За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 216
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Аз мисля на пясъка да са си с обикновени памперси. По-скоро за да не им се пълни дупето с пясък, че после не знам как ще ги къпя.. Също не знам колко време ще искат във водата, ако само ги мокрим, ще са без памперс. Ако успеем да си за мъкнем и някое басейнче, ще им сложа памперс за плуване. Поне така си го представям се..

# 481
Аз купих точно тези памперси от ДМ. Ами направо си бяха целите подгизнали след влизане в морето. Един ден само ги пробвах, но нямаше смисъл. Ползвах си обикновените, а във водата голичка. За другите марки не знам, може да вършат повече работа.

# 482
Идеята на памперсите за плуване е да задържат изпражненията, ако случайно бебето се изпусне. Те не могат да задържат течности като урина както обикновените памперси, безпредметно е, тъй като все пак се ползват във вода.

# 483
Някой с момиченце да е имало пъпна херния.🙄🙄🙄При нас се потвърди засега е с лепенки,дано се оправи😭♥️.Действаха ли лепенките при вас,за колко време се оправи с лепенки, стигна ли се до операция ...как продължава лечението за в бъдеще нщ по -специално,спорт може ли да се практикува ...Имам хиляди въпроси ....😇

# 484
Идеята на памперсите за плуване е да задържат изпражненията, ако случайно бебето се изпусне. Те не могат да задържат течности като урина както обикновените памперси, безпредметно е, тъй като все пак се ползват във вода.

Благодаря. Аз наистина се чудех защо беше целия мокър 😁той беше тпгава на 7-8 месеца де и си стоеше я палатката. За тази година и аз не знан с какво да е.

# 485
  • Пловдив
Моя ще е с бански с пласт найлон, който не пропуска ако. Урината пропуска и с памперс и с бански.
На пясъка мисля да си е с обикновен памперс.

# 486
  • Германия
Meliii, в Германия ще те изядат с парцалите ако кажеш, че искаш да пробиваш ушите на бебе/малко дете, нанасяш му един вид телесна повреда 😉

# 487
И аз знам, че памперсите за море задържат само акото. Ако се мокри и се знае ориентировъчно кога ще ака, може и по бельо. Или с обикновен памперс за периода извън водата, за да не напишва всичко наоколо.
За телесна повреда за първи път чувам. Simple Smile По-скоро го знам като промяна на външния вид без съгласието на детето. Е то няма как да каже и да разбере, но на осъзната възраст е възможно да не иска тази промяна. На мен ми мина бегла мисъл дали да го правим. После се замислих, че ми изглежда странно и се отказах. На същият принцип съм с кръщаването. На неосъзната възраст да му налагам религия, в която детето един ден няма да вярва и ще е атеист като мен, или пък ще иска да следва друга религия.

# 488
  • Германия
Мия, точно на същото мнение съм и за кръщаването и за пробиването на ушите.
А вчера за пореден път ми попадна дискусия на там обици и малко деца, точна тази дума се използва - Körperverletzung. Това е мнението на много майки. На мен ми се вижда много крайно мнение, не е като да му отрежеш част от ухото, или не знам какво да направиш. В крайна сметка става дума за обици, които масово се носят от жените, така че децата като цяло нищо не губят, но ето, мнения всякакви 🤷🏻♀

# 489
Като порастне да си махне обеците ако иска.Аз имах на лицето и я махнах.Скоро една позната ми каза,че завела детето да му пробие ушите,на 12 е,на първата обеца ревнало и не щяло втора,много я заболяло.Сега пак иска,но я е страх и пита майка си защо не я е пробила като бебе.За религията също,ако иска да стане будистка,аз ще в възпитавам в християнски ценности с християнски празници .За мен тия западни разсъждения са ми доста крайни,или аз съм старомодна.Чак пък средна телесна повреда,като знам колко широко понятие е леката .Ще ме прощавате,ама не са у ред тия хора.

# 490
  • Германия
Вярно, на немчетата не слагат, но имам комшии и познати, българи, турци, руснаци, които слагаха обеци на децата, че и бебета на по 6м тук в Германия. Не са имали никакви проблеми. Естествено се консултират с педиатъра на детето. Аз, също съм питала нашата, няма проблем. Но ние така или иначе май няма да и слагаме.

# 491
  • Германия
Вярно, на немчетата не слагат, но имам комшии и познати, българи, турци, руснаци, които слагаха обеци на децата, че и бебета на по 6м тук в Германия. Не са имали никакви проблеми. Естествено се консултират с педиатъра на детето. Аз, също съм питала нашата, няма проблем. Но ние така или иначе май няма да и слагаме.

То от медицинска гледна точка няма проблем, нито е забранено, но някои майки много се вживяват вече 🙄
Дъщеря ми сега на 4г изявява интерес да носи обици, ще видим кога ще започне да дава много зор и може и да ѝ ги пробием 🤷🏻♀

# 492
Аз много исках да им сложа на моите обеци, но като видях как си дърпат ластиците от косата една на друга, не ми се мисли ако си хванат ушите. Сложа ли им нещо цветно по главите веднага виждат и почват да се скубят. Моите обеци като ги набарат така яко дърпат, че имам чувството, че ще ми скъсат ухото. Поради тази причина нямат и кехлибарени герданчета или гривни, и им вързвам косите само с обикновени ластици.

# 493
Аз не нося нищо по себе си -обеци и т.н.(миналото лято започнах да си нося Пандората гривна в парка,отворила се изгубих три висулки 😭)и тя не иска нито фибичка, нито лента за коса всичко се дърпа,сваля на секундата....

# 494
Току що сменяхме памперс и таткото възкликна, че пишлето на малчо е залепнало. Наистина има една много малка дупчица колкото да пишка, но кожата не се помества. Пробвали сме да забелваме няколко пъти само, нали според някои лекари не бива..... Не знам зно ако трябва да се цепне, може ли с някаква упойка и после за вкъщи спрейче, нещо за болката? Той е супер чувствителен и ще ни побърка, ако го боли, направо лошо ми става само като се сетя за ваксина, камо ли такава процедура....на 5м.е

Общи условия

Активация на акаунт