Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 421
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Продължавайте да звъните, пишете до обратната връзка.
И въпрос от мен - защо това не го направихте до миналия петък?

Извинете, че пак аз...
Имам въпрос за смяна на набора.
Преди се сменяше набора и се кандидатстваше с предходния чак след като няма чакащи от текущия набор.
Как е сега?

И сега е така и няма смисъл да сменяте набора.

# 91
Благодаря на Татко Добри за включването. Изключително добре формулирани аргументи.
Аз лично ще се радвам някой от отговорните да ми обясни защо се налагаше К2 да се заявява с отделен бутон. Не можеше ли просто да се попълни настоящ адрес и като правят след това проверка да видят дали избраните ДГ са в същия район...
При количеството ИТ-та в тази държава как пък не успяха един квалифициран екип да сформират.
Другото цинично в цялата история е, че два месеца не отговаряха на подадени сигнали, но сега че и телефони са дали...Дали ги вдигат е друг въпрос...нямам думи.

# 92
  • Beyond the stars
Вълшебствп, То ни грфилът е редовно изменен, ни нормативно основание има за тия нови кандидатури,. А наредбицата казва,че промени в профилите св правят съгласно графика. Товст само по себе си незаконосъорбазното изменение на графика води до множество недопустими кандидатури. Мен ме нарекоха Бай Ганьо, щото мрънкам за това във фейсбук. Като цяло тия закончета и наредбички никой за нищо ги няма. Била отворена системта, тоест позволено е.

Най-лошото е, че познавайки практиката на АССГ най-много като подам жалба да ми я мотат една година и накрая да прекратят делото поради отпаднал интерес.

Би следвало след като системата е отворена за да се изчисти грешка в К2, да може да се коригира само той + хората все пак да могат да си пренаредят кандидатурите, заради появилите се нови точки и разпределние.
А не да може да се създаде нов профил с чисто ново дете, критерии и so  on.
Ей тези 255 нови деца ми бъркат в очите като изцяло незаконосъобразни. Щото наистина са спали до сега родителите им.

Татко Добри адмирации за изчерпателното мнение ! Подкрепям напълно.

# 93
Ей тези 255 нови деца ми бъркат в очите като изцяло незаконосъобразни. Щото наистина са спали до сега родителите им.
И мойто дете ли ти си бърка в очите като незаконосъобразно? Както обясних - системата НЕ ПОЗВОЛЯВА да си въведа адреса. И не съм спала досега, пробвах да го въведа, писах мейли и звънях още преди да пишат за тоя проблем.
Така че - много моля да не слагаме епитети "незаконосъобразни" още повече БЕЗ ОСНОВАНИЕ!
Ама дай да изтрепем половината държава, за да им е удобно на другата половина...

# 94
  • Beyond the stars
И мойто дете ли ти си бърка в очите като незаконосъобразно? Както обясних - системата НЕ ПОЗВОЛЯВА да си въведа адреса. И не съм спала досега, пробвах да го въведа, писах мейли и звънях още преди да пишат за тоя проблем.
Така че - много моля да не слагаме епитети "незаконосъобразни" още повече БЕЗ ОСНОВАНИЕ!
Ама дай да изтрепем половината държава, за да им е удобно на другата половина...

Доколкото разбрах Вашият случай не е нова регистрация с вчерашна дата, а изчистване на бъгове във вече заявена кандидатура.
Когато има правила, те се спазват от всички независимо колко им е удобно на едни или други.
Не говорим за бъгове в системата, пак подчертавам.

п.с. пробвайте с първо квартал, или само името на улица или с ул отпред.

# 95

Доколкото разбрах Вашият случай не е нова регистрация с вчерашна дата, а изчистване на бъгове във вече заявена кандидатура.
Когато има правила, те се спазват от всички независимо колко им е удобно на едни или други.
Не говорим за бъгове в системата, пак подчертавам.

п.с. пробвайте с първо квартал, или само името на улица или с ул отпред.

Пробвах с какво ли не, не става. Както и да е, току-що успях да се свържа на един от посочените телефони, оказа се, че улицата наистина я няма и ще предадат да се коригира...

# 96
Jenn_kata - аз влизам без проблем в момента.

Относно адресите на децата, които няма да кандидатстват - голямото ми дете е в системата отпреди 10г. В момента посещава училище и съм отразила този факт в профила му. Никъде нямам поле за адрес в неговия случай. Маркирано е, че той не кандидатства и толкова. Така, че не знам доколко е релевантно спрямо ситуацията.

А моето голямо дете посещава детска градина, отразено е в системата и въпреки това имам маркер, че няма посочен адрес и кандидатури. Така че е абсолютно релевантно към ситуацията!

Адресът на другите деца е важен, за да се докаже, че всички живеят в едно семейство. Така ще докажат, че са многодетно семейство или, че второто дете в семейството посещава същата ДГ.

Липсата на адрес на голямото дете, което посещава ДГ, по никакъв начин не влияе на факта, че детето посещава конкретната градина и на точката за по-малкото дете. Този факт е отбелязан в системата още при тръгване на градина и точка за другото дете се начислява автоматично.

# 97
Всъщност има отношение, защото ако семейството е разделено и голямото дете живее при другия родител... Спомням си, че точно такива казуси обсъждахме, когато кандидатствах с голямата ми дъщеря....

# 98
Браво. За порден път се осраха. Тотално. Не стига, че исмислента им система не бе отворена в официалния старт на камапанията, не стига че не бе и затворена в официалния край, а и като за капак я отключиха поради батко и братко и желязната некомпетентност на работтещите в СО в този ресор! Е на това му се вика пародия. После били работили. Работят - дръжки! Ден да мине, друг да дойде. Оправия няма, няма и да има!

# 99
Всъщност има отношение, защото ако семейството е разделено и голямото дете живее при другия родител... Спомням си, че точно такива казуси обсъждахме, когато кандидатствах с голямата ми дъщеря....

Не ме разбрахте явно. Всяко дете, посещаващо детска градина, е отбелязано в системата при постъпването му. Допълнителната точка за братче/сестриче за същата градина се изчислява автоматично и няма никаква връзка с посочения, на голямото дете, адрес или липсата на такъв.

# 100

Не ме разбрахте явно. Всяко дете, посещаващо детска градина, е отбелязано в системата при постъпването му. Допълнителната точка за братче/сестриче за същата градина се изчислява автоматично и няма никаква връзка с посочения, на голямото дете, адрес или липсата на такъв.

Точно така е. Малкото дете кандидатства в градината на голямото, получихме си автоматично точката веднага след регистрацията и въвеждането на кандидатурите.
След отваряне на системата голямото дете е маркирано с липсващ адрес без това да има каквато и да било връзка, тя никъде не кандидатства. Точката се дава, защото първото дете посещава същото детско заведение, не защото (и ако) децата живеят на един адрес.

# 101
  • София
Благодаря на Татко Добри за включването. Изключително добре формулирани аргументи.
Аз лично ще се радвам някой от отговорните да ми обясни защо се налагаше К2 да се заявява с отделен бутон. Не можеше ли просто да се попълни настоящ адрес и като правят след това проверка да видят дали избраните ДГ са в същия район...
При количеството ИТ-та в тази държава как пък не успяха един квалифициран екип да сформират.
Другото цинично в цялата история е, че два месеца не отговаряха на подадени сигнали, но сега че и телефони са дали...Дали ги вдигат е друг въпрос...нямам думи.

Аз ще обясня въпреки, че не съм отговорно лице.
Децата кандидатстващи за ясла или 1 градинска група ползват адрес на родител. Всеки родител има настоящ и постоянен адрес, което значи, че едно семейство може да избира между 4 различни адреса в някои случаи. И така системата няма да знае за кой точно адрес трябва да даде точките за адрес в района. Затова трябва да се заяви. Но от моя опит в ИТ сферата такива неща се правят със задължително за попълване поле, а не със светкащи, мигащи или цветни полета и бутони. Като не те пуска да продължиш нататък ще го заявиш и още как. И после никой няма да реве, че не е разбрал.

И подсещам за протестът довечера в 17 часа на Московска 33. Надявам се да не вали защото се притеснявам, че много лаем в интернет, но на място пак ще сме една шепа народ и няма да ни вземат на сериозно.

# 102
Скрит текст:

Точно така е. Малкото дете кандидатства в градината на голямото, получихме си автоматично точката веднага след регистрацията и въвеждането на кандидатурите.
След отваряне на системата голямото дете е маркирано с липсващ адрес без това да има каквато и да било връзка, тя никъде не кандидатства. Точката се дава, защото първото дете посещава същото детско заведение, не защото (и ако) децата живеят на един адрес.
[/spoiler]

Да, и при нас ситуацията е същата. Аз сега въведох адреса на голямото дете, макар да няма абсолютно никакво отношение към кандидатурата на малкото. И да не го бях въвела, все тая. Grinning Сега, обаче, продължавам да имам маркер, че не са заявени кандидатури за голямото ми дете. Joy Разбирам, че системата просто подсеща за евентуални пропуски, но с тези маркери, според мен, много хора могат да се объркат.

# 103

И подсещам за протестът довечера в 17 часа на Московска 33. Надявам се да не вали защото се притеснявам, че много лаем в интернет, но на място пак ще сме една шепа народ и няма да ни вземат на сериозно.
Децата имат записан час за зъболекар иначе бих дошла ✌️
Нямам дете кандидатстващо за ДГ, но имам кандидатстващо за 1 клас... Същите бъгове са и при нас 🤕

# 104
Ако не вали из ведро ще дойдем с детето. На него му расте зъб и е изключително крив и ревлив Simple Smile ще придаде нужната драматичност на ситуацията. В списъка на чакащи за яслата, за която възлагаме надежди, се появиха 6 деца с 13 точки и струва ми се две с по 15 по социални критерии. В последната графа ще има жребий.

Общи условия

Активация на акаунт