ОСМИ клас 2020/2021 - обратно в клас се осмокласникът завръща, не иска да кибичи вече вкъщи

• 28 779
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
За кое ниво е 390 лв? Нещо и мен ме е скръндза за Кеймбридж сертификата сега. За нищо не ми трябва, а и е с давност.

# 166
  • Някъде в Европа...
Току що гледах брифинга на МОН с новия министър.За 10 клас - по закон и не следва отмяна на изпитите.За присъственото - дайте ни 2-3 дни и ще ви уведомим след разговор с министъра на здравеопазването-касае всички обучаващи се.За университетите ректорите искат присъствена форма.Това в телеграфен вид.
Оффф, пак отлагане. Какво има да му мислят, всичко е отворено, случаите падат. Вече не разбирам какво стои зад това упорство децата да са пред компютрите, наистина. Аргументът за здравето отдавна олекна и не важи.
Според мен това отлагане на отговор е заради предаване на  тежест на решението. Все пак мнение и на здр. власти да се отчете, на учители, директори, родители. Иначе, мисля, че ще ги пуснат...

# 167
Абе не е лесно. В университета масово народа се изнесе- нормално, след толкова време иди ми дойди ми Simple Smile Сега са се видяло в чудо как да ги съберат Joy С учениците не е много различно, онлайн си учеха от къде ли не, става топло, народа се размърда.... и изведнъж айде обратно.

# 168
  • Между гори и планини
На моя му се събраха доста проекти на английски. Трябва да пише есето към международния конкурс, днес учителката им представи нов конкурс, където влизат и умения на компютър. На тема енергийно ефективен дом. Одобрените кандидати имат кратък изпит по темата на английски език.
Специално сега не бих дала такава голяма сума за сертификат на Кеймбридж,  който има давност.

# 169
Да добавя за делф: сертификатите им нямат давност. Не, че на някой ще му потрябва А2, но за всички нива това важи при тях.

# 170
  • София
Сертификатите на изпитите Кеймбридж нямат давност. Ако някой се съмнява в това можа да се свърже с Британски съвет и да попита.

# 171
О, мерси за уточнението. Останала съм с грешно впечатление, че са.

# 172
  • София

За Б2 е тази сума.

# 173
  • sofia
Кеймбридж нямат давност, но за кандидатстване в университет гледат да не е придобит преди повече от две години. На този етап, действително няма никакъв смисъл.

# 174
О, явно от това ми е объркването. Много благодаря за разясненията!
Мале, над 4 пъти по-скъп сертификат за ае, сравнено с фе. Дано не се актуализират франсетата.

# 175
  • София
Изпитът по японски е 25 лева...

# 176
  • София
Значи както всичко у нас, цената е пропорционална на търсенето, вместо обратно.

# 177
  • Между гори и планини
Аз знам, че нашето училище е по програмата на Кеймбридж и в края на гимназията държат изпит и получават сертификат. Сега тези годишните нямам идея каква стойност имат,  но поне придобива опит. В края на гимназията май трябва да държи и изпит по информатика,  за да вземе диплома за програмите които е учил. До тогава много вода ще изтече.

# 178
  • София
Ето сега е моментът всички десетокласници, пък и четвъртокласници, да изразят неодобрението си от водената от МОН политика в образованието и мерките за управление на пандемията, като масово не отидат на НВО.
Този текст, написан по този начин, лично мен ме провокира да не направя това, с което се опитват да извиват ръце: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=29021949733924 … =1557953497816581
Шмърц, аз за себе си съм го решила отдавна. В знак на протест към случващото се, детето ми ще се въздържи от НВО. 😁

# 179
  • София
Кеймбридж нямат давност, но за кандидатстване в университет гледат да не е придобит преди повече от две години. На този етап, действително няма никакъв смисъл.
Всеки университет си има свои изисквания и е добре да бъдат проучени предварително. Някои искат FCE, други CAE, на доста места вече се изисква IELTS.

Общи условия

Активация на акаунт