Майчинството счетоводно - 89

• 31 709
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
Ала-бала, благодаря, това означава ли, че няма смисъл да ме осигуряват на още едно място?

# 226
  • София-Младост
Точно това означава 🙂

# 227
Здравейте мами, имам въпрос относно Болничните преди раждането. На колко дни имам право болнични преди 45тия ден от раждането?

# 228
  • София
Имаш право на 180 дни за общо заболяване. Например на мен няма да ми достигнат 8 дни. И сега незнам как ще ми се отрази ако пусна платен отпуск преди 45 дневния.

# 229
  • София-Младост
Имаш право на 180 дни за общо заболяване. Например на мен няма да ми достигнат 8 дни. И сега незнам как ще ми се отрази ако пусна платен отпуск преди 45 дневния.
Абсолютно никак няма да се отрази...НАй-вероятно тези 8 дни даже не влизат в изчисленията за болничния.

# 230
Имаш право на 180 дни от ЛКК, като ги надвиши минаваш през ТЕЛК.

# 231

Благодаря ти Blush

# 232
Здравейте,
Бременна съм в 8ми месец. Осигурявана съм до момента на две места - на едното на два, на второто - на 8 часа. сега се налага да прекъснем осигуряването на два часа. Въпросът ми е в този случай е, внасяните последните две години осигуровки при този работодател ще бъдат ли взети предвид при изчисляване на размера на болничния и майчинството или, след като бъда освободена преди раждането, ще получавам болничен и майчинство само на база осигуровката при основния работодател.

Благодаря

# 233
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,
Бременна съм в 8ми месец. Осигурявана съм до момента на две места - на едното на два, на второто - на 8 часа. сега се налага да прекъснем осигуряването на два часа. Въпросът ми е в този случай е, внасяните последните две години осигуровки при този работодател ще бъдат ли взети предвид при изчисляване на размера на болничния и майчинството или, след като бъда освободена преди раждането, ще получавам болничен и майчинство само на база осигуровката при основния работодател.
Благодаря

Ще влязат в изчислението.

# 234
Здравейте. Терминът ми беше за 18.06, но родих на 14 май. 45 дневният преди раждане започна на 4 май. След това ми издадоха болничен от болницата с дати от 14 май до 24 юни. Бихте ли ми казали третият болничен, който се издава от педиатъра на детето, трябва да бъде от 25 юни докога?

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 11:27 от Анонимен

# 235
  • София-Младост
до 15.09.2021 вкл

# 236
После трябва да се ходи до работа да се попълва декларация ли?

# 237
  • София-Младост
Да, или им я пращате по поща, имейл.

# 238
Само една декларация ли е? По кой член/ или номер декларация. Че счетоводителката е хем нова, хем млада без стаж и ми е притеснено.

# 239
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Само една декларация ли е? По кой член/ или номер декларация. Че счетоводителката е хем нова, хем млада без стаж и ми е притеснено.

Приложение 2
https://www.noi.bg/forusers/forms/239-maternity

Общи условия

Активация на акаунт