но не пукаше, докато я режа. И кантарът е на плюс днес, а съм яла динята в пет следобяд и свински пръжки към осем. Миналата година ми се случи диня да ми оцвети в червено пластмасовата кутия, в която си я носих в работата. Което ми говори, че ги оцветяват в червено. Като нямат сладост, поне цвят да им докарат. Жалко, защото много обичам диня, но няма смисъл да ям менделеевата таблица.

# 586
  • Мнения: 24 764
Хапвате ли диня?

И аз като Жаки прегрешавам с череши и забелязвам целулит около коленете и бедрата.

В такъв случай се чудя дали може да се яде диня? И колко...
Няма кой от нас да ти каже колко диня можеш да ядеш и да ти се размине без да ти се отрази, за съжаление това само от опит можеш го установи. Ако ти се пробва. С плодовете или с млечните си е различно при всеки - някои могат да хапват и не им пречи, други и по малко да е пак им се отразява.
А дали може - ми то всичко може, никой никого не е вързал все пак. За черешите си видяла какъв е резултатът, от диня не вярвам да е нещо по-различно, ти си решаваш.
Аз повечето пъти предпочитам ако толкова много ми се е прияло нещо извън режима, да седна и да се наям веднъж и да мирясам, отколкото често и по малко. Не ми минават тия с малкото количество дето нямало да ми попречи. Ако е нещо дето много обичам, дори аз с моя инат ще се подлъжа че нали е малко... а то неусетно става не толкова малко и не толкова рядко, абе по-трудно се балансира така. Като знам че започнах да се храня така заради висок инсулин, изхождам от това че по-добре да го вдигна 1-2 пъти макар и с много, отколкото да е редовно и реално да го поддържам висок по много време.

# 587
  • Мнения: 5 681
Динята мен ме издува и ме боли стомах от нея. Иначе я дават с голям гликемичен индекс, 72-76 варира на различни места. Малко по-нисък е индексът на пъпеша, аз него повече го уважавам, ама я хапна веднъж на сезон, я не. Иначе в Турция съм яла един пъпеш, който е с тъмно зелени петна по кората. Ей, Богу, това има вкус на ванилов сладолед. За мен е най-вкусното нещо от семейството на тези плодове Heart

# 588
  • Мнения: 10 035
Благодаря за мненията ви.
Имам вкъщи две дини, ще ги изядем лека-полека и това ще ми е .

Имам въпрос и за пушената сьомга.
Знам че не е полезна и в повечето случаи е пълна с хормони и антибиотици, но бихте ли препоръчали и ако сте попадали на що-горе нормална такава?
Искам да я използвам за суши по тази рецепта. Сьомга рулца .

Тази изглежда добре, някой опитвал ли е ?
https://varna.parkmart.bg/vega-syomga-pushena-norvezhka-slajs-200g/

# 589
  • Мнения: 2 275
Сьомга и то пушена купувам само дива , и никога норвежка (имат договор и се промъква некачествена в ЕС).
Нещо диня не ми харесва от мноооого отдавна, от времето когато се купуваше с чували и килограм беше 3 стотинки стари пари.
Пъпешите са друга работа. Тук има едни грозни отвън, оранжеви и сладки отвътре, франсетата ги ядат с прошуто. След дълга съпротива да ям таквоз нещо е, стана любимо. И така 2-3 пъти лятото се отпускам в най-лошата хранителна комбинация : фруктоза и мазнини.
Отива в графа "храна за удоволствие ".

# 590
  • Мнения: 3 988
Не купувам пушена сьомга. Вземам сурова от към опашката, слагам я във фолио с копър и бял пипер и сол и след 48 часа имам страхотна сьомга Simple Smile

# 591
  • Мнения: 11 954
Не купувам пушена сьомга. Вземам сурова от към опашката, слагам я във фолио с копър и бял пипер и сол и след 48 часа имам страхотна сьомга Simple Smile
Много ме заинтригува. Може ли по-подробно. Много обичам пушена сьомга, но точно заради това, което съм чела я избягвам, въпреки че бих могла да я ям всеки ден.

# 592
  • Мнения: 3 988
Да, ще попитам пак майка ми за пропорциите, че все не ги записвам и ще ти пошаю

# 593
  • Мнения: 10 035
И аз се интересувам, Дух!

# 594
  • Мнения: 11 954
Да, ще попитам пак майка ми за пропорциите, че все не ги записвам и ще ти пошаю
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 595
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Диня обичам, череши също. С череши се наядох и мирясах, сега с динята ще видим как ще е. Все още няма българска диня на пазара, гръцките не ми харесват, та ще чакам.

# 596
  • Мнения: 15 454
Два дена на стриктно кето без В, само яйца, масло и малко сирене и се оттекох, това са вече моите крака:) Ох, диня… не ме сещайте! Друго си е зимата! Сега с тия плодове Sad Така ги обичам - диня , череши, пъпеш и ягоди са ми любими! И така гърмя от тях, подувам, се вода задържам, че от там и кръвно качвах преди:( много тъпо…
Ще хапна и диня най вероятно но ще е рядко…

# 597
  • Мнения: 18 461
Умирам за череши и диня.
За момента само ги гледам от далече, да видим до кога...

Напоследък,  около 10 дни, такова зверско безсъние ми причинява бебето, че само шоколади са ми в главата. Успявам да удържа за сега, но сигурно ще направя някой кето бонбон без подсладител ( четох рецепта за какао, масло и сметана). Добре, че нямам време  Grinning

Исках да попитам - от бременността ми остана протеин, доста скъп и отворен. Жал ми е да го хвърля, но не знам мога ли да консумирам? 30 грама е мерилтелната лъжичка. Например през ден или 1 рът седмично?

# 598
  • Мнения: 3 988
Защо да не можеш? Идеята е протеинът да не е прекалено голямо количество, източникът му е почти без значение. Само виж дали няма някакъв гаден подсладител и колко му е въглехидрата.

# 599
  • Мнения: 18 461
Дух, честно казано не знам защо да не мога Blush
Чета много неща напоследък и май някъде прочетох нещо за протеин, но... не мога да си спомня какво точно, а и къде,  че да препрочита.
Това са стойностите

Общи условия

Активация на акаунт