Как и дали преодоляхте изневяра?

• 22 178
  • 539
  •   1
Отговори
# 135
Интересни мнения, всеки е прав за себе си, съобразно жизнения си опит... обаче има един закон в статистиката - ако нещо не се е случвало никога - може да се случи, може и не, но веднъж случило ли се е, със сигурност ще се повтори...

# 136
Напълно съм съгласна с този закон.

Е, може би само героят на Майкъл Дъглас от Фатално привличане се отказа завинаги от изневерите Simple Smile Simple Smile

# 137
  • Далечният изток
И моят герой, който живее у нас, но както казах това отдавна спря да ме интересува...

# 138
Аз пък съм склонна вече да омаловажавам всякакви изневери в двойки, които нямат деца. Кой откъде е - чиста работа.

Same here!
Но когато става дума за брак и то дъългогодишен, и има деца, тогава нещата стоят съвсем иначе.
Минаваш през всичките фази - отричане, самообвинение и нам' си какво, живееш известно време в ада.
Лека полека всичко си идва на мястото, но се налага да превъзмогнеш много неща.

# 139
  • София
Здравейте , преди година и половина разбрах за изневяра от страна на мъжа ми , която се е случила съответно преди три години. Няма да изпадам в подробности , просто ми е интересно дали и по какъв начин са преодоляли жени , които са изпадали в същото положение.

Не съм го преодоляла, въпреки че си мисля понякога, че съм. Някак трябва да му простя, за да продължа напред, но трудно се прощава такова нещо. Може би е трудно, защото аз бях вярна. Ако не бях, щеше да ми е по-лесно да му простя, може би. Аз съм малко другояче скроена, а ми се искаше по-лесно да забравям такива неща, защото те теглят назад. След 4тата жена като че ли престанах да ги броя, но поне престанаха да ми пишат като се разведох с него, че беше и оттам тормоз и от родителите му тормоз, ужас. Седиш и се чудиш какъв е този човек, с който си живял. Обяснение си имаше - ненаживял се, видял се с пари и както казваше бившата, слава Богу, свекърва, ами така е, първо пари, после нова кола, нова жена, и ме поглеждаше. Казах си - какво правиш тук, при тези хора.
Усещането да продължиш напред е много хубаво. Не започваш от нулата, не поемаш чужди грешки, не чувстваш вина, просто напред.
Преодоляването на това е може би свързано с това доколко обичаш себе си и човека до себе си. Ако обичаш повече себе си, преодоляваш бързо и продължаваш напред. Лошото е, ако имаш чувства, защото тогава си боли. Питала съм колко време трябва - никой не казва точно, някои година-две, други повече или по-малко.
Смятам, че най-лошата болка, която се връща, е когато те заменят с друг, все едно си предмет.
Там някъде има някой като мен, с който ще се чувствам по-добре и най-важното, щастлива, така че в един момент просто се слага край. И напред !

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 14:03 от lunafreya nox fleuret

# 140
Преди години имах същата ситуация. Но той си изпати и съжаляваше. Но това стана твърде хубаво и от време на време... Ако искаш пиши на съобщение Не зная колко съвет ще мога но това което научих ще споделя

# 141
Интересни мнения, всеки е прав за себе си, съобразно жизнения си опит... обаче има един закон в статистиката - ако нещо не се е случвало никога - може да се случи, може и не, но веднъж случило ли се е, със сигурност ще се повтори...

Ааа, тук не съм съгласна изобщо.

# 142
Един мъж, който също е изнверявал, навремето ми каза, че простя ли, мъжът ми ще се научи да се крие по-добре и ще си продължи с хойкането. Склонна съм да се съглася, че е така, а и не исках да си правя повече експерименти...със собственото си търпение.

# 143
  • USA
Добре де, защо върлува мнението веднъж изневерил пак ще го направи..от какво произлиза това...че щом са му простили вече си има идеята, че пак ще му се размине ли? Каква е идеята за системно изневеряване и стоене въ връзка, като ще зяпаш навън?

# 144
  • София
Добре де, защо върлува мнението веднъж изневерил пак ще го направи..от какво произлиза това...че щом са му простили вече си има идеята, че пак ще му се размине ли? Каква е идеята за системно изневеряване и стоене въ връзка, като ще зяпаш навън?

Според мен, защото мъжът смята, че щом жената му прощава веднъж изневяра, ще го направи и втори, и трети път, но това, ако е разбрал, че тя го обича много. Затова и злоупотребява с любовта й. Да, смята, че ще му се размине. Имам познато семейство, в което мъжът смята, че след като осигурява финансово семейството, си е негово лично право да си има отделен личен живот, да си хойка, както си иска и няма значение, че има деца или жена, която го обича. Вероятно не всички мъже са такива, но като се огледам около себе си и чуя от пропищели приятелки, изневерява си се системно и хич не им пука на такъв тип мъже. И съжалявам жени, които стоят в такива семейства, особено принудените и тези, които обичат мъжа си, защото на практика той се гаври с тях, като изневерява.

# 145
  • USA
Разбирам, гадно е. Жената е стояла и си гледала децата, давала е всичко от себе си за благото на семейството, той едни пари носи и я унижава....тъжно е, когато жената няма възможност да излезе от такава връзка...пренебрегнала е кариера, приятели, развитие...а наш муньо носи пари и мисли, че всички са му длъжни....много тъжна ситуация....може би ако има подкрепа от семейство и приятели може да се измъкне от тази тъпа ситуация.

# 146
Семейството дава, хм, някакъв вид престиж пред обществото. Затова изневеряват и си стоят вкъщи, ако има кой да ги търпи, разбира се.

# 147
А пък според Нитше, нещо случило се само веднъж все едно не се е случвало никога.

# 148
  • USA
Да бе случило се веднъж, не се  е случило......човекът си има памет, и да простиш и да го забуташ някъде си там из миналото си изплува в някоя си ситуация....Всеки път като го целуваш тоя човек се сещаш как е целувал друга, всеки път като ти каже, че те обича си викаш да бе да...ако ме обичаше нямаше да ме замени и да ходи си ляга с друга...според мен случи ли се един път просто всичко се прецаква. Трябва да си някакъв темерут да не ти пука....че да простиш...знам ли всякакви хора има...аз за себе си не бих простила подобно нещо.

# 149
Как да ти кажем, дали сме изпадали в същото положение, като не знаем точно какво е? От изневяра до изневяра разликите са огромни.
Не знам колко може да има, но основната е поне според мен...мъжа ти са ч..ка друга жена.
ГолЕм праз! Да не е сапун да му се изтърка. Ако било инцидентно и си разбрала след толкова много време, недоумявам какво толкова драматизираш.

Общи условия

Активация на акаунт