Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 76 016
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Mediterraneo
Специална паста за зъби не е използвала. Четка- специална за брекети. Аз купувах едни по 5-6 евро, докато се усетя, че в една местна верига има тяхна марка за под 2 евро Simple Smile Гелчета за венци й бяха давали от клиниката, когато имаше нужда в началото.

# 286
  • Варна
Аз през цялото време използвах четка на Гъм за брекети - софт - такава с V-вдлъбната форма. Отделно интердентални четки на Гъм - различни номера през различните етапи от лечението. Също зъбен душ от Лидл за 50 лв. С конците така и не можах да се оправя, признавам си. Но ортодонтката все ми казваше, че добре си ги поддържам зъбите. А за пастата - по нейна препоръка започнах да ползвам на Елгидиум - антиплака. Все, че много ми хареса и продължавам да я използвам и след свалянето на брекетите. За пастата ми беше казала, че единственото условие е да не е избелваща.

# 287
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате ортодонт в района на Плиска, Окръжна, Гео Милев? Интересувам се от сапфирени брекети - от страниците , които посетих виждам, че цените се движат между 4-5 хил.?

# 288
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате ортодонт в района на Плиска, Окръжна, Гео Милев? Интересувам се от сапфирени брекети - от страниците , които посетих виждам, че цените се движат между 4-5 хил.?
Андоновидент,близо до Скай сити мол се намират.Имат страница с подробна информация за цени и всичко,вижте я.

# 289
Здравейте, вече от 3 дни и аз съм в отбора на железните усмивки Simple Smile засега само горната, ще се наложи и вадене на един 6-ти зъб, за да се отвори място за 2-рия (разположен навътре почти на 45 градуса от другите в редицата). Долу нещата са уж по-добре и ще ги слагам след 2-3 месеца (насъбрани предни зъбки, но пък изваден преди време кътник и доста място за запълване).
Усещането за напрежение не е страшно, но при ядене сякаш ток ме удря по всички зъби и си карам на пюрета.. нощем също не е най-приятното чувство, но търпи се, очаквах да е доста по-зле Simple Smile

# 290
Здравейте, вече от 3 дни и аз съм в отбора на железните усмивки Simple Smile засега само горната, ще се наложи и вадене на един 6-ти зъб, за да се отвори място за 2-рия (разположен навътре почти на 45 градуса от другите в редицата). Долу нещата са уж по-добре и ще ги слагам след 2-3 месеца (насъбрани предни зъбки, но пък изваден преди време кътник и доста място за запълване).
Усещането за напрежение не е страшно, но при ядене сякаш ток ме удря по всички зъби и си карам на пюрета.. нощем също не е най-приятното чувство, но търпи се, очаквах да е доста по-зле Simple Smile
Честито. Нормално е в началото да е такова усещането. Първоначално бях на пюрета, пасирани супи, торти с повечко крем, попара, надробено прясно мляко с накъсани залъчета хляб, фрешове и постепенно започнах да се храня с нормална храна. Всичко си заслужава, особено като започнат да се виждат резултатите. Сега, ако трябва да ги сложа и да мина отново през всичко, не бих се поколебала да го направя отново. Пожелавам успех.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 15:55 от ivelionora

# 291
  • Варна
И аз в отбора. Още е рано да казвам сбогом на вампирската ми усмивка, но като изключим, че на пръстените от вътрешната страна на зъба имам нещо, което ми пречи да си стисна зъбите и ме докарва почти нон стоп до гадене повече и от бременна, всичко друго е добре засега....

# 292
На дъвкателната повърхност ли е? Може би е за повдигане на захапката. Аз имам гел на кътниците отляво и дясно с тази цел.

# 293
  • Варна
И аз имах такива топчета с цел да не се допират горните резци до брекетите на долната челюст. Това беше най-гадното нещо от цялото лечение. Беше ми невъзможно да ям например спагети, защото реално дъвчех само в две точки...  Но всичко минава и се забравя.

# 294
  • Варна
Същото нещо е, нямам контакт горни - долни, но си ям хляб. Само да спре да ми се гади, другото е търпимо за момента.

# 295
Scalestone с какви брекети си и каква е цената,на мен ми предложиха сребърни 5000 лв,но не попитах марка🤔

# 296
  • Варна
Scalestone с какви брекети си и каква е цената,на мен ми предложиха сребърни 5000 лв,но не попитах марка🤔

Метални са (то се вижда, де 🤣), обаче май Алекзандър ли, ох не питах. Като отида другия път ще питам. В  Smileart съм при Мила Стоянова, цена 4 500.

# 297
  • Варна
Здравейте, някой има ли отзиви, впечатления за доктор Николова в Бургас? Синът ми носи 5 години скоби, защото разместванията в зъбите бяха частични и дребни, но остана едно недоизкусурено ъгълче на горната челюст, което ми се струва че ще има нужда от брекети. Препоръчаха ми тази ортодонтка Николова, а преди сме ползвали Хасара (която гостува от София).

# 298
Честита нова усмивка rainbow4 и scalestone! Бързо и леко лечение и прекрасни усмивки на финала!🥰
И моето гардже е вече в редиците на брекетоносците.Керамични,3750лв.
За разширяване на челюстта,колко време се носят тези пънчета,които повдигат?🙄 Само пюренца и каши ще трябва май. Sad

# 299
В цените,които давате за брекети,включват ли се прегледите и посещения при ортодонта по време на лечението?

Общи условия

Активация на акаунт