ОСМИ клас 2020/2021 - обратно в клас се осмокласникът завръща, не иска да кибичи вече вкъщи

• 28 759
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз успях да видя клипчето на Миласара, страхотен е, браво! Много са добри всички. Изглежда ми по-голям, но то и моят с този ръст го мислят за повече години.
За четенето... мъка. Едно време съм се насилвала да чета и книги, които не са ми интересни (нещо, което сега не мога да си причиня), а моите деца нищо не хващат. Дори не вярвам това, което ТуиГ е приложила, да има ефект. 🙄 Знам си, че съм мека Мария, но си мисля, че трябва да носи удоволствие, а не да е насила. За всяко нещо го имам предвид и така действам.

# 76
За геймърите в темата книгата за четене е "Играч първи, приготви се". Който не я е чел, да я подкарва. Младежът преди две години я чете май. Чакам сега да излезе и продължението на български и да го купя.
Моят от есента не е чел нищо. Тогава чете новата книга на Стивън Кинг "Ако има кръв" и "Библиотеката на Въглен връх", а и "Безумно" на Робърт МакКамън. Оттогава - суша. Нищо не подхваща. Предлагам му някои на хартия, и на четеца има. Все книги, които знам, че ще му харесат, ама се инати.

# 77
Зазу, благодаря! Заглавието не се отнася и за моята ученичка...
За имената - тя е Венета, не е имало досега съвпадение. Кръстих я на моята баба. Бях говорила, че ще е на баща ми, съответно той се разсърди и ми скапа радостта от раждането и първите два месеца. После му мина. Синът ми трябваше да е Александър. Много любимо ми беше още от дете. Но братовчедка му се роди пет месеца по-рано и я нарекоха Александра. Така избрах да е Константин. По-рядко е доста. Двама са в класа в гимназията. Иначе в класа на девойката има три Виктории.

# 78
  • София
Забравих да благодаря на Ред за новото писмо. Аз съм се настроила, че юни ще си ходят всички на училище и не искам и да си помислям, че това няма да е така.

# 79
  • гр.София
Моята започна да чете "Хари Потър" през великденската почивка и рязко се увеличи сънливостта й, само да хване книгата и след малко е заспала.  Тежък случай .

# 80
  • о`майна лунна нощ е
Пуснах мухата на набора с книгата "Играч първи, приготви се". Дано захапе. Страх ме е, че с тия игри и измислен геймърски английски губи речников запас на български език. Само това искам - да вижда /не само да слуша/ реч, а не да ограничава общуването до емотикони, възлицания и неизменното "бра-а-а--ат".

# 81
Познавам хора, които на по 35-40 години тепърва почнаха да четат книги и откриват автори, които ние сме чели на 15-16 години. Но се справят с правописа и писането по стандарт нелошо. Даже по-добре от тези, които сме чели повече книги:smile:, но още бъркаме запетаи и др. норми. Явно са зубрили по-успешно правилата в учебниците по граматика.
Според мене различните хора по различно време проявяват желание да научат нещо. Някои и никога не проявяват, но пак го живеят този живот:smile: А има и такива, които много четат, учат в ранна възраст, а после им омръзва. Няма правила.

# 82
Аз мисля, че е възможно също доста да са чели, но не книги (например техническа документация и литература, публицистика)

# 83
  • София
Чудя се аз какво се утихнали, а то нова тема имало , че и 6 страници сте навъртяли..Не мога да ви смогна.Просто се записвам, да не ви изпусна

# 84
Миласара, и аз видях младежа.Страхотен е! Винаги са ми харесвали танцуващи и свирещи хора.Спортистите - също.Като ученици не пропускахме волейболни и баскетболни мачове с двете ми приятелки и познавахме всички от националните отбори и....като закъснеем за мача веднага някой от отбора - талисманчета няма да ни върви без вас и бъдете точни.ММ ме излъга с китарата и сега ,когато показвам снимки,на внуците те гледат стерео защото нито веднъж не са го виждали да свири на китара,а и като видят дългата коса става страшно ,защото сега тя липсва. Smiling Imp
                       Внуците са ходили на какво ли не.Ран е особен случай - тръгва на футбол с желание и след време .... по ми е интересно да чета книга ,а не да се блъскам за една топка.И докато съучениците му играеха футбол той четеше в двора на училището под една елхичка.Чете предимно исторически книги и фантастика.За таекондото каза,че е груб спорт и ...до тук.Намери сам кендото и там вече е постоянен.Направо страдаше когато ги затвориха.Иска да ходи на фитнес,но...няма с кого.Та се замислям сега като си остана в къщи дали да не ходя с него.Дядото ходи на кендо,аз пък да взема да тръгна на фитнес.Поне докато си намери компания,че при него трудно се получава.Бързо се запознава,но и бързо се отказва намирайки винаги точна причина.Неда освен плуване не проявява никакъв интерес към другите спортове.Ходеше на спортни танци,но.....там проблемът е с партньорите.Не достигат момчета и като и напусна партньора се отказа.Сега я врънкам да се научи да свири и на китара.У дома има поне няколко,но за сега не се получава.Другите двама са твърдо с таекондо и имат по една торба медали,а и голямата има сертификат за треньор.
                      С една дума,че написах роман,каквото са поискали сме го осигурили и никога не сме се сърдили когато се отказват.Имат пълното право на избор.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 17:50 от Didia

# 85
  • софия
...,каквото са поискали сме го осигурили и никога не сме се сърдили когато се отказват.Имат пълното право на избор.
Същото е и при нас.
Ходи 2 години на айкидо и в един момент каза, че не иска повече. Горе-долу толкова траеха и народните танци. Междувременно имаше плуване - поне се научи да не е пирон във водата и ски. След злощастен единствен (ски) лагер и пускане на черна писта каза, че повече и на ски не иска да ходи.
В момента практикува физически активно мързел. Дюшеш ѝ дойде ДО тази година, за да не трябва да си търси други извинения да не ходи на нищо в Колежа. Ще видим следващата година какво ще бъде.
Днес с пубертета и женските месечни истории пак имахме ситуация. Пак беше пред припадане в час по физическо и този път съм доволна, че си бяхме вкъщи. Беше се изпотила и почервеняла, коремът силно я болеше. Вече всеки месец първите 1-2 дни давам Нурофен фемина. Надявам се като мине пубертетът, хормоните да се регулират.

# 86
  • Sofia
И при мен името на дъщеря ми беше избрано, когато аз самата бях такава. Имах приятелка с доста по-голям брат, чието дете се казваше Александра/накратко Али. Още тогава го заплюх и си казах, че един ден моята дъщеря ще кръстя по този начин. Звучи по еднакъв начин на всички езици. Преди 15 години изведнъж се оказа, че е станало модерно, но това си беше моето име отдавна:stuck_out_tongue_winking_eye: Родителите ни си знаеха, че това е името още щом съобщих новината за бременност. Забавна случка имаше 10тина дни след раждането - звъни свекърва ми и казва: "Аз не питах изрично, ама нали внучката ми е Александра? Че аз се хваля навсякъде с това име?"Grinning

# 87
Зазу, благодаря за новата тема Flowers Tulip
Нещо в последно време, не мога да смогна да Ви чета, даже май изпуснах 2-3 теми.
А 20 май защо ще е не учебен, в програмата на дъщеря ми са отбелязали само 19 и 21 като почивни дни, всички други дни имат нанесена програма, даже и за 25 май има програма /само 24 е отбелязан почивен ден/, ама дано следващата седмица стане ясно, че нещо съвсем се обърках Smile
Но ако е така ще им се съберат най-много 5-6 дни присъствено обучение Rolling Eyes

# 88
На мен пък в детско-юношеските ми години съвсем други имена ми харесваха. И двете имена, които избрах за децата, изобщо не ми бяха в листата тогава. Наборът си беше ясен още като забременях. За малкия до последно се чудих между 2-3 имена. На финала останаха две. Тръгнах за болницата без идея как ще е. Понеже беше късно вечерта, реших, че ако се роди до полунощ ще е Огнян, ако е след това ще е Явор. Е, той се роди в 12 без 10 някъде и си избра сам името. Наборът също е роден в 12 без нещо през нощта.

# 89
20.05 е учебен. Някои училища го правят спортен празник и затова при тях се получава допълнителна мини ваканция. 25.05 със сигурност е неучебен.

Общи условия

Активация на акаунт