Майчинството счетоводно - 89

• 31 728
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Без значение вие къде сте били и какво сте правили, винаги болничните се изчислват на база 24 календарни месеца, преди този в който е издаден болничния. -  Благодаря, тук включвате и издаването на 45-дневния нали? Т.е няма значение дали имам 1-2 месеца непрекъснат или прекъснат болничен за "общо заболяване" преди това. Взема се крайната сума от НОИ с по-ниска ставка по време на болничния за няколко месеца.
А и друг път е коментирано, че няма как платен отпуск да окаже негативно влияние на обезщетение. - И аз така предполагах, но много пъти съм чувала, ако си взема болничен преди майчинсвото по възможност да не го прекъсвам, защото влияело на сумата и затова се чудех на какво се основават.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 00:21 от SuperMommy

# 286
Майчинството е 90% от брутната заплата, но не по-висока от нетната ли винаги или се взима това, което е по-благоприятно за майката?
В моя случай съм осигурявана на две места, на реална осигуровка и би било добре, ако взимам 90% от осигурителния доход, а не от чистата заплата, която съм получавала.

# 287
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не може да е повече от нетния доход и се гледа средно за предходните 24 месеца.

# 288
Здравейте мами.
Майка съм на 7 месечно бебе.
Не работя вземам майчинство от социалните 200 лв плюс 40 лв детски .
Една година ще ми е майчинството
Въпросът ми е следния.
Как мога да удължа със още една година майчинството при положение че аз не се водя никъде на работа..
Моля мамите със повече опит да пишат..

# 289
  • София-Младост
Няма как да го удължите.

# 290
Няма как да го удължите.
Здравейте.
А ако се осигурявам допълнително няма ли на може

# 291
  • София
Не знам дали въпросът ми е за тук, но някой знае ли какви са сроковете за изплащане на еднократната помощ за раждане? НОИ ли ги изплаща и има ли някаква възможност с ПИК да се провери като има излязло нареждане за плащане?

# 292
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не знам дали въпросът ми е за тук, но някой знае ли какви са сроковете за изплащане на еднократната помощ за раждане? НОИ ли ги изплаща и има ли някаква възможност с ПИК да се провери като има излязло нареждане за плащане?

Няма как да се провери в НОИ.Обикновено се плащат след средата на месеца следващ подаване на искането.
т.е. ако сте подали документите през май, след 15-ти юни би трябвало да получите парите.

# 293
  • София
Да, през май ги подадох, благодаря за отговора.

# 294
Да, през май ги подадох, благодаря за отговора.

Моите бяха подадени на 14.05. Превода пристигна днес.

# 295
  • София
Благодаря, проверих сега и видях, че и моите са изпратени днес.

# 296

Здравейте! Онлайн ли пуснахте заявлението?
Ако съм пуснала на 2ри юни кога да ги очаквам?

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 18:21 от Анонимен

# 297
  • София
Не, на място. На 12.05  подадох документите.

# 298

Здравейте! Онлайн ли пуснахте заявлението?
Ако съм пуснала на 2ри юни кога да ги очаквам?

Ако съм хванала логиката им, 15 юли чак.

# 299
А кога обновяват в сайта датите за превод за Юли и в профила сумата? Края на Юни ли ще е?

Общи условия

Активация на акаунт