Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 863
  • 750
  •   3
Отговори
# 165
Здравейтеее,да ви се похваля,че мойта драма с брекетите приключи вече,и най-после ги свалихме.В интерес на истината очаквах повече,всякаш захапката не е ок,но....ортодонта каза,че много съм се вглеждала.Долната челюст ми е по назад от горната

# 166
  • Варна
Честито! И моята е така, но избрах този вариант пред ваденето на още 4 зъба.

# 167
Честито! И моята е така, но избрах този вариант пред ваденето на още 4 зъба.
Лошото е че аз извадих четирите премолари+3 мъдреца

# 168
mama Yoana, честито, зъбите изглеждат много добре, вълнуващ е моментът, в който се види човек без брекети, на мен няколко месеца ми трябваха да свикна, че ги няма по зъбите ми.

# 169
Може ли да ми препоръчате ортодонт за консултация за 12-годишно дете.
Нашия лекар предлага лечение с брекети, като за най-добър вариант счита, че трябва да извадим 2-та пети горни зъба + долните два мъдреца. Според стоматолага ни проблема не е толкова голям и зъбите може да се оправят без вадене.
Искам да направя консултация с друг ортодонт, по възможност по-бързо, Т.е не държа да е много популярен, за да има час по-скоро.

# 170
sladko, за кой град се интересувате?

# 171
Да, извинявайте, за София.

# 172
mama Yoana, честито, зъбите изглеждат много добре, вълнуващ е моментът, в който се види човек без брекети, на мен няколко месеца ми трябваха да свикна, че ги няма по зъбите ми.
Да,да все едно съм с изкуствени зъби😁

# 173
Здравейте,дъщеря ми и на 11 г.от няколко месеца я водим при Грета Йорданова - предложиха ни два варианта вадене на 4 зъба или апарат за разширяване преди брекетите.Избрахме си втория вариант, но е много рано за резултати.

# 174
Оле на 11 годишно, вадене, впечатлих се… разширяването винаги е за предпочитане, браво

# 175
Здравейте, може ли да ми кажете ориентировъчно, като се започне ортодонтско лечение, колко прегледа се правят в началото и колко в последствие? Питам, понеже съм се спрял на ортодонт, но работя в друг град и се колебая дали ще мога да съчетая двете неща, в случай че се налага често ходене при него.

# 176
sladko, моето лечение с брекети беше при Георги Хунджев, много е търпелив и внимателен, доволна съм от него, знам, че има кабинет и в София.

# 177
Здравейте, може ли да ми кажете ориентировъчно, като се започне ортодонтско лечение, колко прегледа се правят в началото и колко в последствие? Питам, понеже съм се спрял на ортодонт, но работя в друг град и се колебая дали ще мога да съчетая двете неща, в случай че се налага често ходене при него.
В началото 2-3 прегледа с панорамна или др. снимка, план на лечение и т.н. След това регулиране на брекетите на всеки 5-7 седмици или по-скоро, ако се счупи брекет и се налага лепене.

# 178
Преди поставянето на брекети съм посетила ортодонта общо 3 пъти.
След поставянето им, всеки месец ходих за активация на брекетите и така до свалянето им.

# 179
Преди поставянето ходихме веднъж за снимките,втори път за плана за лечение и на третото ходене поставиха апарата.Сега я водим веднъж в месеца.

Общи условия

Активация на акаунт