Родени през месец април 2021

• 27 785
  • 811
  •   1
Отговори
# 735
Подложката на пода ни е като на Belle_, даже е със същите картинки.  Малката се търкаля по нея, топло е като се седи и се чисти лесно. Бяхме взели килим, но се оказа много неудобно и събиращо прах, затова взех такава подложка.

# 736
  • София
Изобщо не си досадна. Толкова съм уморена,че съм благодарна за всеки споделен опит 😊

Аз дано не ставам досадна, но и при нас последния интервал беше около и над 3 часа. Първо го съкратих на 2:45 и веднага имаше ефект, след това на 2:30-35 и много се подобри сънят поне първата половина на нощта, нищо, че още не бяхме минали на самостоятелно заспиване. Много са над 3 часа за 5 месеца и половина.
Спирам аз да пиша за интервали и да обсебвам темата, че ще ги сънувате от мен 😂.

# 737
подложката изглежда супер.. от къде е? намирам подобна само в някакъв измислен сайт.  нашето килимче е много добро, но е под 120/120, а ми се иска нещо по-големичко.

# 738
Ивелина, не знам честно казано как точно се процедира с храненето, че нашето е плаващо всеки ден 😃.

Нашето килимче го взех от алиекспрес от европейски склад с доставка за 1 седмица, беше 65лв. Иначе ги има и във фейсбук страница Килимчета и постелки за игра.

# 739
Belle, ще пробвам с тези интервали, но ако я слагам да спи на всеки 2,15-2.30 няма ли да станат сто спанета на ден? Grinning действително се получава дълъг интервал до вечерния сън, но аз не виждам как да стане с толкова спанета и да не я сложа още от 7 вечерта да спи. После няма ли да се е наспала в 22-23?

# 740
Еха явно в дъждовно време се пише по- интензивно Simple Smile

Нашият режим е следния:
6:00-6-30 събуждане хранене
8:30 - малка дрямка 15-20 минути
10:45 пак малка дрямка
12 часа - пюре
13 часа- сън 2 часа горе долу
16:00-16:30- АМ
17:30- дрямка от 30 минути
20:00-20:30 лягане за нощния сън
01:30-2:00 събуждане за храна.

Понякога се събужда и към 8 сутринта, така до обяд има само 1 дрямка, но това зависи от брат му- решил ли е да го събужда или се смилява и го оставя да спи- е, рядко е второто, 6 от 7 дни решава да го целува в 6:30 сутринта Simple Smile
Продължава да спи при нас, но ние и не се натискаме да спи другаде, все някой си го придърпва през нощта да го гушка и няма изгледи да се отказваме скоро.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 21:10 от Rachel Bean

# 741
Алегра, ние сме с 3 дремки и вечерният сън идва към 19:30-20:00 и спи до 7:00-7:30. Опитай според мен плавно да ги намаляш, пък то ще си покаже дали ѝ е окей. То май универсално решение няма, всяко бебе си е  за него си 😃.

И на мен понякога ми липсва да спи до мен, но се сещам как нямах абсолютно никакво място, като се разположи перпидикулярно на нас 😃. Сега и в кошарата така спи свита на късата страна и отвреме навреме си удря главата в решетките.

# 742
Здравей Бел,

Би ли ми написала на лично с кой консултант работите? Simple Smile

Значи, като гледам как е при вас, май вярно идват малко храненията. Вчера я кърмих в 19:30 и сутринта чак в 6:30. Тази сутрин се размърда в 4 и веднага ѝ дадох. Случвало се е и 4часа и половина да минат и тя да не покаже признаци на глад, някой ми смени детето 😃. Иначе за заместен обяд аз броя 160-170гр. пюре, защото толкова е препоръчително за тяхната възраст и след това 3-4 часа не търси да яде поне моята. Притеснявам се да не седи гладна, защото и кърменето продължава точно 3 минути, не знам колко успява да изсуче за такова кратко време и после 4 часа да не е гладна 🤔.

Момичета, тези с неспящите бебета, опишете как ви е режимът. В колко стават, в колко лягат, какви интервали имат? Не, че съм много запозната, но покрай консултантката научих някои неща. При нас  даже 15 минути скъсяване на последния интерсал оказаха огромно значение за вечерния сън. След това вече самостоятелното заспиване окончателно оправи всичко. Сега и да се събуди през нощта се самоуспокова и заспива без моя намеса. Преди имахме нощи през час-два се налагаше да я кърмя или да я люшкам..

# 743
Нашият режим е такъв:

6:00-6:30 кърма
Спи до 8:00-8:30.
9:00 закуска(от порядъка на попара и кус кус, но любимото е плодово пюре с кърма в шишенце и разтворена бисквитка)
11:00 някой път му се доспива и го слагам да спи. Зависи. Спи между 30 минути и час и половина!😊
12:30-13:00 зеленчуково пюре 180-200 гр.
13:00-13:30 спи до към 16:00-16:30.
Следобедната закуска е веднага като стане. Яде каша, най-место оризова или пшеничена с плодово пюре.(остатък от сутринта)
18:00 пак като в 11 рядко спи, но ако сам поиска го слагам.
20:00 вечеря.  Каша лека нощ по-малко от половината към 80-100 грама. И дохранвам с кърма.
20:30-21:00 заспива. За нощно хранене се буди в 00:00 и в 3:00 някой път. По редовно напоследък.
Междинните дрямки заспива ако сме на разходка.

За килимчетата аз си имам вкъщи и той си играе на тях, но съм взела едни сглобяеми килимчета XXL и на тях си играе. Пода вкъщи винаги гледам да е топъл, но колко може да е топъл пода вкъщи? Между другото смятам да взема от lepenki.shop.bulgaria гледах ги в инстаграм. Някой знае ли как се поръчват и хубави ли са? Ако има други подобни места моля ви споделете.

# 744
  • София
Нашият режим не се е променил много от раждането досега, освен че времето за дремване понамаля малко. Иначе програмата е желязна:

6:00ч. 160-170мл АМ и заспива
8:45ч. ставаме
9:15ч. АМ 90-120мл, не иска да пие повече
10:30ч. дремва до около 11:15ч.-11:30ч.
12ч. 160мл пюре
13:30-14:30 дрямка
15:00ч. каша с плодово пюре 140мл общо
15:30ч. до 17:00ч. - по това време сме на задължителна разходка из квартала или в парка с количката, няма дъжд, няма студ, заспива 20-30 минути след като излезем и пак спи около 1 час.
18ч. 160-170мл  АМ
20:30ч. къпане
21:00 160-170мл АМ и заспива веднага.

Не броя часове и минути, като го усетя, че почва да клюма главата, малко насила до приспивам, но точно тогава спи най-дълбоко и пълноценно.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 16:33 от Sia_go

# 745
Здравейте мами! Толкова отдавна не съм писала, започвам да пиша и Калоян ме спира. Включвам се и аз към болната тема "сън". През деня нямаме проблеми, следя интервалите, пускам завесите и заспива доста бързо. Обикновено първата дрямка е 30мин., втората(след обяд) е дългата. Тука е божа работа колко ще спи от 1 до 4 часа, но най често макс 2часа. След това има още 1 или 2 дрямки по 30мин. Вечер почва купона, от новородено не заспива по рано от 23ч.
Това да го сложа в 8,9 вечерта да спи и да спи в действителност без да се събуди след 30 Мин е мираж за мен.
Цяло лято заспива в 10и30 което за лятото ни беше ок, до късно на вън с него. Преди няколко седмици започна да заспива в 12-1ч.(будува по 5ч) няма заспиване, преживяхме и това. Сега проблема е друг, скъсих интервала, започна да заспива в 10 обачеее се събужда в 1, 2ч като наспан и стои буден по 2,3 часа-ритане, мърморене, бръмчене, викане и накрая мрънкане. Започнах пак да го приспивам по-късно към 11-11и30 и една вечер се събужда една вечер не. Снощи от 2 до 5 ни разказа играта. Та, дано и това мине скоро.
Оплаках се!

Относно килимчетата, нашето и е от сайта щастливко, доста е шарено и не ми е по вкуса, но късно намерих килимчето
като  на Belle.

# 746
Здравейте, мами!
Чета ви и се чудя, количеставата "твърда" храна, коите изяждат мъниците не са ли твърде големи за възрастта им?
На доста места четох, че за ден общото количество трябва да е между 150-180 мл - това за 6 месечна възраст. Моята маймунка не може да изяде повече от 50-60 мл. на хранене, било каша или зеленчуково пюре. Зачервява се, цъкли очи все едно е преяла и почва да се напъва да повърне. Тогава спирам да я храня. Доскоро имахме само едно хранене, но заради малките количества приета храна, започнах да давам и сутрин и след обяд. Така долу-горе се вместваме в нормата... Иска си кърмата и това е, въпреки че проявява голямо любопитство към храната и не е капризна като цяло. Просто яде малко.
Гледам да не си втълпявам още, че е проблем, защото реално е малка...
А и както си спеше по 6 часа през нощта без да се събуди, сега и тя взе да се буди през час-два да суче. Доста е изморително, но и това ще мине.

# 747
Златанова, абсолютно нормално е за възрастта. Моята педиатърка каза задължително десет дена захранване с някой зеленчук и до десетина дена можело да стигне да яде 100-120 гр.пюре. Но не става бързо и според мен не е ок да се дава повече. Стомахчето им има мноого малка вместимост все още. А според вас и с плодовете ли трябва да се дава всеки път 3 дена по-малко, за да се следи за алергии? Така ще трябва да давам плод само със зеленчуци, които вече са въведени. И кашата още не съм въвела. Още въвеждам само зеленчуци.

# 748
Златанова, абсолютно нормално е за възрастта. Моята педиатърка каза задължително десет дена захранване с някой зеленчук и до десетина дена можело да стигне да яде 100-120 гр.пюре. Но не става бързо и според мен не е ок да се дава повече. Стомахчето им има мноого малка вместимост все още. А според вас и с плодовете ли трябва да се дава всеки път 3 дена по-малко, за да се следи за алергии? Така ще трябва да давам плод само със зеленчуци, които вече са въведени. И кашата още не съм въвела. Още въвеждам само зеленчуци.

Аз лично давам всичко ново по два дена макс - първият ден 2-3 лъжички, вторият ако няма нищо повече. И общо взето всеки ден или през ден имаше период й давах нови плодове и зеленчуци. С месото внимавам повече, както и с безглутенови те каши. Ново месо на 1 или 2 седмици въвеждах. Скоро с глутен мисля да почна, но там четох, че отнемало месец да си проличи алергия. Относно другите храни съм по-смела, защото никой около нас няма, а и тя е лакома и до момента харесва абсолютно всичко. С глутена обаче много ще внимавам и се чудя домат как и кога се въвежда. С уточмението, че Райна е на почти 7 месеца вече, а захранена от 5+

# 749
Ние заместихме ядене след почти месец захранване. Изяжда по 150-60-70гр. Вкарала съм заешко и пуешко и от днес и жълтък, за да мога да редувам протеина. Чудя се със СЗ как да процедурам още.
И да питам само моето ли, докато яде всичко става страшно наоколо? Не спира да се върти, да облизва стола, да си търка очите и да си лапа чорапите 😃. Абсурд да може да яде някъде навън.
И още един въпрос знаете ли откъде мога да поръчам чисто пуешко и пилешко? Заек ми намериха домашен. Досега давам заготовките на Плазмон и смесвам с домашни пюрета, но в 80гр. има само 30% месо.
Искам да взема месо и да си го направя по 20гр., колкото трябва да изяжда във формички за лед и да готвя с него.

Общи условия

Активация на акаунт