Бъдещи и настоящи мами в USA- 3

• 19 483
  • 266
  •   1
Отговори
# 180
missZ, много зависи какво точно е възпалението на ушите. Според нашия педиатър някои видове  успешно минават без лекарства (традиционни или хомеопатични), за други е добре да се дават антибиотици.

Ето тук нещо интересно: Antibiotics and Ear Infections

Обърни внимание на това:

In July, 1994, the U.S. Department of Health and Human Services and the American Academy of Pediatrics published new guidelines for managing OME in children. (Copies may be obtained by calling 1.800.358.9295). In otherwise healthy children 1-3 years old, with OME, they now recommend environmental measures (breastfeeding, avoiding cigarette smoke, and reconsidering day care) and either observation OR antibiotics. If the fluid is still present 6 weeks later, they again recommend either observation OR antibiotics, with the option of a hearing evaluation. If the child still has fluid after a total of 12 weeks, the hearing should be tested. If hearing loss is either insignificant or only in one ear, they again recommend either observation OR antibiotics. Only if OME is still present after 12 weeks AND there is bilateral hearing loss >20 dB, do they recommend definitely treating, with either antibiotics OR surgical tube placement. If the fluid and hearing loss are still present 4-6 months after initial diagnosis, they recommend tube placement.

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 20:59 от Ellie

# 181
sofkobofko, стискам палци за леко и бързо раждане на малкото лястовиче!   

Ще чакаме включване!   bouquet

# 182
Ellie, благодаря за инфото. Наистина много интересно, но пак ме връща в началото на моята дилема. След като аз незнам със сигурност каква е точно степента на инфекцията трябва да се доверя на док, те както обикновенно се застраховат с АБ. На мен пък от друга страна не ми стиска да не го дам и се въртя в един омагьосан кръг. Спазвам всичко от посочените съвети, но ето че не беше достатъчно, явно е че нямаме контрол върху всичко. Мога само да се надявам да не ни повтаря. Благодаря ти още веднъж Hug.

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 01:48 от Дивиана

# 183
  • WA, USA
Момичета, искам съвет за раждането. Миналата седмица бях на преглед, в 33 седмица бях и с опипване акушерката ми каза, че бебето е по-голямо с две седмици от термина, иначе матката е с нормални размери. Това е първият път, когато ми казват нещо такова, досега всичко е било в норма. В края на месеца пак ще ходя и ако все още е по-голямо ще ме пратят на ехограф за потвърждение. Ако е вярно, каза че е по добре да предизвикат раждане и да не чакат до термин, за да не се наложи секцио после. Оттогава съм в голям смут и не знам дали да им се доверя или не. Аз исках естествено раждане, без никакви медикаменти, а ако стане така ще съм на системи и монитори още от самото начало. Исках освен това да си изчакам момента, когато бебето само си реши че е време. От друга страна пък нали те са специалисти и затова ходя при тях на консултации. Не знам какво да реша... Confused Вие бихте ли се доверили на чужда преценка или ще послушате собственото си усещане? 

# 184
Аз лично не съм фен на предизвиканото раждане, но ако се налага по мед. причини просто няма как. Изчакай първо да видиш какво ще каже ехографа. Има жени дето раждат и по 4-5 кила бебета нормално, но то е относително за всеки. Аз на докторите с опипване не им вярвам. На мен в рамките на две седмици 3 доктора ми изказаха 3 драстично разминаващи се предположения за теглото на беба така че не се доверявай на това. Следвай сърцето си и ако се доверяваш напълно на доктора си сериозно обсъди с него. Понеже тук няма избор на доктор ( при който се паднеш), този когото аз исках ми каза, че единствения начин да съм сигурна че той ще изроди беба е да ми предизвика раждането в неговата смяна. Ами колкото и да го исках него не можах да се навия на този вариянт. Падна ми се точно този, който хич не исках, но и с него всичко мина. Така че, не се шашкай от сега. Споко всичко ще бъде наред.

# 185
Ellie, blagodaria za infoto. Naistina mnogo interesno, no pak me vrushta v nachaloto na moiata dilema. Sled kato az neznam sus sigurnost kakva e tochno stepenta na infekciata triabva da se doveria na dok, te kakto obiknovenno se zastrahovat s AB. Na men puk ot druga strana ne mi stiska da ne go dam i se vurtia v edin omagiosan krug. Spazvam vsichko ot posochenite suveti, no eto che ne beshe dostatuchno, iavno e che niamame kontrol vurhu vsichko. Moga samo da se nadiavam da ne ni povtaria. Blagodaria ti oshte vednuj Hug.

MissZ, купи си отоскоп! Много лесно се ползва, а с практика ще придобиеш представа за състоянието на детето и може да следиш от какво се повлиява( като храна) и от какво не. Има по 12-тина долара в магазините, заедно със шпатула за преглеждане на гърлото и т.н.

# 186
Момичета, искам съвет за раждането. Миналата седмица бях на преглед, в 33 седмица бях и с опипване акушерката ми каза, че бебето е по-голямо с две седмици от термина, иначе матката е с нормални размери. Това е първият път, когато ми казват нещо такова, досега всичко е било в норма. В края на месеца пак ще ходя и ако все още е по-голямо ще ме пратят на ехограф за потвърждение. Ако е вярно, каза че е по добре да предизвикат раждане и да не чакат до термин, за да не се наложи секцио после. Оттогава съм в голям смут и не знам дали да им се доверя или не. Аз исках естествено раждане, без никакви медикаменти, а ако стане така ще съм на системи и монитори още от самото начало. Исках освен това да си изчакам момента, когато бебето само си реши че е време. От друга страна пък нали те са специалисти и затова ходя при тях на консултации. Не знам какво да реша... Confused Вие бихте ли се доверили на чужда преценка или ще послушате собственото си усещане? 

Лекарите направо като баячки....тука има тука нЕма...
Хич не се вързвай! Още ти е мнооого рано дори и за предизвикано. Иди си на ехографа( макар че и там с точност не могат да кажат) и виж какво ще стане. Представи си само какъв стрес ще е за детето да бъде извадено по-рано! Честно казано колкото и да съм привърженик на естественото раждане, определено ако ще се налага да се вади с предизвикано толкова по-рано, просто направи секцио. ВЪпреки, че в този случай дълбоко се съмнявам, че бебето изобщо е толкова голямо колкото ти казват, само заради някакво си опипване!!!

# 187
sipirumi, ако нямаш някаква истинска и основателна медицинска причина, не им позволявай да ти предизвикват раждане. То е пълна глупост здрава жена със здраво бебе да я напъваш изкуствено един месец предварително само понеже бебето е голямо. Както каза Miss Z, раждат се нормално бебета по 4-5 кила. Природата го е измислила - да става бавно, за да стане успешно, а не раз-два прас-прас кой е следващия. Ти винаги имаш право на глас и на избор като пациент. Никой не може да ти наложи нищо, така че ако ти пробутват секцио само да си освободят леглото по-бързо не се връзвай. Да не говорим, че тукашните лекари им е специалност шашардисването на пациенти. Едно ще ти кажа за предизвикано раждане - боли сто пъти повече от нормалните контракции и забавя разкритието понеже изкуствения хормон питосин не дава адекватен сигнал на тазобедрените стави да се разтворят за бебето. Ако те предизвикват си слагай епидуралната и това е.
Стискам ти палци за малкото козирогче! Също и за малкото софкобофковченце!

# 188
Цитирам дословно от другия форум, на който досаждам с присъствието си:
Хелоу   Mr. Green Ето ни и нас!!!!
В телеграфичен стил- към 1:30 сутринта на 16ти ми падна тапата (легнах си, чу се "пук", след което ми падна тапата и ми изтекоха водите- постепенно)... Поне си мислих, че нямам контракции, а то май така си и беше... чак по пътя за болницата усетих 2 със сигурност.
Та от 2ч през нощта до 10ч предиобед какво ли не ми се случи:
1. Слаби според акушерката контракции и почти никакво разкритие от моя си 1см отпреди 2 седмици.
2. Тъй като доста ме дрогираха и не помня точно, но последва даване на някакво обезболяващо, питосин и ЕПИДУРАЛНА... и представете си разкритие, което до 10 сутринта достигна забележителните 3.5см!!!
3. Бебко получи ускорен пулс от около 180-190 удара в минута, който не се успокои за 3 часа изчакване и доктора реши, че ще е по-добре да ми направят секцио...  Twisted Evil
Между точка 1 и 2 бяха контракциите ми, които определено на мен ми дойдоха в повече отколкото си мислех, че мога да издържа... и сега се чудя- аз ли имам слаб ангел, или на другите жени контакциите са по-безболезнени, но определено май е първото- демек, ангела ми е слаб...
4. Сложиха ми още упойки и хоп- в операционната, където слава богу Малкия сам си изплака и всичко си му беше парфе...
Епидуралната ми подейства наистина супер, защото си заспах на стола, обаче и разкритието ми запецна... не казвам, че е заради нея... обаче контракциите ми станаха нередовни и изобщо- всичко намазах!!!!!... окситоцин, обезболяващо (сякаш си мноого пиян) и накрая епидурална- накуп!!!

В резултат на цялата "терапия"- на снимките от болницата имам действително весел вид, двойнствено отношение към раждането и чувство за малоценност заради секциото... да не говоря, че в момента още съм с метален шев на корема... Обяснение за тахикардията на бебко доктора не можа да даде дори и след операцията и аз му теглих една на български, зад чаршафа на операционната маса, щото то аз май имах обяснение вече...

Както и да е... срам ме е да кажа че съм раждала с две думи, но пък резултата си заслужава и сумти от кошарката до мен... вече сме на 4 дни и цоцкаме здраво- добре се справих за първескиня май... със започването на кърменето имам предвид... не друго.  Sad

# 189
ЧЕСТИТО!!!
  bouquet   bouquet   bouquet
Да ти е живо и здраво бебчето, а на теб- бързо възстановяване ти желая!

А какво име му избрахте?  Wink

# 190
`честито  sofkobofko ,
да ти е живо и здраво бебето.

bouquet   bouquet     bouquet

# 191
Danny ще се казва юнака!!!! Семпло, звучно и международно звучи  Grinning

Аз май мога изобщо да не спя нощем, докато не разбера наистина всички причини за плаченето на малкия ми джедай... и тая нощ открих няколко...
А има и един елемент на изненада- да ти сервира номер, дето вече го знаеш от преди малко, ама си го забравил  Mr. Green

Добре, че се сетих... ПОМОЩ!!! Марката на мазилото за Diaper Rash има ли значение за вас?

# 192
Добре, че се сетих... ПОМОЩ!!! Марката на мазилото за Diaper Rash има ли значение за вас?
честит ви син! да е здрав и да го слушате;
не,аз купувам каквото е на сейл,ползвала съм всички почти,все същото е(някои са с повече цинк ма все там);гаресвам деситин че е мазен и не ми остава по ръцете...
спокойни дни ви желая!

# 193
да ви е жив и здрав юнака и само да ви радва sofkobofko
  за diaper rash аз в момента ползвам desitin

# 194
sofkobofko, честито  Grinning
Да ти е жив и здрав Дани  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт