🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

  • 42 761
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 4 600
Да, на 2-3 преки от Джамията се намира.

# 691
  • Мнения: 33 811
Ще отида да пробвам. Не обичам дюнери, но ми е любопитно.

# 692
  • София
  • Мнения: 4 600
Освен дюнери, има фалафели, мисля, както и ориз?!? Пак уточнявам, че говоря по спомен каквото чух от голямата опашка и каквото видях отдалеч. Та не предлага само дюнери ми е мисълта.

# 693
  • Мнения: 455
Ивайло беше пуснал съобщение днес във Фейсбук, че е Sold out заради големия интерес. Аз ще почакам малко, да мине началния наплив.

# 694
  • Мнения: 14 968
То зависи и от големината на дюнера. Аз съм си взимал дюнер XXL за 7 лв и не можах да го изям целия. А и все пак в София цените са такива, особено в центъра
Не не са такива цените на дюнерите в центъра. В баш центъра са от 4 до 6 лв. А "центъра" на Ивайло въобще не е някакво топ място.
Слава богу, че останалите заведения за бързо хранене нямат такава политика. Защото предпочитам да дам 10-12 лв на обед за ядене в ресторант, а не за нещо, което даже няма къде да седна да го изям и трябва да го ям вървейки, което не правя или да си го нося в работата - добре че съм сама в стая, че инак не би било възможно.
Всеки ден ям навън в центъра и не цените не са такива.
Надценяват интереса на хората към победата им или участието им в Мастършеф. Видя се и по заведението на Краси.
Има достатъчно места с добра храна, прилични цени, бързо и добро обслужване.
Писах, че вчера имах намерение да ги пробвам - няма кой работещ през деня да му чака повече от 10 минути да си вземе нещо за ядене, а там районът е такъв и има огромна конкуренция от места да бързо хранене. Какъвто и уникален дюнер да е изкарал бързо ще стане ясно като премине първоначалния интерес.
Та хубаво ще променя концепцията, но ако не минаваш оттам надали ще ходиш редовно да си купуваш нещо, което няма къде да седнеш да ядеш. Най-близката градинка е градинката на банята зад джамията, а там постоянния контингент не изглежда приятна гледка.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 09:24 от zari65

# 695
  • Мнения: 20 531
Не не са такива цените на дюнерите в центъра. В баш центъра са от 4 до 6 лв. А "центъра" на Ивайло въобще не е някакво топ място.

Зависи от дюнера, баш в "Мимас" на Попа са си по 5 лв, а порция дюнер е 9 лв. То зависи дали е пилешки или телешки.
А при Ивайло, предполага се, че ще има всички производни... шиш таук, суджу, хамбургери...
Като отмине голямата суматоха, ще пробваме и от неговите произведения Wink

# 696
  • Мнения: 14 968
В менюто има 3 дюнер и 3 вида фалафали. А в цитирания от теб район най- оборотни са гиросите на  графа със средна цена от 5 лв Grinning където или ти го завиват на дюнер или ти го слагат в кутийка с разделения и си взимаш прибори и няма разлика в цената.
Каквото и да изкара както казах няма кой да му чака на опашка на тротоара повече от 10 минути, за да плати за дюнер 9лв. В центъра опашки се източват за 10-15 минути. Както и не съм видяла такъв тип заведение с 2 човека персонал, минимума е поне 3 ма.
Каквото и да е работещите бързат и не чакат, а през деня това е клиентелата.
В района е пълно с кръчмета, където за 10 лв си взимаш ядене, бира и кафе, 7-9  лв в топ център е обедно меню и безалкохолно в заведение на маса със сервитьор.
Grinning От моята камбанария на човек хранещ  се постоянно навън и купуващ често готова храна за фамилията.
Какво ще предпочета да им взема уникални шницели с гарнитура за 7 лв и за около 5 минути или дюнер и за 9 лв, които сигурно ще чакам само да ги направят 10 минути, а ако има опашка не се знае.
Едното победител в Мастършеф не стига.
Единствено Севда надгради. Да скъпичко и е в ресторанта, но винаги всичко което съм яла там е интересно, различно с добро обслужване.
Уличната храна оцелява този, който я прави бързо, вкусно и на добра цена.
Ще видим как ще се развие.
 Не съм фен на бургерите за разлика от децата, но примерно младежите в Scapto такова внимание им обръщат, че малкия им е луд фен.
Клиентите сме капризни и това си е труден бизнес, не е лесно да си успешен.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 09:50 от zari65

# 697
  • София
  • Мнения: 4 600
"В района е пълно с кръчмета, където за 10 лв си взимаш ядене, бира и кафе, 7-9  лв в топ център е обедно меню и безалкохолно в заведение на маса със сервитьор." - изобщо не съм съгласна. Ядене, бира и кафе в центъра за 10лв не съм виждала. Камо ли да е пълно с такива места. А ако има, според мен не са с добро качество.

# 698
  • Мнения: 14 968
"В района е пълно с кръчмета, където за 10 лв си взимаш ядене, бира и кафе, 7-9  лв в топ център е обедно меню и безалкохолно в заведение на маса със сервитьор." - изобщо не съм съгласна. Ядене, бира и кафе в центъра за 10лв не съм виждала. Камо ли да е пълно с такива места. А ако има, според мен не са с добро качество.

Говоря за цени на обедно меню, а не за стандартното меню и през цялото време пиша за хранене през деня. Нека се четем внимателно. Качество и цена не винаги са равносилни. Не ми се спори. Ако ще Токев и Михалчев да застанат, бързото обслужване е нещо, на което държа, както и добро качество на прилична цена за храна на обед, не съм склонна да се разделям с тези си критерии. За излизане вечер и други фактори са важни, но също няма да чакам дълго за храна.
Не ми се спори, нито смятам да си ги мерим, кой колко е наясно със заведенията в София, но и няма начин да бъда убедена, че е нормална цена за дюнер 9 лв в този непристижен район от центъра на София, който ще си нося в ръчичка и ще се чудя къде да го ям.
За мен не му е ок концепцията, вероятно ще ги опитам, ако пак имам път натам и няма опашка, но първото ми впечатление не беше добро, без даже да съм опитала и храната.

# 699
  • София
  • Мнения: 4 600
Ами нека се четем внимателно, де, щото не съм споменала, че говоря за вечерно или "редовно" меню. Даже не се и опитвам да споря.

# 700
  • Мнения: 11 275
Аз бих опитала тези дюнери. Иначе ми прави впечатление, че и уличната храна стана доста скъпа на последък. Ей ги и Скапто са над 10 лв... Но пък са вкусни Simple Smile

# 701
  • Мнения: 10 771
Скрит текст:
Аз бих опитала тези дюнери. Иначе ми прави впечатление, че и уличната храна стана доста скъпа на последък. Ей ги и Скапто са над 10 лв... Но пък са вкусни Simple Smile

аз работя в центъра и си нося храна, защото имам определени изисквания към качество на продуктите и начин на приготвяне, вкл. ме дразни изключително много да давам много пари за тъпа храна. онзи ден нямах време да си взема от нас и отидох в една тип тропс къща. ами за една неголяма дроб сарма и една щипка патладжанена салата с олио на всичкото отгоре  - 7 лв. и то нищо особено, далеч от домашната храна. ами много е. но като гледам колегите редовно си купуват оттам, че и за дома си взимат.

# 702
  • Мнения: 14 968
Да от пандемията се появи тази тенденция на поскъпване  при всички  заведения, но сега като отвориха отвориха и другите заведения предполагам, че нещата ще се върнат по местата си. Доста места затвориха, повяват се нови. Хората искат да се хранят и остават тези, които им предлагат това, което търсят клиентите.
Сега се замислих, че от този тип храна за вкъщи и на крак през годините само няколко са оцелели и са по местата си от малките и за 2 скари се сещам.
Основния проблем като че ли при тях е, че не могат да поддържат постоянно добро качество и обслужване.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 11:57 от zari65

# 703
# 704
  • Мнения: 2 089
Минах покрай дюнерджийницата на Ивайло днес. Очаквах навалица, но всъщност нямаше никой. Ивайло беше вътре заедно с още някакъв мъж. Можех да опитам някой от специалитетите му без да вися на опашка, обаче подминах. Ще чакам отзиви от по-щедри от мен любители на дюнера.Grin Smiley

Общи условия

Активация на акаунт