ОСМИ клас 2020/2021 - обратно в клас се осмокласникът завръща, не иска да кибичи вече вкъщи

• 28 753
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
  • Отвъд алеята зад шкафа
Миласара, много готино танцува, браво!

# 61
  • Sofia
Всички танцуващи деца - много им се радвам! Не видях на Милaсара, къде ги слагате по нощите тези клипове:disappointed:
Моята девойка танцува прекрасно, ходеше на модерни танци към една група, но след началото на пандемията всичко пропадна. Тази година с това "отвори-затвори" отказа да ходи - тъкмо щяла да влезе в ритъм и можело да ги спрат. Права излезе...

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 14:53 от Vesana

# 62
Милисара, чудесен е младежът ❤️ Успях да го видя.
Наборът ходеше на спортна гимнастика от пет годишен до края на трети клас. После малко на бокс, малко на стрелба, около година на ориентиране. Сега последната година тренира вкъщи, във фитнеса или по фитнес площадките. Изведнъж много му се дотренира. Не съжалява обаче за нищо, от което се е отказал.
Дребният е вече почти 9 години в залата по гимнастика. Нямаше 4, когато започна.

# 63
Миласара, уау ! Много ми хареса, браво, талант си е и определено ми хареса много. Казах ли, че ми хареса Simple Smile  У дома сме големи дървета, възхищавам се на танцувалните умения( то не е само техника и хореография, трябва си талант).

# 64
  • о`майна лунна нощ е
...
Относно имените дни - не знаех Радостин кога  празнува. На кръщенката му в Бачковския манастир попитах попа и той обясни, че празнува на Коледа - 25.12 - защото името означавало "радост за Бога"

Имаме близко приятелско дете, наборче на синковеца, което се казва Радостин, празнува имен ден на Коледа, ама ... и взе, че се роди на този ден Simple Smile Та празникът му е троен.

milasara , с каква лекота и настроение танцува! Браво /и още 100 пъти - пак браво/.

Вчера имахме тежък разговор с набора. Поставихме ребром въпроса - четеш книга=може да играеш. Не четеш - ползваш компютъра само за училище. Физическа болка се изписа на лицето му. Страданието геймърско изпълни стаята и тежки тийн сълзи се разляха по лицето му. Сега се запознават с котката Ивелина на Никола Крумов. Пробвах с Удхаус, но се оказа твърде голям залък. Типично по детски се зарадва на едрия шрифт и късите разкази на Крумов. Сега остава да оцени съдържанието.

# 65
То па едно съдържание, ама за тийн по става
Удхаус...е по-далеч от децата и от Под игото. Има време.

# 66
Миласара, страхотен е, поздравления! Много се възхищавам на хора, танцуващи с лекота.

# 67
Ехааа, Milasara, страхотен е младежът! Как се движи с лекота и усеща ритъма, ехейййй!
Много се кефя и аз на танцуващите деца, върнах се назад във времето, когато ходех на модерен балет и аеробика, че нямах качества за класически балет( с дисциплината и повторенията бях много зле), но пък Моника ме надскочи и за нейн късмет точно тези качества й помогнаха в класическия балет.

# 68
Успях да видя момчето на Миласара! Невероятно изпълнение! Танцува с душата!
Харесвам танцуващи хора!
Младежа танцува народни танци до 4 клас. Беше такава паралелка - 3 часа седмично + ансамбъл. Харесваше му, но в 4 клас, момчета рязко започнаха да се срамуват. Настроението на танците им се промени!
В 5 клас рязко зави към математиката и природни науки и спря да танцува. Нямаше време (а и желание) . Остана с Айкидо. Тренира от 1клас, заведе и брат си, а и баща му се включи, след 20 годишна пауза. Но, миналата година спря. Нямало време от уроци, после ги затвориха... Този месец едвам го закарах в залата. Още се скатава с домашни и програми, ама ще съм упорита. Докато не намери друго, ще е това. Заниманията с роботи и машинки са прекрасни, но трябва и спорт.

# 69
  • София
Malisara - много ми хареса клипа. Талантливи деца! Браво!

Green_dawn - много се смях като четох за "вълненията" от народната песен. Жената до мен в метрото после ме гледаше странно Laughing

За имената - за осмикласничката името го избрах още докато живеех в Студ. град. Един баща повика дъщеричката си по име. До тогава не бях чувала това име, но толкова много ми хареса, че реших ако имам някой ден дъщеря - така ще се казва. За късмет на майка ми - минава за "кръщаване" на нея.
За дребния - баща му е решил още някога как би искал да се казва сина му (да го кръсти на вторият си баща) - и така си имаме Георги. Т.е. и за двамата избора бе напревен, още преди да се запознаем с баща им.

За танците - докато беше малка идваше с мен на народни танци. Много й харесваше, докато не я записах в читалището в наше село. Е, тамошната хореографка успя да я откаже от народните танци за няма и година. Все пак заради мен ходи още две години, но с голямо нежелание.
Дребният е пък в хореографска паралелка, но е с два леви крака. Абе - не приличат на мен за лщбовта към народните танци, но зраве  да е!

# 70
`ТуиГ, понеже вкъщи имаме сходен подход за ползване на електронни устройства, та обсъждаме с младежа книги, които ще му бъдат интересни за четене и ги поръчвам. Децата не харесват явно моя литературен вкус и рядко одобряват някоя книга по моя препоръка. Техният вкус е сходен с този на баща им повече, който пък (бащата) е твърдо против да се настоява за четене на сила, защото щели да намразят четенето.
Сега сме на схема - предлагане на литература (защото сами хич и не очаквам да се поинтересуват какво им предлага книжния пазар), личен избор от страна на децата и постигаме някакъв баланс.
Младежът си е избрал поредицата, базирана на игра, естествено... https://ciela.bg/knigi/hudozhestvena-literatura/savremenna-proza/metro-2033/ и казва, че му е интересна. Даже сам настояваше да му я поръчам и ми вися на главата, докато не го направя, което безкрайно ме учуди. Купила съм му и разкази от същия автор. Не го виждам да е готов за по-сериозна литература за сега.

Остана с Айкидо. Тренира от 1клас, заведе и брат си, а и баща му се включи, след 20 годишна пауза. Но, миналата година спря. Нямало време от уроци, после ги затвориха...
citron, при кого тренирате айкидо?
Моят син тренира от 5-годишен, но заради пандемията прекъсна и чакаме търпеливо да се нормализират нещата.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 11:00 от шмърциплянку

# 71
шмърци, ако му харесва Метро на Глуховски със сигурност ще му хареса и Бъдеще на същия автор. Аз нали съм заклет фен на научната фантастика - западна, руска, всякаква. Мисля, обаче, че играта е направена по книгата, а не обратно.

П.П. Какво ще рече присъствен неучебен на 25-ти? В старото училище имаха разни спортни полудни, казали ли са ви нещо?

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 10:57 от Cygnus

# 72
  • София
Аир, страхотна е снимката наистина. Миласара и твоето момче ми напълни душата. Много се радвам на спортуващи деца. Моето на времето тренираше фехтовка, но се отказа. Сега лятото щял да ходи на плуване (едно време редовно го водехме), а аз много искам да го запиша на тенис (кортовете на Дианабад са буквално до нас), но той се дърпа.
Мария добре, че си ти, за да разбера за 20 май, че няма да учат. И той не знае, а тогава трябваше да им  е класното по математика. Днес уж щял да решава домашното. Ще си мълча, защото само за класното му напомням, че трябва да решава, а ако разбере, че отпада ще отсвири и задачите.
Да ви кажа аз много ще се радвам да си имам внучка и да връзвам панделки и купувам роклички и все го бъзикам моя, че трябва да си има едно момиченце и да се казва Симонка (естествено на мен), при което баща му се провиква мощно, че ще е по-добре да е Ивана (на него). А Митко ни гледа осъдително и отсича категорично, че на никой няма да си кръщава децата. Иначе тази година ни заяви, че той имал имен ден и на Цветница, защото има цвете Димитровче, та по този повод се черпихме тримата. То вкъщи все поводи си търсим и намираме за черпня та бързо възприехме и този имен ден Simple Smile

# 73
  • София
Наборът също чете Метро. Един съученик му я подари за РД. В началото малко трудно му вървят, но като тръгне няма спирка. Той хич не е по четенето, но изчете всички книги на Хари Потър за нула време.

# 74
шмърци, ако му харесва Метро на Глуховски със сигурност ще му хареса и Бъдеще на същия автор. Аз нали съм заклет фен на научната фантастика - европейска, руска, всякаква. Мисля, обаче, че играта е направена по книгата, а не обратно.
Cygnus, той от играта разбра за книгата и сигурно за това съм останала с такова впечатление. Joy
Благодаря за препоръката за "Бъдеще", ще я предложа за обсъждане. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт