Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 836
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте ,може ли да ми препоръчате добър ортодонт в Пловдив относно брекети и ориентировъчни цени ? Благодаря
Здравейте, аз също се интересувам по този въпрос.
Намерихте ли добър ортодонт?

# 136
Здравейте ☺️Най-после доживях махането на моите брекети.Слес седмица ги сваляме,за съжаление не при моя си ортодонт.Та.... забелязвам,че долната ми челюст е малко назад спрямо горната(горната ми крие предните четири брекетчета от долната челюст)Според сегашния ми ортодонт много съм се вглеждала,нямала съм повод за притеснение,но нещо не човърка мен.Вие имате ли такъв случай?  

# 137
Аз мисля, че точно така трябва да е. От това което се вижда на снимката, много добре са подредени зъбите.

# 138
Аз мисля, че точно така трябва да е. От това което се вижда на снимката, много добре са подредени зъбите.
Като изключим,че не успяхме да оправим средните линии,да,доволен е резултата.Но си представям като се махнат бреките какво разстояние ще си стане..

# 139
Здравейте! Ходихме на консултация при ортодонт за първи път когато големия беше на 8.5г и сега отново когато е почти на 10г., а щерката на 7г. То проблемите ни бяха уж ясни и преди прегледа. С просто око и аз ги виждах на снимките. При моите деца две от две са с липсващ зародиш на постоянен зъб - голям късмет 🙄 На синът ми липсва първи резец долу, на щерката - втори горе. При него се посъбра разстоянието, има още  7-8 млечни зъба и на този етап нищо не правим. Като смени всички ще се преценява кой е удачния вариант - свиваме мястото или го отваряме за имплант. Но неговата лесна, долу не се набиват на очи зъбите. Обаче при малката ще е по-сложно. Като цяло първо имаме друг проблем да решаваме - кръстосана захапка, за който обаче ми казаха, че има вариант и с шина, или брекети(хващат се за 6ти зъб и минава само дъгата до резци, на които се слага брекет). Предстои да правим телерентгенография и отливка и едва тогава ще го решаваме. След коригиране на захапката пак ще се чакат всички постоянни за по-нататъшни действия.Изобщо схема. Някой с опит с брекети на 7-годишно? Струват ми се по-лесния, бърз и щадящ вариант. Някак с шината не знам колко ще успяваме да сме стриктни от една страна и второ може би ще е по-голям дискомфорта.

# 140
Точно кръстосана захапка оправяхме и на двете ми деца.
Но с шини. Едното дете ги носи 6 месеца без да се свалят, другото 8. И двете деца бяха на 7 години когато ги сложиха.

# 141
  • В.Търново
Точно кръстосана захапка оправяхме и на двете ми деца.
Но с шини. Едното дете ги носи 6 месеца без да се свалят, другото 8. И двете деца бяха на 7 години когато ги сложиха.
На кое казвате шини? На апаратчето ли?
На нас апаратчето въобще не ни помогна.

# 142
На апаратчето, да. Това, което се използва от толкова много години.
Трябва да се носи постоянно, за да има полза. Зависи и от проблема вероятно.

# 143
За да има резултат от апаратчето трябва да се носи постоянно и продължително. Моята дъщеря го носи вече поне 3 години и зъбите ѝ са подредени. Но има случаи при които не става с апаратче, а се използват брекети.

# 144
  • Бургас
Здравейте ☺️Най-после доживях махането на моите брекети.Слес седмица ги сваляме,за съжаление не при моя си ортодонт.Та.... забелязвам,че долната ми челюст е малко назад спрямо горната(горната ми крие предните четири брекетчета от долната челюст)Според сегашния ми ортодонт много съм се вглеждала,нямала съм повод за притеснение,но нещо не човърка мен.Вие имате ли такъв случай?  

На нас ни предстои да слагаме брекети следващата седмица /синът ми е на 12/. Доколкото разбрах, след като намести кучешките зъби, за които в момента няма много място, ортодонтката ни каза, ще се наложи някакво друго апаратче да ни сложи /нещо като пружинки/, за да коригира захапката. Показа ни една снимка, на която детето беше с брекети и тези пружинки едновременно.

# 145

Аз виждам избягала средна линия, но това не е кой знае какво.

# 146
  • Варна
Здравейте. Не съм писала в последните няколко теми, за което се извинявам. Аз носих моите брекети 3 години и ги свалих тази пролет. Постигнахме това:

Знам, че резултатът не е 100% перфектен, но за мен е напълно достатъчен. Преди да започна лечението, извадих и четирите си мъдреца по здравословни причини, 3 от тях - ретинирали и с операции. По средата на лечението ортодонтката ми каза, че за да се приберат перфектно зъбите ми, трябва да извадим и четирите четвърти зъби, но в моя случай това щеше да означава общо 8 извадени зъба и категорично отказах. Та решихме да се спрем на този компромесен вариант.

Сега съм с фиксирани ритейнъри, не знам колко ще ги нося, но не ми създават никакви грижи.
Ортодонтка - Дамянова в гр. Варна
цена - 4000 лв за прозрачни сапфирени брекети. Плащането беше 1000 лв първоначално и останалото - на вноски по 500 лв когато ми е удобно. В цената влезе абсолютно всичко.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 10:13 от Didi168

# 147

Аз виждам избягала средна линия, но това не е кой знае какво.
Да,за съжаление не успях да издържа на болката със схемата на ластиците.Наместихме я,и получих ядските болки в зъбната става и устата ми се изкриви.

# 148
Гледам всякакви снимки резултати след брекети, едно не мога да се начудя: в 90 % от случаите средната линия се разминава между горни и долни, и също пак долните кривят на една посока. Не мога да разбера наште специалисти ли така ги учат или не се справят с изчисленията, в чужбински сайтове няма сякаш. Не гледат ли лицевата симетрия… тя челюстта при мен не е крива по рождение, зъбите и където се срещат я преместват настрани… И при мен точно така се получи след лечение с брекети, и с постоянни фиксирани ретайнъри бях, и после от една средна линия след години цялата ми долна челюст сега на една страна и лека асиметрия в долната част на лицето, а долните резци “протрудирани”, демек стърчат напред пред костта и само венец ги покрива. Сега съм на второ лечение с алайнъри за корекция на захапка

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 14:06 от Анонимен

# 149
  • Карлово
Здравейте ,може ли да ми препоръчате добър ортодонт в Пловдив относно брекети и ориентировъчни цени ? Благодаря
Здравейте, аз също се интересувам по този въпрос.
Намерихте ли добър ортодонт?
Преди време в темата бяхме много доволни от Йозгюр.
Дъщеря ми.съкеватртирантката и племеник и други пишещи тук я хвалехме.
Тогава преди 5 години цената беше 2500 за двете челюсти.
Това е стара информация все пак. Сега как е не знам.
.............
на Zabrawvedn profil
Виждала съм такъв резултат, но не често. толкова си могат някои ортодони.
...............
Диди168,  Харесва ми крайният резултат, радвам се че си навреме направила тази промяна.
Хиляди усмивки ти желая.

Иначе средната линия се мести при липса на зъби в някоя страна на редицата. ,Лява или дясна. При мене е така, имам липсващи кътници, отгоре вляво и долу дясно. Не ми пречи.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 20:51 от ДамаТрефа

Общи условия

Активация на акаунт