Марги , ако ни четеш от балкона - дай ни знак с присъствието си , тъй като и ти си част от нашето голямо семейство. Липсваш ми момиче и мисля,че си ни нужна като изгубена част от едно цяло ! Чакам те ! ❤

Серкан с чест приема наградата " Бизнесмен на годината" като заявява ,че за него работата е всичко. Отдал се е на професията си, работил е упорито ,сериозно и дисциплинирано, за да заслужи това голямо признание с труда си. Той е хладен, премерен точно като този Серкан , който помним в началото на сериала- Робот , който не влага чувства, излишни емоции, от него лъха официалност ,студенина....

Но за мен в живота има и други награди ".
. Какъв контраст в речта на двамата. Еда цени и харесва работата си , но не се е вкопчила в нея,не се е отдала само на нея като Серкан има и други приоритети /награди /.

Ясно е ,че двамата са се разделили в живота и всеки е тръгнал по своя път. Защо? Тепърва ще разберем. Имаше много предположения в темата, но точно какво ги е разделило не е ясно, предполагам , че е нещо много основателно, за да не могат да останат заедно.

Сърцата на двамата се разтуптяват, не могат да ги укротят и контролират....Чувствата нахлуват с пълна сила. Как могат да ги спрат и удържат ? Да демонстрират безразличие.... Не им се удава.

И двамата са много категорични в отговорите пред себе си . Еда :" Никога няма да отворя вратата си".
Серкан: " Никога няма да почукам на вратата ти" .
Да, " Никога не казвай никога ", защото не се знае каква непредвидена ситуация е подготвила съдбата. И всичко това да се сгромоляса под напора на необичайни обстоятелства. Това отново ми напомня за първи сезон с взаимната ненавист и непоносимост, която се изпари когато любовта почука на вратата им . Сега във втори сезон май ще трябва двамата отново да отворят вратата за любовта.

Отговорът на Еда "Нали не искаше да знаеш нищо за мен !". Ясно е че и двамата са се наранили и обидили един на друг, има болка, страдание.Дотолкова че да не искат да знаят нищо за другия. Тук обаче освен мъка и загуба на любим/а тлее все още искрата на любовта, която ги изгаря. И един от многото уроци на любовта - взаимната прошка и намиране на душевен мир и хармония. Щом се срещат отново ще трябва да научат и този урок - вече по-мъдри и по-зрели.Иначе е невъзможно да се продължава нататък и то заедно като двойка. Нужно е да има разбиране и прошка към любимия/та, няма безгрешни хора.

И Серкан получава отговор ,но не от Еда от едно детско гласче " Мамо ! Този мъж ли е моят баща ?".
Шок..... Еда е станала майка и то на момиченце.
А г-н Болат даже не знае това. Как е възможно толкова години са минали и той не е разбрал , че е станал баща ?./ изключвам за себе си друг възможен вариант детето да е от друг мъж, защото то щеше тогава да знае кой е баща му/.
Може би когато е заминала за Италия да учи е разбрала ,че е бременна. Решила е да запази детето, защото е плод на една голяма любов ,но не е съобщила на Серкан. Трудно решение е било за героинята. Сама жена в чужбина, с дете, да следва , да се развива в професията. Затова определено се иска много кураж и смелост. Защото Еда е могла да реши нещата по друг начин - да прекъсне бременността и по този начин връзката си със Серкан и да започне живота си наново, на чисто, с друг мъж....Но не го е направила.
Интересното за мен е и как за 5 години , доста дълъг период , Серкан няма съпруга , а Еда съпруг ? Предполагам, че СЦ няма да ни представят такъв вариант с неуспешни бракове,други партньори.... Някак ще се загуби дълбочината и искреността на тази красива любов според мен.... Та така Робот Болат се оказа в ролята на татко, за която май изобщо не е подготвен , а изправен пред свършен факт. Изражението му в края на тийзъра говори много красноречиво. Как талантливо Керем Бюрсин успява да придаде чувствата на своя герой!
Тичащата Еда с момиченцето и падналата обувка на детето и след тях вперения поглед на Серкан и многото въпросителни в главата му , на които ще трябва да намери отговор. Това дете негово ли е ? Кой е бащата ? Защо Еда е скрила от него това ?.........
Определено има и препратка към Пепеляшка с падналата пантофка. Тук ролята на принца е за Серкан от една страна, а от друга имаме две Пепеляшки. А ролята на Вълшебницата ще трябва да се изпълни от съдбата, която пресича пътищата на тримата .

Новото е че има нова любов в живота си. Тя е Синем Йълдъз и е телевизионна водеща. Да им пожелаем и на тях като на ХанКер попътен вятър в любовта ! ❤

Момичета, желая ви прекрасен, майски , пролетен и почивен ден , с усещане за много споделена любов !