За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 186
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Деси , може ли примерно носният да е чист , а в гърления да има бактерии ?трябва ми профилактично преди ваксина и двата да се пускат или само носен в достатъчно ?
А относно цикъла - кървя ми два пъти през десетина дни вторият месец и още месец след това няма нищо . Кога трябва да започне редовен цикъл и докога да го изчакам преди да порърся гинеколог ?

# 91
  • Несебър
Ако кърмиш, всякакви отклонения са нормални през целия период на кърмене.

# 92
Здравейте, аз издирвам някой с подобен проблем - бебето ака много тъмно отровно зелено, не е нормално зелено. Пускахме микробиология, пихме пробиотик, намалихме температурата в стаята, сега сменихме млякото, но още не се е изхождала за да видим цвета. Мисля ако и с млякото няма промяна да ходим на гастроентеролог, но искам да попитам ако има някой сблъсквал се с такъв проблем да каже дали да се притеснявам
Всичко изпробвано до сега е съгласувано с педиатъра на детето, не е на моя глава.

Бебето е на 2 месеца и е изцяло на АМ.
Благодаря предварително на отзовалите се. .
П.С. моля не ми обяснявайте, че е нормално да ака зелено (както повечето познати на които споделя проблема). Акаше си нормално зелено преди да се смени на притеснително зелено.

# 93
На кое АМ беше досега? Даваш ли някакви добавки, желязо?

# 94
  • Пловдив
сложно@е!, честно казано не съм се интересувала, дори не съм се и замисляла за гърлен.
Реално въпросните стафилококи май могат навсякъде да се завъдят.
Тук открих тема, която доказва това, че е често безсимптомно
https://m.bg-mamma.com/?topic=91376

# 95
На кое АМ беше досега? Даваш ли някакви добавки, желязо?

Добавки не давам. До сега пиеш Аптамил Комфорт, сега започна Нан Комплийт Комфорт

# 96
Специализираните млека - против колики, хипоалергенни и т.н. много често правят акото такова.

# 97
Ние от Хип Комбиотик минахме да Аптамил АКД. Акото стана тъмно зелено, акаше през 3,4,5 дни и рядко. И ме побъркаха - можело да е от топло, от желязо в млякото, от бактерия. Кара ме една във Варна много хвалена гасто да пусна изследване , не се сещам какво беше, че накрая искаше да давам на бебе на 2м и половина гентамицин през устата..... Не че съм дала.....После разбрах, че това изследване не се прави на бебе....
Пиеше и омнибиотик панда. След като се прибрахме в София на своя глава пуснах изследване на акото и след като не излезе нищо престанах да се занимавам. Спрях и омнибиотика, мисля че от него беше така, но не мога да съмсигурна Кога се е оправил не знам вече.
По принцип не е лошо да се иде на гастро, но не се притеснявайте предварително, защото може да няма причина

# 98
Щом могат да са навсякъде , вземането само на един вид секрет не го ли обезсмисля?
сложно@е!, честно казано не съм се интересувала, дори не съм се и замисляла за гърлен.
Реално въпросните стафилококи май могат навсякъде да се завъдят.
Тук открих тема, която доказва това, че е често безсимптомно
https://m.bg-mamma.com/?topic=91376

# 99
Мами може ли да ми препоръчате препарат за петна ? Или нищо не върши работа 😑 всичките ни блузки са изцапани с  ужасни петна от пюретата 😔

# 100
Здравейте. Синът е на 9 месеца и прави по няколко крачки, когато го държа. Започна да сяда доста късно(началото на 8ми месец) - дали ще се отрази на прохождането?

# 101
Здравейте. Синът е на 9 месеца и прави по няколко крачки, когато го държа. Започна да сяда доста късно(началото на 8ми месец) - дали ще се отрази на прохождането?

Изобщо няма да се отрази.
Синът ми също седна на 8+ месеца стабилно.
Сега е на 11+ и прави крачки, докато го държа или с проходилката, от няколко седмици.
Пробва да се пуска и сам, но все още няма баланс.
Смятам, че до 1-2 месеца ще си проходи, което е съвсем в нормите. Simple Smile

# 102
Мами може ли да ми препоръчате препарат за петна ? Или нищо не върши работа 😑 всичките ни блузки са изцапани с  ужасни петна от пюретата 😔
Сапунът за петна на ДМ

# 103
  • Германия
Ползвах спрей за петна на Нук, но оставяше следи. Най-лесно се махат със сапун.

# 104
  • Пловдив / София

Изобщо не се притеснявайте.
Моето дете също седна стабилно след 7-ми месец, по-скоро към 8-ми. А пролази след 10-ти, някъде там започна и да се изправя.
А пък си проходи на 13 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт