ОСМИ клас 2020/2021 - обратно в клас се осмокласникът завръща, не иска да кибичи вече вкъщи

• 28 758
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моите не помнят кога са започнали със спорта. Наборката много боледуваше и на 5 години я записах на плуване, и така до ден днешен. Просто й е неделима част от живота и дано така остане за дълго. С дребния бях още по-брутална на 4години тръгна(не е заради боледувания). С него видях голям отпор поради мързел. Не му се ходеше на тренировки, защото му се играеше и нищо правеше, но аз съм дзвер. В момента и той ходи без да се замисля дали може да скатае тренировка. Надявам се и при него нещата да се задържат дълго. За мен спорта е много важен от гледна точка на дисциплина.
Zvanche  при наборката имахме проблем с прималяване и припадане и видях доста зор с доктори. Един непоискан съвет - обърни внимание дали яде достатъчно месо. Simple Smile

# 91
  • о`майна лунна нощ е
20.05 е учебен. Някои училища го правят спортен празник и затова при тях се получава допълнителна мини ваканция. 25.05 със сигурност е неучебен.

Точно така е. Чудесен пример е сградата, в която учат наборът и сестра му /5-ти клас/.
Наборът има обявен спортен празник на 20.05 и гимназията няма да учи, но в същото време основното училище ще си проведе нормален учебен ден. Поне за сега информация за импровизирана мини ваканция, включваща и четвъртък, при дребната няма.

# 92
  • Между гори и планини
При нас 20ти е неучебен,  изрично класният ми каза. Щели да запечатват стаи заради матурите. Но за 25 не спомена. Ние на 19ти отиваме до Варна, гъз път да види. Отиваме и след няколко часа тръгваме да се връщаме.
На никакви спортни празници не го пускам, учителката им по физическо е запалена планинарка и ги води по кози пътеки от които ми настръхва косата, един залитне,  може да стане страшно. Последного свалих от автобуса,  като разбрах къде възнамерява да се катерят, абсолютно неекипирани и неподготвени деца. Тя ако иска и на Еверест да ходи.

# 93
  • у дома...
На контролното по БЕЛ не само моя Трена има 2, ами 80% от класа. Ако беше Ани и още три четири деца, да приема, че не е учила. Ама само пет деца да имат оценка, различна от 2, значи проблем има и някъде другаде.

Ние на 20ти заминаваме за три дена в Банско. Ще разпуснем малко.
Днес избеснях в службата. В един момент се оказа, че работя ей така, колкото да се отчита дейност. Човекът, на който си предавам преписките за последващи действия, върши нещата наполовина и минава давностен срок. Ми чудесно! Гордея се, че успях да преброя до 100 и да не изригна веднъг!

# 94
.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 19:16 от vde1

# 95
  • Пловдив
Просто майка, съжалявам, че така се е получило. Ужасно е да даваш всичко от себе си, а да отиде в канавката... Много тъпо наистина 😥 Но, добре, че не си избухнала, то като не зависи нещо от нас само си нарежда човек.
Доня, ох, извинявай, винаги ми е весело от майки, които се страхуват да пускат децата по пътеки. Ние с мъж ми много се катерим, аз съм и страхлив, но в 99% от случаите изобщо не е опасно, освен в главите на майките. Така една моя позната ми звъня паникьосана че сина й, 24 годишен 🤣🤣🤣🤣 щял да ходи на връх Ботев и тя амен амен да не го пусне. Ох, смешно е и не е възпитателно, това са големи хора вече. Миналата година по върховете на Рила видях една съученичка на щерка ми (тогава бяха 2 клас) с майка си - срещнахме се на Йончевото, те продължи ха за Мальовица, Валя дъжд, докато те са горе на върха, детето си беше 6. После го питах, ходили с майка си и на Кончето в Пирин. Та, ние да треперим за 14 годишни магарета, не бива. А учителите ги е страх и съвсем пък по нормални пътечки ходят. Ти си знаеш, де.
Другата седмица се учи само понеделник и вторник и за 3 деца. Аз доволен.

# 96
И аз не бих ги пуснала с учител да се катерят. Аз с мъжа ми не пускам децата, какво остава на такива организирани мероприятия.
За човек, който няма страх, сигурно е смешно, но за мен белите стават лесно и не ми е нужно безразсъдство.
ММ точно е безразсъден, според мен, той просто не вижда опасност. Това да се снима на ръба на скала или на площадка за излитане на делтапланер за него не е нещо особено.

# 97
  • Между гори и планини
Вярвай ми, живея точно до еко пътеката която щяха да минат. Първата част е ок , ако не е валяло, втората половина си е баш за кози, тънка пътека и пропаст от едната страна. Рядко туристите се престрашават да я минат и стигнат заветната цел. Вярно, гледката от там е уникална,  вижда се язовира който е на 15 км от нас и половината еленски балкан, но не бих рискувала с 50 деца. Самият преход е 3 часа.

# 98
  • софия
ЖДНБ!
Директорите се били събрали на седянка на морето и настояват децата да се върнат присъствено от началото на юни. Единият от дежурните директори-лаладжии се яви по телевизора.

# 99
За имената - тя е Венета, не е имало досега съвпадение.
Вече имате - приятно ми е..❤
Много хубаво име, Бети, браво🌹

С дребния бях още по-брутална на 4години тръгна(не е заради боледувания). С него видях голям отпор поради мързел. Не му се ходеше на тренировки, защото му се играеше и нищо правеше, но аз съм дзвер. В момента и той ходи без да се замисля дали може да скатае тренировка.
И при нас е така. Тръгнаха на спорт с краткотраен ентусиазъм. Просто не ги оставих да се откажат. Сега и двамата са запалени и тренират, без да се замислят изобщо - това е част от програмата и точка. Ако ги бях оставила, сега просто нищо нямаше да правят, но няма как да го допусна. Баща им е в основата, защото държи на спорта повече и от мен. Много изгражда и освен на дисциплина, учи и на устойчивост на стрес, понасяне на загуби. Все полезни неща.

Ston, благодаря за насоките за геймърската книга❤
Имам аз един по-малък геймър, като ви чета, върви по стъпките на младежа на Туиг. Чета и попивам опит как се справяте с батковците, защото всичко това ми е вече почти на главата.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 19:49 от Анонимен

# 100
  • Пловдив
О, Доня, тогава за децата не знам, ама ще те питам да ми дадеш насоки, не сме правили пътеки в еленски Балкан и в подходящо време би било чудесно. Иначе, и аз имам страх от високото, по която причина не поемам рискове (на Синаница накарах мъж ми да се връщаме на половината път), но общо взето все си мислех, че учителите са внимателни.
Иа з чух по телевизията Министъра да рече, че всички ще са присъствено от 01.06.

# 101
Чета и попивам опит как се справяте с батковците, защото всичко това ми е вече почти на главата.

Не се справяме 🤣

# 102
  • София
jasmin, най-неприятният геймърски период е от 13 до 15, после губят малко интерес. Абе, понася се.
Дали ще ги върнат юни или не, вече ми е все тая! Обаче ме е страх да наближи новата учебна година, че със сигурност ако се наложи пак това положение, няма да се побера в кожата си! 😡
И аз пускам моето дете навсякъде от малко, но покрай разказа на Доня се сетих за едни деца, които бяха полетели в пропастта на Асеновградската крепост преди години... 😔

# 103
Да не ви разочаровам, ама имам един тийн на 51 и още не е изгубил интерес към гейминга. Joy

Днес на по-малкия тийн му дойде лаптопа, който му поръчах. По-рано през деня ме ядоса, че вместо да закуси в междучасието си играеше и след това огладня в часа по програмиране и взе да бучи, че преподавателя излиза извън рамките на часа. Предложих му лаптопа да остане за мен, а за рожденния му ден ще му купя пантофи, тъй като настоящите са доста износени... Blush

# 104
  • София
Благодаря, момичета, за милите думи за моя младеж. Kissing Heart  При него танците вече не са странично занимание, а направо основна цел и мечта.
От снощи имаме ново 20- щял да се остриже почти до кожа и да се изруси. Тоооочно му порасна косата и спря да прилича на полуидиот. Сега го убеждавам да изчака малко и да се порадва на дългата коса, че досега се чудеше как да  я скрие, за да изглежда прилично.
За имената на децата имах няколко критерия- исках да са български, да имат имен ден и да не са често срещани. Оказа се, че нито едно от имената всъщност не е с български произход, нищо, че са типични за България. Най- големият ми син е кръстен на баща ми, останалите не са кръстени на никого. Като тийн имах намислено името Станислав/ а (на любимите ми дядо Стоян и баба Славка), но някак не ми се съчета с останалите имена.

Общи условия

Активация на акаунт