Темата на ИБО🦅 ***Doğduğun Ev Kaderindir с Демет Йоздемир***Птичи полет/Кuş Uçuşu # 73

• 48 992
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
titka2, аз имам профил от около една година и затова по - нагоре казах, че не съм забелязала Ибрахим да е изтривал снимки. Но Михри може и да го е направила, не съм сигурна. Аз не съм й фен, но от женска гледна точка я разбирам - никак не е лесно съпругът ти да не е при теб с месеци, а ти да гледаш от страни как се "отърква" в други жени, дори и да няма нищо 🙂 Аз не бих го понесла. Колкото до халките, мисля, че
ги свалиха, което означава, че всеки е свободен да живее, така, както реши. За официален развод още не съм чула.

Все пак, когато човек се жени за половинката си, малко или много се жени и за неговата професия, семейство и т.н.
Когато и двамата са се събрали, са били наясно с професията на другия и рисковете или по-скоро негативите от всяка една от тях, за съжаление. Ибо не е активен много в социалните мрежи, но Михре поне изглежда щастлива. Това е най-важното. В турската преса пише, че се развеждат, официално още не са го съобщили и Михре още се подвизава с неговата фамилия. Може пък да се съберат след време. Макар, че от това, което съм чела в пресата за него и той не е бил много лесен характер, много я ревнувал и контролирал какво споделяла в социалните мрежи и как се обличала. На мен пък такъв вид "афла" мъжкари не ми допадат никак.

# 721
Е, разбира се, той също е с "мъжкарско" възпитание, няма как да е друго, това при тях е въпрос на "чест"

# 722
Е, разбира се, той също е с "мъжкарско" възпитание, няма как да е друго, това при тях е въпрос на "чест"

Това през цялото време не разбирах и докато гледах "Черно-бяла любов". Ферхат нон-стоп командореше Аслъ и тя хем мрънка, хем изпълнява и после - обичам го. Явно за тяхната култура това е норма на поведение.
Как може да обичаш някой, който непрекъснато ти заповядва дори кога да дишаш?

# 723
Цитат на: titka2

Това през цялото време не разбирах и докато гледах "Черно-бяла любов". Ферхат нон-стоп командореше Аслъ и тя хем мрънка, хем изпълнява и после - обичам го. Явно за тяхната култура това е норма на поведение.
Как може да обичаш някой, който непрекъснато ти заповядва дори кога да дишаш?

Така се възпитават децата в тези страни.
Момчетата - с чувство за превъзходство и с право да изискват подчинение, а момичетата, колкото и да са образовани, богати или със съвременни разбирания - да се подчиняват на мъжете си.
Друго поведение в отношенията между двата пола за тяхното общество е неприемливо.

# 724
Хайде, момичета, които така сладкодумно  обсъждате ДЕК и всичко около него, подарък от мене! 😂

😍 😍 😍

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 15:07 от pepel_ot_rozi

# 725

Ибрахим е избран от списание GQ за "Екранна звезда на годината" за 2021 г.
Под снимката е написано обяснение, че Екранна звезда, според критериите им, това е актьор, който открива във всяка роля по нещо ново, нещо различно за човека и успява да го предаде по разбираем начин на публиката. (превод на гугъл).

Пиша от телефона и превода ми излиза автоматично. Честно казано, помислих че е някаква нова награда. Но това е от месец Декември, наградата "Мъж на годината".

https://www.instagram.com/p/CZqsJKRrc99/?utm_medium=copy_link

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 17:38 от Juls1

# 726
  • София
Здравейте и от мен!
Та, като стана дума за Домът...
Ами, тази Бенал е голяма гадина. Как подло и нагло се държи със Зейнеб... толкова ли не може да стои на страна от нея? Вижда, че наменията на Зейнеб са искрени и приятелски, ама нагло крои планове как да и отмъкне Мехди. Много ме подразни когато заяви на сестрата на Мехди, че трябва точно тя да съобщи на брат си и семейството за бебето. От къде на къде тя? Ако имаше и грам достойнство щеше сама да се изправи пред всички, и да каже истината. Много долна женичка. Хем грозна, хем нахална. Хубаво я подреди Султан. Каквото и да и направи, ще и малко.

# 727
Здравейте 🙂

Пак по ДЕК
За появата на Бенал в живота й, според мен, и самата Зейнеп си е виновна. В самото начало Бенал правилно си беше решила да направи аборт и да не обременява никого с проблема си.
Зейнеп, обаче, започна да я разубеждава, отиде да я придружи до болницата почти насила, Бенал й говореше, че няма нужда. Влезе дори в операционната, докато Бенал беше вече на магарето, само и само да я спре.
Е, хайде да й е честито! Хората са казали: "Това, което сам си направиш, и господ не може да ти стори".
Зейнеп тогава й каза дори, че с Мехди нямат сексуални отношения, бракът им е уговорен и е без любов. Чак като разбра това, Бенал придоби смелост да задържи бебето и да влезе в живота на Мехди, защото в този момент тя беше тази, която го обича.
И нещата се отприщиха...
След това Зейнеп се влюби, а нахалството на Бенал стигна до там, че без срам легна дори в новата спалня на младоженците.

# 728
  • София
Just1
Така е. Но, и след като лично Мехди и каза, че не я иска и я гони, тя на какво се надява? Сега го гледам, пак викна Зейнеб в кафенето и говори глупости, че ще се бори за бащата на детето. Гледа я в очите, и казва, че ще и отнеме мъжът. То, бива наглост...да се бори колкото иска, да се дистанцира от Зейнеб, и да си троши главата. Сега е сърдита и на всички, че никой не я иска в квартала. Толкова е подла и грозна. Не знам защо, но Кибрит е другата която ми вади очите след Бенал.

# 729
Juls1 и Markito, ще видите по-нататък в сериала, че Бенал нахъсахана от Мюжгян ще направи всичко възможно и ще е една от причините да се пропукат отношенията между Зейнеп и Мехди, защото голямата причина си е неговата импулсивност и отказът му да загърби враждата с големия син на Вейси, но всичко по реда си. Това ще се случи едва в началото на другия сезон. Засега ни чака макар и краткотрайна много чиста любов между Мехди и Зейнеп, напук на всички обстоятелства. 
Бенал е сираче, няма си никого и впоследствие  попада на мъж насилник, който я тормози. После Мехди като "баткото на махалата" се застъпва за нея, пази я от бившия й мъж.  Благодарение на него се настанява като наемателка в къщата отсреща, а тя за благодарност е преследвала Мехди известно време, защото за такива като нея той е доста изгодна партия - мил, грижовен, със златни ръце, с професия, уважан в махалата. След няколко месеца преследване от страна на Бенал той й пада в капана, вкарва го в леглото си.  Но Мехди изпитва угризения за ситуацията и понеже никога не й е казвал, че я обича, а са имали и разговори, че връзката им ще бъде без ангажименти, той скъсва с нея. Бенал когато разбра, че  е бременна се опита да разговаря с него, после даде назад и реши някой друг да й свърши "мръсната работа" и кой да е , естествено Джемиле. Султан правилно й каза, че ако Мехди  е обичал Бенал щеше да говори с майка си да отидат да я поискат, а тя да си направи извода. При всички гадости на тази жена не мога да разбера как накрая и Зейнеп, и Нермин, и Сакине, и Султан и Емине я възприеха като жертва и я приеха едва ли не като част от семейството. Всички си измиха ръцете с Мехди. Ей с това изобщо не съм съгласна и така и не изпитах грам съжаление към Бенал. Даже изпитвам отвръщение към такъв тип жени, които не жалят средства, за да си постигнат целта. Е да, постигна си целта, ожени се за Мехди, но той беше със спортен екип, а тя накипрена стоеше до него. После заживяха, вкара целия си арсенал от женски хитрини - то не беше червисване, то не бяха разкопчани деколтета... Накрая като видя, че не става на нейната реши да хвърля кал по Мехди, а женурята веднага в един в един глас го заклеймиха.

# 730
Може би най-неприятният персонаж в сериала е Бенал.До самия му край остана вярна на егоизма си. Дори в самия край като реши да започне работа отново си поигра с чувствата на Джемиле и я изманипулира да тръгне след нея.Ако беше малко по-човечна нямаше да го допусне.Може би точно това и качество е усещал интуитивно Мехди и то го държеше далеч от нея и чувствата и.

# 731
Как аз виждам нещата 🙂

Бенал, която е израснала в детски дом, която няма никакви близки, все пак е е успяла да завърши колеж и работи като медицинска сестра. Това я отличава от Мюжгян, Джамиле и Емине, които едва са избутали гимназия. (Емине каза това за себе си на Фарук, но сигурно и при другите е така)
За Мехди разбрах, че веднага след смъртта на баща си, когато е бил само на 17 г. е трябвало да започне работа в автосервиза, за да издържа семейството им.
Та най-вероятно той горкия и гимназия не е завършил, нали е най-малък, бащата е починал и Мехди е нямало кой да го издържа, за да учи.
Такава е съдбата на бедните момчета - те трябва да издържат майки и сестри, но в замяна пък изискват подчинение от женската част от семейството.
Всъщност Мюжгян може и да не е учила нищо, вижда се, че да бъде цял живот домакиня и да стои в кухнята, да сплетничи и да се заяжда, напълно я устройва.

Тъй като Бенал е единствената, учила в колеж от новото обкръжение на Зейнеп, Зейнеп я чувства близка и прави всичко възможно да й помогне.
От друга страна по същата причина, (че те двете са учили) и Бенал има самочувствие и непрекъснато се сравнява със Зейнеп, която в началото на запознанството им е все още студентка.
Дори Бенал се чувства някак "по-горе" от Зейнеп, защото от една страна Зейнеп е по-малка от нея, значи е длъжна да я уважава по старшинство, а от друга страна баща й е кварталният пияница.
А самата Зейнеп най-наивно си призна, че нямат сексуални отношения с Мехди, значи Мехди, каквото и да говори, не е обвързан със Зейнеп в емоционален план.
И Бенал става не само нахална, а направо нагла, за да успее да измести Зейнеп и да заеме мястото й.

# 732
Cheeky 89, другото нещо, което ми правеше впечатление  и ми беше много смешно и си припомнях една реплика на Екрем казана по адрес на Зейнеп: "Може да я избавиш от махалата, но не и да извадиш махалата от нея!" Даже и като заживяха в по-елитни квартали Зейнеп и цялото женско войнство се държаха, така сякаш не са си тръгвали от Балат, че и Нермин вместо тя да им повлияе, заприлича на тях. Grinning Не спряха да се месят в чуждия живот. Когато Зейнеп и Баръш взеха Бенал, след като Мехди я беше заключил, Зейнеп пак се намеси и взе да поучава Мехди. Тогава той много на място й каза: "Какво се занимаваш още с мен?"  Такъв й беше проблемът - винаги искаше нещата да бъдат по нейния  правилен начин и винаги  да е права. Изпитваше неистова нужда все да го спасява. Така  постъпи навремето и с Бенал. Направи непоискано добро. Спря я да не прави аборт и добрината й не остана ненаказана. За пропуканите отношения между  Мехди и Зейнеп отговорност носят и двамата. Той със своята неконтролируем гняв,  пасивно отношение към действията на Мюжгян и това, че категорично и твърдо не застана до Зейнеп и не показа къде й е мястото на Бенал. А тя, че постоянно слушаше кой какво й говори, беше несигурна и непоследоватетелна в чувствата си към Мехди. От началото го използва за да уреди съвестта с майка  и да им осигури покрив, а когато се появиха проблемите беше по-лесно да се скрие зад работата.  А облеклото и поведението не ми се коментират, защото и тук опитайте да ходите на работа полуголи и да отговаряте на съпруга си : "Ти не си ми господар!" А накрая се разбра, че с появата на Баръш си е била готова. А пък и ако  за сватбата си с Мехди имаше една сватовница, за Баръш имаше три. После ми кажете, че тя сама си го е избрала.  Зрителите й го избраха, но това е друга тема. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 733
За мъжете на Зейнеп.

За мен и бедните, и богатите мъже в сериала бяха с подобни реакции спрямо нея.

Фарук, например, след сватбата на Зейнеп, започна да я следи, идваше в квартала, причакваше я, убеждаваше я да тръгне с него.
Уговори Емине да му дава информация за Зейнеп. Докато не се свалиха с Емине. Тогава чак спря.

Мехди, след като Зейнеп го напусна, набързо продаде къщата и сервиза и се настани в къща под наем в близост до тази на Зейнеп. Започна да я следи, побърка се от ревност, искаше да бъде с нея, отвлече я.

Баръш, след като се влюби в Зейнеп, започна да я ревнува от Мехди. Започна да я следи посредством приложение за проследяване къде се намира служебната кола на Зейнеп. Като разбра, че Зейнеп е при Мехди в затвора, отиде при нея, скараха се, настояваше Зейнеп да тръгне с него.

Бедни-богати, няма голяма разлика. Преследват жената, която харесват по един и същи начин. Затова мисля, че Мехди попадна в затвора невинен.
Народопсихологията им е такава.

# 734
И аз си мислих същото:Мехди попадна в затвора невинен по вина на Зейнеб и Баръш. Ако не беше тяхната жалба той нямаше да затъне така и да стигне до лапите на мафията. Интересното обаче е,че и за миг не се замислиха за това и не почувстваха вина. Поне Зейнеб да се беше обвинила,но....уви.Хубавото е,че сега предстоят може би най-хубавите епизоди с крехката,плаха и кратка любов на Зейнеб и Мехди.В следващия сезон на моменти ми беше мъка и агония да ги гледам. Можеха да им дадат повечко сцени и ситуации,в които да доразвият и демонстрират чувствата си, но то от грижа за тоя и оня не остана ред за тях. Аз не съм гледала много турски сериали,но не се сещам за друг с такъв завой в сюжета и изваждане на главния герой от него. Добре,че поне любовта на Джемиле и Нух не окепазиха и я доразвиха логично.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 23:14 от Cheeky 89

Общи условия

Активация на акаунт