Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 302
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
И аз това чакам, че нямам спомен трябваше ли разходка до педиатър и за записването.

RubyRose* свободните по социален критерий вече трябва да били прехвърлени за това класиране.
Част от хронични се прехвърлят към общи за първото текущо класиране август месец.
Вълшебство, може ли да ми поясниш какъв е този социален критерий. Пак ли ромчетатаса с предимство?

# 286
Данните от днес ги снимах и сега виждам, че снимката се вижда добре, няма да ги пиша. Радвам се, че някои са успели и да изгледат на живо. Върнах новините в 18 ч. по БНТ, че тази репортерка седеше до мен в залата и стиковахме аритметичните сметки, поне това да е точно, добър и беше репортажът.
Други данни от днес. Според Керезов 2 481 не са заявили ОК 2. След отключване на системата над 1 400 са го заявили. Никой не отговаря на въпроса за оставащите 1 081 незаявили ОК 2. 260 са новите профили след отключването. 824 са направили нови кандидатури. Това пак според Генчо. Обещание за 1 083 нови места през 2021 г.
Боршош го кара по друга ролба. Нов е, премерено говори. По отношение на проблемите с ДГ май пада не от Марс, а от някоя съседна вселена. Ще решава проблемите за нови ДГ с инвеститори. И той бил попитал на какво основание отварят системата. По негово предложение на 31.05 в 17 ч. ще има заседание на разширената РГ. И Генчо е поканен.
Генчо Керезов. Не знам колко е наясно с ресора си, може и да е, но...общообразователно звучи много зле. Не прави разлика между причина и основание, също между необходимост и действие. От друга организация благодариха на екипа му за отзивчивостта. Впечатлението ми е че този човек изобщо не разбира същността на действията си. Живее си основно в техническата част на нещата.

Отговор на писмото няма.
Много симпатична ми стана една мама в напреднала бременност. Една от 5те граждани, пътувахме заедно в асансьора към залата.

Резултати ще имате днес. СНБМ разполага с файловете, но е излишно заради още два часа чакане да проверяваме.

Благодаря за информацията!

Вече над 10 години СО се подиграва с родителите. Тази година обаче СО брутално се изгаври с родителите, но пък те им благодариха. Чудя се какво точно става?

Само в България ли може да се случи общинските служители да си правят каквото си искат, а родитеските организации да им благодарят за поредната гавра?

# 287
И аз това чакам, че нямам спомен трябваше ли разходка до педиатър и за записването.

RubyRose* свободните по социален критерий вече трябва да били прехвърлени за това класиране.
Част от хронични се прехвърлят към общи за първото текущо класиране август месец.
Вълшебство, може ли да ми поясниш какъв е този социален критерий. Пак ли ромчетатаса с предимство?
Прочетете наредбата. Няма никакви предимства за "ромчета". Социалните критерии са различни.

# 288
Още не е отключена системата Neutral Face

# 289
Някой спомня ли си от предишни класирания кога я отварят?

# 290
Още не е отключена системата Neutral Face
Да, сега пък това чакаме. Simple Smile

# 291
  • София
Поредно нарушение на наредбата! Уж ти дават 2 седмици за подготвяне на документите и записване на детето ама само ако системата е отворена! Пълен абсурд!

# 292
Мама Саня, става въпрос за детенце на моя близка. Т.к. системата още не е отворила, може ли кажеш дали ако личната карта на бащата е изтекла ще я признаят в детската градина?

# 293
  • София
Чудя се дали в детската градина биха могли да кажат какви документи очакват? Ако някой се свърже и разбере, да пише.

# 294
Да, могат да кажат кои са необходимите документи. Споменът ми от мин. година е, че трябват две бележки с мокър печат от работодател (на майката и бащата), или документ, че лицето е самоосигуряващо се. Двете трудови  книжки, документ за удостоверяване на заявеният адрес (лична карта за постоянен или удостоверение за настоящ). Миналата година както и предходните масово градините нарушаваха правилото при записване за необходими документи и изискваха медицински изследвания, имунизационен статус и др. документи, които се представят чак при постъпване. Затова, най-добре, всеки да звъни и да пита.

# 295
Ще я отворят системата, няма да седи заключена вечно. Предстовяте ли си 100 родители да звънят в ДГ или СДЯ да питат индивидуално за документи....
Освен това, ги има посочени в сайта, но най-правилно е от профила.

# 296
Има ли някой с опит в отлагане на реалното пускане на детето след записване? За какъв срок може най-много? Месец, няколко, година? На какво основание (освен за тази година, поради епидемията, както е разрешено в преходните и заключителни разпоредби, но не се знае дали за догодина ще има тази опция)?

# 297
Доколкото ми е известно в ясла може 2 месеца да се отложи постъпването ,  а за градина- 1.  Веднъж постъпило - само с бележка от лекар или ако си използва човек дните по домашни причини, които мисля са 30 календарни за цялата година.

# 298
  • София
Моето момиче (2015), което не е ходило и ден в ДГ кандидатства за ПГУ. Списъкът беше с 68 деца за 30 места по общия ред. Въпреки че детето е с висок брой точки имах леки притеснения, защото децата с равен брой или повече от нейните точки бяха над 30.
Но не само че е приета на първо класиране, но и доста деца с много малко точки са приети, че даже и има 5 свободни места.
Казвам го, ако има родители, чиито деца от набора не са приети. Явно ПГУ не е толкова проблемна за прием, колкото ДГ.

Странното е къде са изчезнали останалите деца от списъка, при положение, че на повечето това беше първо желание.

# 299
В сайта пише,че семейните профили ще се отключат след 14:00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт