Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 874
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,вчера сложих брекети. Харесах си д-р Ивелина Иванова-Койчева.Има кабинет в Лозенец и в Люлин! От март месец се мотам с поставянето им,тъй като трябваше да махам 4 ретинирани мъдреца и съответно това отне време.Цените и са повече от приемливи и не искаше да маха други зъби.

Не препоръчвам!
Проверете и други! Тя има значителни пропуски в областта си.
Отделно имаме и други забележки, като навика да дублира часове, за да не астане някой празен. По-добре се насочете към Д-р Рами в съседната врата /Лозенец/. Ние покрай лошия опит с нея го открихме и засега сме много доволни, но още сме в началото, за да показвам резултати.

# 181
  • Mediterraneo
Затягането при моята дъщеря беше всеки месец. Преди това имахме 2-3 ходения за преглед, проучване, снимки и оферта.

# 182
Здравейте,вчера сложих брекети. Харесах си д-р Ивелина Иванова-Койчева.Има кабинет в Лозенец и в Люлин! От март месец се мотам с поставянето им,тъй като трябваше да махам 4 ретинирани мъдреца и съответно това отне време.Цените и са повече от приемливи и не искаше да маха други зъби.

Не препоръчвам!
Проверете и други! Тя има значителни пропуски в областта си.
Отделно имаме и други забележки, като навика да дублира часове, за да не астане някой празен. По-добре се насочете към Д-р Рами в съседната врата /Лозенец/. Ние покрай лошия опит с нея го открихме и засега сме много доволни, но още сме в началото, за да показвам резултати.
За първи път чета отрицателно мнение за д-р Койчева. Аз също съм се спряла на нея, но още се мотая.

# 183
Здравейте! Преди два месеца ходихме при ортодонт Грета Йорданова в София за дъщеря ми. Казаха ни, че първо трябва да се сложи пендулум за 6 месеца (за преместване на последните зъби назад) и след това брекети на двете челюсти за 2 години. Проблемът е такъв, че купешките ѝ зъби са върху другите, като отдолу е същото. Цената беше доста висока-брекетите-3800 лв. и пендулум-700лв.
Така че, моля препоръчайте ми добър ортодонт в София, с по-ниска цена по-възможност.

# 184
Здравейте,дъщеря ми и на 11 г.от няколко месеца я водим при Грета Йорданова - предложиха ни два варианта вадене на 4 зъба или апарат за разширяване преди брекетите.Избрахме си втория вариант, но е много рано за резултати.
Апарата от този вид ли е?

Постоянно ли се носи? При нас също това ще е варианта, доколкото разбирам от прочетеното.
И някой знае ли като се преместят зъбите назад какво се случва с бъдещите мъдреци?

# 185
Това нещо разширява челюстта, т.е. Няма притеснения, за мъдреците даже е по-трудно, когато небцето е тясно. Разширяването на челюстта има огромни ползи и децата са късметлии, че още в растеж могат да се възползват. Отваря се място за зъбите, за правилно положение на езика, за мъдреците да имат шанс, и в крайна сметка лицето се оформя хармонично и красиво. Иначе с тесни челюсти и вадене на 4-8 зъба, после с едни тесни муцуни приличат на бабички, и няма място за езика и на късна възраст, хъркане, сънна апнея и какво ли още не. За цените, такива са в момента, с малки разлики, на повечето места има разсрочено плащане.

# 186
Нашият е от този вид. Цената е тази,в София не знам дали ще има много по-ниска цена.

# 187
  • Mediterraneo
Такъв апарат носи моята на горна челюст. Но след първия месец сложиха и брекетите, доколкото си спомням. После по някое време махнаха апарата и остана само с брекетите. Имаше един кучешки на втори ред, показвала съм я.

# 188
Благодаря. Значи ще търсим друго мнение, нашия ортодонт иска да вади зъби.
При дъщеря ми дори не е на втори ред, за кучешкия няма място и е по- високо.
За апарата питам, защото на нас ни предложиха само някакъв уред като шапка, с който се спи и ортодонта каза, че не би мъчил дете с такова нещо.

# 189
2400 лв. беше при дъщеря ми, общо за двете челюсти. Всички посещения са включени, колкото и често да се налагат. Доста се удължи лечението (4 г.), защото опитахме при долната челюст с шини, но тя не ги носеше и естествено нямаше ефект. Затова брекетите долу сложихме 2 г. по-късно.
При нея имаше много неща за правене - 1 свръхброен зъб, който по случайност тя счупи, извадиха го и остана дупка. Центърът на горната редица беше изместена в ляво и напред, отделно долната челюст от едната страна беше на буквата S. С една дума, много неща имаше да се правят.
Но вече сме на финала, скоро ще ги сваля. Засега всичко изглежда чудесно.

Zabraven Profil, консултирай се с друг специалист, много е съмнително това със зъбния камък.
Аз страдам от пародонтоза и също ме викаха на 3 месеца, в резултат на това зъбите ми се разклатиха. Разредих на 1 г. и положението се стабилизира. Оттогава съм леко скептична към такива чести процедури.

При кого слагахте брекетите?

# 190
  • Добрич
Здравейте! Реших да си слагам брекети при д-р Стоянова в Smile Art, но се оказа, че трябва да ми вадят четвъртите зъби. Каза ми, че мига да си ги извадя при хирурга им там, но ми искат по 190 лв на зъб. 760 лв за вадене на зъби ми се струват доста, та искам да питам във Варна къде сте си вадили зъби, на каква цена и доволни ли сте?

# 191
Ако става въпрос за четвърти зъби ( а не за мъдредци, както е масовата практика), може да ти ги извади личния стоматолог и би следвало да е по Здравна каса или да се договориш за по-ниска сума.
Ако става въпрос за мъдредци, това е цената, даже е ниска.

# 192
  • Варна
Жената е писала, че става въпрос за четвъртите зъби, не за мъдреци. Цената е абсурдна. Вадене на обикновен зъб е безплатно. Само за упойка най-много се доплаща. Всеки зъболекар може да направи това, но повечето ортодонти си имат колеги зъболекари, с които работят. Настоявайте за изкуствени временни зъби, които се пилят по малко, по малко, докато дупките се затворят.

# 193
Да, и аз се учудих на тези безумни цени. 😵

# 194
  • Добрич
Говорих с личната си стоматоложка, но отказва да ги извади, защото за постоянни зъби. Каза ми да се обърна към хирург (ортодонтката също подчерта, че е хубаво да се извадят от хирург, а не личен зъболекар), затова се надявам някой да ми препоръча добър хирург от Варна на разумни цени.

Общи условия

Активация на акаунт