🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 165
  • 801
  •   1
Отговори
# 60
не искам Мария да става МШ 😒
Точно пък тя заслужава да спечели.
Не съм сигурна!
Мартин не случайно я избра за противник в Мастъркласа. Правилно прецени, че няма да се справи добре там. Обяснението му беше, че силата й е в импровизациите, но подозирам, че нейното не е наистина импровизация. И той го е усетил. Според мен, момичето се е подготвяло много и дълго. Научила е много продукти, запаметила е много рецепти за всякакви случаи, репетирала ги е многократно, и затова се представя добре при уж "свободните" задачи. Докато като готви нещо непознато, дори и под "диктовка", пропуска! Срещу сериозната предварителна подготовка не възразявам, но не дотам доброто представяне в Мастърклас, ме кара да  мисля, че не е чак пък толкова добра. Затова предпочитам момчетата. Те може и да имат скокове в представянето си, но готвенето им идва отвътре сякаш. При нея е като зазубрен урок, те имат искрата!

# 61
Да, Птица, точно същото си го помислих, при уж "свободните" задачи тя си прави "зазубрените рецепти", но при мастър класовете - пропуска... като талиателите на къмпинг????, то въобще не става за къмпинг, ама тя си е научила рецептата и си я прави. Няма лошо, готвила се е и успя да пробута всичко оттренирано. Вероятно ще спечели.

# 62
Оххх, олекна ми да чета , че не само аз мисля, че има нещо нередно там в това нейно готвене.

На отборните и на класовете, все нещо ѝ липсва. Другото е репетирано.

# 63
  • София-Младост
Просто Мария не е традиционна и затова прави впечатление...на някои с недобро явно. Тя е по-земна и докато масата може да носи кебапчета и кюфтета за скара на поляната, тя явно си представя излета по друг начин.

# 64
Аз не виждам нещо лошо в това, че е тренирала и се е подготвяла предварително.

# 65
Не е лошо, че се е подготвяла, но ми е като добър изпълнител, а не като човек с богати кулинарна култура и умения.
Сотираните й гъби в последния момент, спагети, нудли и все в тази гама с различно скочи, еднакви са ми нещата й. Все на едно място върти.

# 66
а не като човек с богати кулинарна култура и умения.
Аз такъв човек не виждам изобщо в целият този сезон, с тази разлика, че останалите не са и добри изпълнители.

# 67
  • София
То една мешана скара със салата е супер, ама все пак е кулинарно шоу.

# 68
  • София
а не като човек с богати кулинарна култура и умения.
Аз такъв човек не виждам изобщо в целият този сезон, с тази разлика, че останалите не са и добри изпълнители.

Аз ще отида по-далеч и ще кажа, че за всичките сезони се броят на пръстите на едната ми ръка хората, които са ме впечатлили с умения и вдъхновение най-вече, и даже и това е много. А победител все пак трябва да има, така че гледаме наличния "материал" и си избираме от него. Та в случая Мария се отличава от масовката с постоянно стабилно представяне и знания, често и добри идеи - дали лично нейни или зазубрени, все тая, за мен е важно, че тя е подходила старателно и се е готвила. Което не важи за голяма част от останалите участници, вечно се получават издънки на елементарни и основни ястия и техники. Така да се каже, аз само от гледане на досегашните сезони съм научила неща, които хвърлят в смут и шаш участниците, все едно за пръв път ги чуват. Ами несериозно ми е подобно отношение.

# 69
Птица, то даже за мен само Божана отговоря на въпросното изискване. : ))

# 70
  • Мюнхен
Птица, то даже за мен само Божана отговоря на въпросното изискване. : ))

Напълно съгласна. Двама мои познати са били на supper club-а ѝ и се върнаха като от поклонение. 😁

# 71
  • Terra incognita
Напълно съм съгласна, че Мария няма харизмата, за да се окичи с титлата МШ.
Има знания, но наистина всичко изглежда зазубрено.
Красива жена е, готви добре, но има доста неприятно и високомерно излъчване, поне според мен.

# 72
  • София
Тя пък Радка щото беше много харизматична. Simple Smile

Другите победители - Станислав и Ивайло: симпатични - да, харизматични - надали.

Комай само Божана беше УАУ (по шеф Роу) и пак беше доволно оплювана в тази тема. Simple Smile

# 73
  • Мюнхен
Божана много хора не я харесваха заради това, че се "хвалила", което за мен беше абсурдно. Очеизбождащо беше, че нивото ѝ е класи над останалите, Ангелов още от кастинга беше очарован. Щеше да е много глупаво и лицемерно, ако го играеше фалшиво скромна. А и тя е единственият победител,  който след МастърШеф активно продължава да се учи, пътува по света и опознава различни кухни. Не се затвори в ресторант.

# 74
На мен ми е неприятна като човек/типаж, но пък готвеше като звяр.

Общи условия

Активация на акаунт