Лоши отношения с роднини

• 24 015
  • 523
  •   1
Отговори
# 420
Съгласна съм, но след кратка схватка, която завършва с изгонване на отрочето и при наличие на два+ остри камъка прохождането му понякога минава през доста катаклизми.

# 421
Децата не са наши копия като личностни характеристики и светоглед и не можем да искаме от тях да виждат нещата по същия начин като нас. Те имат право на своите грешки, страдания и т.н., с други думи на свой собствен житейски опит и свързания с него мироглед. Който на даден етап може и да съвпада с нашия, но може и да бъде коренно различен. Но това не може и не бива да е повод за насилствена намеса от наша страна за "коригираме" мирогледа в исканата от нас т.е. правилната (за нас) насока. А и едно е да обясняваш на някого колко боли като се опариш и друго е той сам да се опари.

# 422
Е, щом твоята постъпка е само нетактична, ок. Всеки е получил това, което иска. Би хепи.

Алис, въпросната жена по този начин разбира грижата за дъщеря си. Явно не е като да е било по любов нейното. А на 60 да го хване, че и да дава пари на дъщеря си за ес-класа, значи е голяма майсторка на любовните магии. Макар че на мен цялата история не ми се връзва. "Измъкваш" жена на 60 от Булгаристан, жениш се за нея и тя ти точи толкова пари, че дъщеря й да кара ес-класа, ако съм разбрала правилно. Или тази жена е била много заможна преди това, или дъщеря й е била заможна преди това, че да й е летвата ес-класата, или е имало откъде да източи достатъчно.
Колкото до това как постъпва една майка, когато детето й е приоритет - все й е тая от кого ще вземе пари, стига да има за детето й. Много често жените се хващат с някакъв мъж, за да има кой да им осигурява децата, а не защото много го обичат.
Не. И двете са били винаги супер неблагодарни голи охлюви.
Дъщерята, доколкото разбрах е омъжена за богат бизнесмен, който предвидливо закотвила с 3 деца.
Колата и високият стандарт беше от него. Да, ама младата неблагодарница го беше нарочила за тиранин-насилник (което при последващото развитие на нещата почна силно да ме съмнява) и изпратила майка си в чужбина да лови друг будала-спонсор. Само че разликата между заможните мъже в България и чужбина е, че на първото място крадат за парите си (т.е. са лесни пари), докато на второто са изкарани с кървава пот на чело. Та, затова и повдигнах темата за паразитите и как те изкривяват нашите морални представи за добро и лошо.

Това да има за детето и не е никакво оправдание!
Дай, убий човек за да има за детето ти! Ами, ако детето ти няма право?
Аз например не бих защитила дете, ако знам, че е извършило престъпление и наранило друг човек.
Като стана въпрос за кола. Баща ми и купи чисто нова кола като подарък за това, че я приеха медицина с единственото условие: да слуша и уважава родителите си. И като отговор на това, тя направи следващите шашкании.  Това го казвам по повод на това, че аз никога не съм била глезена по подобен начин, а съм единствено дете.
Резултатът е, че той не иска и да чуе вече да помага на някое от децата ми.
И моят син (без вина) пострада от тази работа.
Той не ме е учил, че с развод трябва да си решавам проблемите. Напротив, винаги ми е говорил, че трябва да си запазя семейството. Аз обаче не исках. Не мога да живея при така създалата се ситуация с някой, който не ме подкрепя

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 17:06 от Ravenna

# 423
Поздравления,  Равена! Значи ти не можеш и не искаш повече да живееш с мъжа си. Но успяваш да го накараш да повярва, че не ти искаш развод, а той. И това ти позволява да го изнудиш да ти остави по-голям дял от общото ви имущество.
Майсторлък си се иска за тая работа, ей !  Simple Smile

# 424
Къде го прочете това?

# 425
Дами, а защо автоматично приехме момичето за запъртък? Каквато и да е, наивна, глупава, влюбена, доверчива, тя има умствен капацитет и сама ще се справи със ситуацията.
И вместо майката да я е отгледала в капсула, трябвало е да я научи, че в живота хората са егоисти и не ти мислят доброто.
Та този нейн избраник, паразит, наркоман, или какъвто и да е там, може пък тя да извлече полза от него. Но е изключително грешно да отглеждаш едно момиче с идеята да я правиш принцеса. По- скоро трябва да я възпиташ като принцеса - войн, за да не се възползват от нея, а ти да правиш драми със световен мащаб от това.

# 426
Поздравления,  Равена! Значи ти не можеш и не искаш повече да живееш с мъжа си. Но успяваш да го накараш да повярва, че не ти искаш развод, а той. И това ти позволява да го изнудиш да ти остави по-голям дял от общото ви имущество.
Майсторлък си се иска за тая работа, ей !  Simple Smile
Хаха ще ти се да е така! За 30 годишен брак няма изнудване, няма лъжа, няма измама!
Плюс това ние се разбрахме като приятели и все още сме такива. Wink
Не го е прочел. Интрижки и интерпретации изцяло в негов стил.
По- скоро трябва да я възпиташ като принцеса - войн, за да не се възползват от нея, а ти да правиш драми със световен мащаб от това.
Това е работа на бащата не на майката. Аз съм обяснила по-горе, какъв е нашия проблем.
Един мъж, който е свит и комплексиран няма как да възпита жена-воин.

# 427
Тулита, момичето е на 23 и това й е първото гадже в живота. Като е избирала кариера мама и тати са й казали какво да запише. Ей затова я сложихме в в графата 13 годишна.

# 428
Може и да е комплексиран мъжа, но ти пък изобщо не ми изглеждаш с комплекси. Във възпитанието на едно дете участват и двамата родители, айде без прехвърляне на вината.
И в крайна сметка, очевидно сбърканите семейни взаимоотношения са я тласнали да се хване с неподходящ мъж. Тъй че, Равена, вместо да се сърдиш на мъжа си и да гониш дъщеря си  затова, че сте й съсипали живота, започвай да работиш над това да не го допрецакате двамцата умници до край.
Много деца са патили от скандали между мама и тате. Като не сте били единодушни по отглеждането на момичето, разводът е трябвало да дойде на много по- ранен етап но не за твоя изгода, а за доброто на детето ти.

# 429
  • София
Аз я разбирам Равена донякъде ,
Скрит текст:
от години бодя борба с детето/ дето вече не е дете / по един въпрос. Няма и няма чуваемост . Говоря , доказвам , обяснявам , не и не . Не съм била права и отказва да приеме моята позиция  . На моменти толкова ми писва , че решавам ще оставя да си счупи главата , ама знам , че като я счупи после много  трудно ще си стъпи на краката. Трудността за комуникация идва от инатия му и труден характер  . То всеки от нас иска сам да си взема решенията за живота , но когато трошиш чужди пари , малко или много трябва да вземеш предвид и мнението на този който ги дава.  Дилемата , хем  да помагаш финансово , хем категорично да отказват да те чуят е трудна  . На няколко пъти вземам решение да спра да помагам финансово и после решавам , че загубата на пари ми е по маловажна от това да загубя връзка с детето си.   Питам се къде сгреших , дали във възпитанието , дали не е някаква моя грешка , че е толкова инат и непреклонен характер . Давам си сметка , че вероятно като всеки родител съм допускала грешки , генерално обаче няма нищо съществено от което да се оплаче . Дете родено и отгледно с любов , в нормално семейство , получило грижа , внимание . Дала съм  още малко време и ако продължава да не чува , ще мина към по крайни мерки.
А ако се стигне до там , че да реши , че съм виновна като съм спряла подпомагането  ще приема , че съм се провалила като родител .

Не е задължително някъде да сте сгрешили. Понякога просто така се получават нещата, не можеш да повлияеш, иска да си строши главата. Обаче не може и да го оставиш именно заради това, че ако го оставиш съвсем да си строши главата, тогава няма зарастване тази глава.  Деца, какво да ги направиш!

Лъвица, не само няма да е благодарно ни в дългосрочен, ни в никакъв план, а един ден, освен ако не съчини някаква романтична история с това спиране за пред журналистите, всъщност ще е много гневен, че са го изоставили. То е като да си оставиш детето гладно, защото не си е прибрало играчките. Аз не мога да го направя, ако ще цялата стая да зарине с играчки, защото инстинктите ми ме ръчкат, че не може заради тъпи играчки да си наказвам детето с глад особено. Няма благодарни деца за това, че са били наритани безпарични, само защото са натворили някакви глупости.  В общи линии хората само за чуждите деца ги дават такива съвети със спиране на кранчето, а за своите рядко го правят.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 20:02 от Andariel

# 430
Нямам контакт със семейството си. С двама родители алкохолици, страстни пушачи, липса на елементарна финансова култура, единия запален по хазарта. Детство, минало в мизерия и блъскане по вратите от някакви хора, на които дължаха пари, заплахи за здравето и живота на членовете на семейството. Наложи се да започна работа още преди да завърша средното си образование. Изнесох се веднага след това, но ми трябваха много години, за да се отлепя от емоционалното изнудване за пари, давах почти всичко, което вадех и не стигаха, искаха още и още. Ограничих се след като се омъжих и станах майка. Единствено остана жилището, в което живеят и ми е дарено от баба. Само дето майка ми трупа задължения, които аз вече нямам възможност да плащам, а и ми омръзна да се оказвам с изпразнени и запорирани сметки, защото не ме уведомява навреме. Сега имам нужда от пари, съдим се за попечителство с БНД, а майка ми каза, че аз съм си виновна за развода и трябвало да се върна при бившия, за да продължи да живее там. И, че ще се опита да ми го отнеме жилището поради уседналост.
Имам усещането, че и аз, и сестра ми имаме големи трудности да имаме здрави и щастливи връзки, дори и тези с децата ни са донякъде осакатени. Сякаш имам някаква стена, до която стига обичта ми и не мога да я прехвърля.

# 431
Ти ли си напълно собственичка на апартамента? Ако да - спираш тока и да се изнасят, защото на тебе ти трябва.

Казваш на майка ти, че можеш да я съдиш за неплатени наеми. А ако не - продаваш го. Ако е изцяло твой ще правиш каквото си искаш. Или го ипотекираш. Но най-добре да ти се махат от собствеността. Аз такава наглост не бих търпяла.

И чак тогава спираш контакта.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 20:13 от Елфичка

# 432
В отговор на последния пост, а и като знам аз какво съм преживяла, ще кажа - явно в някои случаи децата успяват да оцелеят, въпреки родителите си.

# 433
Нямам контакт със семейството си. С двама родители алкохолици, страстни пушачи, липса на елементарна финансова култура, единия запален по хазарта. Детство, минало в мизерия и блъскане по вратите от някакви хора, на които дължаха пари, заплахи за здравето и живота на членовете на семейството. Наложи се да започна работа още преди да завърша средното си образование. Изнесох се веднага след това, но ми трябваха много години, за да се отлепя от емоционалното изнудване за пари, давах почти всичко, което вадех и не стигаха, искаха още и още. Ограничих се след като се омъжих и станах майка. Единствено остана жилището, в което живеят и ми е дарено от баба. Само дето майка ми трупа задължения, които аз вече нямам възможност да плащам, а и ми омръзна да се оказвам с изпразнени и запорирани сметки, защото не ме уведомява навреме. Сега имам нужда от пари, съдим се за попечителство с БНД, а майка ми каза, че аз съм си виновна за развода и трябвало да се върна при бившия, за да продължи да живее там. И, че ще се опита да ми го отнеме жилището поради уседналост.
Имам усещането, че и аз, и сестра ми имаме големи трудности да имаме здрави и щастливи връзки, дори и тези с децата ни са донякъде осакатени. Сякаш имам някаква стена, до която стига обичта ми и не мога да я прехвърля.

Боже опази от такива родители.
Свържи се с адвокат и се информирай за правата си. Жилището на твое име ли е? Дарено, предполагам, щом се води наследство.
Остави ги да си сърбат каквото са си надробили и си гледай живота.

# 434
Може и да е комплексиран мъжа, но ти пък изобщо не ми изглеждаш с комплекси. Във възпитанието на едно дете участват и двамата родители, айде без прехвърляне на вината.
И в крайна сметка, очевидно сбърканите семейни взаимоотношения са я тласнали да се хване с неподходящ мъж. Тъй че, Равена, вместо да се сърдиш на мъжа си и да гониш дъщеря си  затова, че сте й съсипали живота, започвай да работиш над това да не го допрецакате двамцата умници до край.
Много деца са патили от скандали между мама и тате. Като не сте били единодушни по отглеждането на момичето, разводът е трябвало да дойде на много по- ранен етап но не за твоя изгода, а за доброто на детето ти.

М-Не. Тя държеше много да ни раздели на лагери. Аз като част от единият от тези лагери се признах за победена и подписах мирен договор, който ми позволява да се оттегля от бойното поле без да изплащам репарации. Мен това ме устройва идеално. Разбирам, че обиждам майчините чувства на повечето от вас, ама аз съм си аз. Нямаше как да просъществува нашия брак. На нас социалните ни роли бяха обърнати. Може да е до характер, темперамент или просто така да се е случило, но е факт. Сега всеки си поема своя път. А тя е достатъчно голяма да се оправи сама. Ще завърши, щом досега не е напуснала следването. После се надявам, че животът сам ще я принуди да го изрита. Няма друг път! Инак ще страда. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт