Майчинството счетоводно - 89

• 31 673
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • София-Младост
Да, бюро по труда Blush. Зависи как ще те освободят, но ако не е по твоя молба ще ти дадат максималния период от 1 година платена с твоя стаж.
Майка с дете до 3 г. възраст трудно се освобождава...трябва разрешение от ИТ и т.н. Не виждам зор в случая да се източват допълнително пари Да си напусне по взаимно съгласие и да отиде за 4 месеца на мин. обезщетение.
Или да си ползва 6 месеца неплатено отпуск.

ЗДравейте, колко дни платен болничен ми се полага годишно ? Върти ми се нещо за 40 дни, но календарни или работни ли...
Да обясня подробно ситуацията.Лекар специалист ми издаде болничен 14 календарни дни. Подадох молба след тях да ползван платената ми отпуска, но ми се наложи да вляза в болница и оттам ме изписват с общо 25 (календарни) дни болничен (ЛКК). Между двата периода реално съм ползвала 2 работни дни от платената ми отпуска (3 календарни), вторият болничен я прекъсва. Сега наново ли трябва да пускам молба за платената отпуска след изтичане на този втори болничен и ако се наложи повторно влизане в здравно заведение имам ли право на още дни платен болничен ? Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят Relaxed
Имаш право на болничен...180 дни непрекъснати в една календарна година.
За отпуск отново си пусни молба.

# 181
Здравейте, 45дневният ми е от 13 май до 27 юни. Днес получих явно част от сумата. Кога ще взема останалите пари? Чак началото на юли ли? Мерси

# 182
  • София-Младост
Здравейте, 45дневният ми е от 13 май до 27 юни. Днес получих явно част от сумата. Кога ще взема останалите пари? Чак началото на юли ли? Мерси
Да, след изтичане на месеца.

# 183
Здравейте, момичета. Преди малко мисля, че успях да пусна заявление онлайн за еднократна помощ при раждане на дете, но не съм сигурна дали съм направила всичко необходимо и правилно, защото никъде не се подписах с Евротръст. Просто попълних заявлението и го подадох онлайн. Получих и някакъв уникален код, чрез който пишеше, че мога да проследя статуса на заявлението. Обаче не мога да разбера къде точно се въвежда този код и къде мога да го видя този статус. Може ли някоя дама да ми съдейства, ще съм много благодарна.

# 184
  • София-Младост
В профила на Получени съобщения аз виждам какво съм подала.
https://edelivery.egov.bg/Messages/ReceivedMessages

# 185
В профила на Получени съобщения аз виждам какво съм подала.
https://edelivery.egov.bg/Messages/ReceivedMessages

Благодаря. Веднага ли излизат, или след определено време? Понеже преди малко звъннах да попитам направо в социално подпомагане и там ми отговориха утре да им звънна, защото излизали на следващия ден, което мен лично ме изненада.

# 186
  • София-Младост
Честно казано не помня.

# 187
Здравейте искам да попитам дали имам право на някакво майчинство без никакъв трудов стаж🤔

# 188
Имаш право на социално майчинство (около 150лв), ако отговаряш на условията за това.Попитай в социалните.

# 189
Може да кандидатстваш за соц. майчинство, което е една година (питах скоро) 100лв месечно ( говоря за град Бургас) и за еднократна помощ, когато бебето се роди 200лв мисля че е

# 190
Може да кандидатстваш за соц. майчинство, което е една година (питах скоро) 100лв месечно ( говоря за град Бургас) и за еднократна помощ, когато бебето се роди 200лв мисля че е
Благодаря! Simple Smile

# 191
Привет. Извинявам се предварително за за няколкото въпроса, ако вече са били задавани. Моля, Ви отново за малко разяснения по тях.
 1. Как се изчисляват въпросните 180 дни болничен при бременност, понеже ми казаха че са за въпросната годината.
В моя случай аз съм в болничен от първия ден в болничен защото работя тежка физическа работа, но на висок пост. Разбрах на 16.12.20 и от 18. 12.20г съм в болничен, като болничния е за 14 дни от ЛЛ (от 18.12 до 31.12.20 г) и пише бронхит, понеже още не беше установена от лекар бремеността.
След установяване на бременността от 01.01.21 до ден днешен пише заболяване,   термина ми е на  22 август, на 07.07 са 45 дни преди раждането, и сестрата изчисли че до края на м. Юни ще имам болничен,(т. е 6 месеца по 30 дни са 180 дни), т. е няма да ми стигнат само 7 дни преди датата за 45 дни, а днес отивайки да си взема болничния за този месец гледам, че е издаден за 16 дни, и в забележката пише: Надвишаване на дни. Попитах лекаря защо е толкова малко и отговора беше, че не ми достигат дни до 45 дни преди раждането,и трябва да мина телк, да ги отработя или да пусна отпуск за оставащите дни от 16.06 до 07.07. Дали в тези 180 дни влизат и тези 14 дни в който съм била декември месец?
2. Другия въпрос е как стой предването втората година на майчинството на някой друг,ако реша да се върна на работа.
Благодаря Ви и извинете за дългия пост.

# 192
  • София-Младост
1. Влизат и те
https://www.nssi.bg/forusers/faq/390-qesiseodd/4548-votg22
2. Имаш право да прехвърлиш отпуска за втората година на баща, баба или дядо, които са осигурени за общо заболяване и майчинство, а ти да се върнеш на работа.

# 193
  • ...
Здравейте,

Родих на 29 април и 2рия болничен, издаден от болницата започва тогава. В Справка за постъпилите болнични листова виждам болничния, че е предаден на 07/05. От тогава не е постъпил нито 1 лев към сметката ми. 30 април беше почивен ден, т.е. за април имат да ми изплатят 1 ден, а дните за май ще ми ги изплатят този месец. Нали така? Чудя се има ли някакъв проблем с болничния и как да проверя това, не се ли бавят прекалено?

# 194
  • София-Младост
Според мен, ако всичко е наред, ще имаш превод тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт