Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 794
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
На колко години е детето? За апаратче, не е необходимо да са сменени всички млечни зъби. Съветвам ви да направите консултация с ортодонт.

# 121
Здравейте и от мен. Дъщеря ми е с овърджет, това прочетох в интернет. Горната челюст е с издадени зъбки напред. Нашата зъболекарка е на мнение, че трябва да смени всички млечни и тогава да се отиде на ортодонт. Хем й вярвам, хем ме гложди да не закъснеем. Някой да е минал през това?
И аз изчаках, защото исках да запиша час при ортодонт,  прехвален такъв, но той ми се накара, че дете на 6, което не е сменило всички млечни зъби, няма какво да прави. Сегашният ортодонт казва,  че на 5-6 е можел да носи силиконов апарат нощем и е щяло сега да е по-лесно. Но вече е късно да збам така ли е или не.

# 122
  • София
Благодаря. На 10 години е. Познати казват, че отидем ли на ортодонт, задължително ще сложат нещо, необходимо или не :/ много съм объркана. Ще направя консултация съвсем скоро

# 123
Моят син сега стана на 9, всичките трима ортодонти казаха, че сме закъснели. Ако има проблем, трябва да се реши.

# 124
  • софия
Нали искате да решите проблема?
Какво лошо има да се сложи "нещо" щом е необходимо и ще подпомогне последващите мерки?
Дъщеря ми смени различни апаратчета от 2. клас, за кратко дори трябваше и шапка с ластици да слага. Мина през брекети. В момента е с нощни ритейнъри, които трябва да ползва още 2 години и постоянен под долните зъби.

# 125
  • Сф
Ние отидохме на 12. Като 1ви и 2 клас съвсем стриктно носихме шини- ефект 0. Не беше късно за ортодонта, дори каза че около 12, 13 е възрастта, не бяхме закъснели, можеше още около година да изчакаме- по фин причини например. Но сложихме брекетите и сме много доволни.

# 126
Всичко зависи от проблема, племеницата ми започна на 16 да носи брекети, не беше закъсняла, ефект има. Но при сина ми долната челюст е спряла да расте, за този проблем се налага операция, ако се почне късно.

# 127
Синът ми започна да носи шина още последната година в детската градина. С тръгването на училище я свали за през деня. Много бързо се поправиха нещата.
Дъщеря ми също сложи шина в първи клас. Носи я 1 година. Сега предстоят брекети, на 12 г. е.
Смятам, че колкото по-рано, по-бързо се оправя проблема. Иначе всичко може да се поправи на всякаква възраст, както разбирам от темата 😀

# 128
  • София
Когато бях дете родителите ми нямаха решителността да коригират проблемите със зъбите ми. Два пъти ме водиха на ортодонти, виждаха добрите резултатите при съучениците ми, но така и не се решиха да започна лечение. Като дете бях напълно зависима от тях и съответно си растях с комплекса, че зъбите ми са криви. Когато вече бях независима от тях отново не ме подкрепяха. Така тяхната несигурност стана моя такава. Години наред ми бяха необходими, за да взема решението да сложа брекети.

Сега с децата ми действам по съвсем различен начин. Още на 5 години направих консултации, за да съм сигурна, че всичко е наред.

# 129
  • София
Нали искате да решите проблема?
Какво лошо има да се сложи "нещо" щом е необходимо и ще подпомогне последващите мерки?
Дъщеря ми смени различни апаратчета от 2. клас, за кратко дори трябваше и шапка с ластици да слага. Мина през брекети. В момента е с нощни ритейнъри, които трябва да ползва още 2 години и постоянен под долните зъби.
Разбира се, искам. Идеята ми е, дали ще има ефект, ако новите не са израснали. В момента й липсват 4 горни зъба. Само това ме притеснява и затова казах, че ще сложат "Нещо", но дали ще помогне... Ще отидем да видим и ще споделя. Благодаря за всички мнения

# 130
  • Mediterraneo
С двама ортодонти се бях съветвала по проблема на моето дете, и двамата казаха, че трябва да смени млечните зъби и челюстите да достигнат някаква си зрялост. Доверих се. На 14 и половина сложи брекети, на 16 ги махна, резултатът е зашеметяващ, така че не съжалявам, че не съм настоявала 6-7-8 годишно дете да носи шини и какво ли не, само и само да "не закъснея".

# 131
  • софия
Зависи какъв е проблемът. Не мисля, че може да се генерализира.

# 132
  • Mediterraneo
Точно така.

# 133
То затова е нужна консултация. И аз не бих настоявала детето да носи шини, но се налага. Не мисля, че някой слага нещо без нужда, но може и такива ортодонти да има.

# 134
Дъщеря ми е на 11г.малко след поставяне на разширяващия апарат един зъб падна.Казаха,че това не е никакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт