Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 843
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Иначе средната линия се мести при липса на зъби в някоя страна на редицата. ,Лява или дясна. При мене е така, имам липсващи кътници, отгоре вляво и долу дясно. Не ми пречи.
Няма липса на зъби при мен, не са вадени. Средната линия, много често се смята за чисто естетичен ефект, и в повечето случаи е така, но ето в моя случай се оказа като домино ефект, в началото като току що бях свалила брекетите, ок, но след известно време, от едната страна захапка клас1, а от другата клас 2. Навремето не ми дадоха и сваляеми ритайнъри заедно с фиксираните…

# 151
  • Карлово
Имах предвид, че не винаги вадят симерично зъби. А примерът с моите зъби ми дойде случайно. Аз брекети не съм носила. Имах нидеално наредени зъби.

Ти колко време носи бреките?
да не би рано да ги свалихте?

# 152
Аз баш с тая линия не знам как ще я постигнем. Както писах по-горе и двете ми деца са с по един липсващ зародиш на постоянен зъб и то преден - резец. Обаче сякаш не ми е оферта да вадят и от другата страна, че да я постигнат. Ще видим де, ние много път имаме да извървим дори до началото на корекциите. Сега е на дневен ред захапката на малката да коригираме. Ако междувременно върнем и зъба по към центъра, няма да е лошо. Пък после ще чакаме всички постоянни и тогава чак ще я мъдрим. Каня се така и така имам снимки да направя консулт с още един специалист, въпреки че колко по-различни неща да ми каже.. Всичко дотук звучи логично. Не вярвам и за едно апаратче/шина да има кой знае каква разлика в цената. Ей вижте усмивка за чудо и приказ. 😂  

# 153
  • Добрич
Здравейте! Вчера бях на първоначални прегледи при д-р Стоянова от SmileArt и д-р Стефанова. Хареса ми това, че първата си спази часа, докато втората я чаках в кабинета около 15 минути. Като цени ми дадоха съответно 4500 и 5500 лв за метални брекети. Стефанова иска да ми извади 4 зъба, Стоянова не беше категорична.  Каза, че може би мога да се размина само с вадене на долната челюст. Захапката ми е окей, просто зъбите са криви. И мъдреците растат в правилна позиция. Отношението и на двете беше доста приятно, но в крайна сметка клоня към д-р Стоянова, нядявам се да не съм сгрешила с избора си.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 09:59 от Марма

# 154
  • Варна
И аз на есен при Стоянова. При мен беше категорична, че захапката отдясно не е както трябва. Стефанова и Колев казаха, че нищо ми нямало на захапката. Тях бях посетила преди Стоянова. Тя ми е препоръчана от двама зъболекари. Единият ми е съученик, другата я познава лично и каза, че е страшен педант и съм в сигурни ръце. Също каза, че не може категорично да каже трябва ли да се вадят зъби, докато Стефанова беше. Аз чакам да захладнее времето, да махна поне 2 мъдреца, които са проблемни и отивам при Стоянова.

# 155
  • Карлово
Аз баш с тая линия не знам как ще я постигнем. Както писах по-горе и двете ми деца са с по един липсващ зародиш на постоянен зъб и то преден - резец. Обаче сякаш не ми е оферта да вадят и от другата страна, че да я постигнат.
Е не, в никакъв случай вадене. При липсващи си иам място за нареждане.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:22 от ДамаТрефа

# 156
Аз баш с тая линия не знам как ще я постигнем. Както писах по-горе и двете ми деца са с по един липсващ зародиш на постоянен зъб и то преден - резец. Обаче сякаш не ми е оферта да вадят и от другата страна, че да я постигнат.
Е не, в никакъв случай вадене. При липсващи си иам място за нареждане.

Много време имаме дотогава. Може и нови алтернативи да има. Знам ли.. Така или иначе до момента никой не ми е говорил за вадене(аз също съм много против), а само за събиране, за да няма разстояние или раздалечаване, за да се сложи имплант. Като това естествено ще стане след сигурно десет години.

# 157
Здравейте ,може ли да ми препоръчате добър ортодонт в Пловдив относно брекети и ориентировъчни цени ? Благодаря
Здравейте, аз също се интересувам по този въпрос.
Намерихте ли добър ортодонт?
Здравейте, препоръчвам Ви д-р Георги Хунджев, много внимателен, търпелив и добър специалист.

# 158
За Пловдив препоръчвам д-р Юлия Симова.

# 159
Здравейте, момичета Simple Smile имам отвратително криви зъби и най-накрая се наканих на брекети.. направих консултация при орто и тя предложи махане на мъдреците +4тите зъби (дали един или няколко не конкретизира) или махане на умъртвените зъби (което е по-добрия вариант според нея, тъй като вече долен 7ми е изваден). Някой махал ли е по-задни зъби с цел освобождаване на място?  Мисля да направя консултация и с друг лекар, Стефанова къде има кабинет?

# 160
Здравейте,вчера сложих брекети. Харесах си д-р Ивелина Иванова-Койчева.Има кабинет в Лозенец и в Люлин! От март месец се мотам с поставянето им,тъй като трябваше да махам 4 ретинирани мъдреца и съответно това отне време.Цените и са повече от приемливи и не искаше да маха други зъби.

# 161
  • Варна
rainbow4, ако е за Стефанова от Варна, кабинетът й е на Нептун. Не се сещам да точен адрес, но влизаш в двора и надясно. Виж в интернет има адрес.

# 162
Здравейте, момичета Simple Smile имам отвратително криви зъби и най-накрая се наканих на брекети.. направих консултация при орто и тя предложи махане на мъдреците +4тите зъби (дали един или няколко не конкретизира) или махане на умъртвените зъби (което е по-добрия вариант според нея, тъй като вече долен 7ми е изваден). Някой махал ли е по-задни зъби с цел освобождаване на място?  Мисля да направя консултация и с друг лекар, Стефанова къде има кабинет?
Това, че са умъртвени, не ги прави чак толкова нечитави. Това ми казаха, като се съветвах дали да не ми вадят седми вместо един труден мъдрец. А колкото е по-назад зъба, толкова повече участва в поддръжката на зъбната дъга, а и е по-близо до синуси горе. За мъдреци може би ок, понякога дори неизбежно. Но преди да вадите 4 други зъба, търсете мнения, не се спирайте на специалисти, които гледат как да си улеснят работата. Криви зъби се нареждат, друго е кофти захапка, а аз дори с кофти захапка се лекувам без вадене. Всички ортодонти искаха да вадят, докато не намерих специалистка, която ми каза, че това не е препоръчително, и има начини.

# 163
Здравейте, момичета Simple Smile имам отвратително криви зъби и най-накрая се наканих на брекети.. направих консултация при орто и тя предложи махане на мъдреците +4тите зъби (дали един или няколко не конкретизира) или махане на умъртвените зъби (което е по-добрия вариант според нея, тъй като вече долен 7ми е изваден). Някой махал ли е по-задни зъби с цел освобождаване на място?  Мисля да направя консултация и с друг лекар, Стефанова къде има кабинет?
Ако ще махате мъдреци не е желателно да махате кътници, защото ще останете с малко дъвкателни зъби. Това знам аз от ортодонти.

# 164
И аз така знам. По-приемлив вариант е да се махнат четвъртите. При мен нямаше друга опция, но се консултирайте с поне още един ортодонт.

Общи условия

Активация на акаунт