Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 877
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, някой може ли да ми каже какви изследвания препоръчва д-р Сигридов след мисед?

# 436
Момичета, някой може ли да ми каже какви изследвания препоръчва д-р Сигридов след мисед?

На първата страница на темата са.

Др. Ковачев е бил специализант в Надежда. Разбрах го днес от др. Цветков, който между другото е супер благ, успокояващ и добър човек! Връщат ми вярата в лекарите такива като него! Каза ми, че може би това, което се вижда като перфорация е исмоцеле - демек белек от секциото. Иначе ми препоръча да направя хистероскопия за всеки случай.

# 437
Без да съм толкова запозната въпросното истмоцеле не е просто белег от секциото, мисля че представлява проблем за нова бременност. С такова впечатление останах от жени, писали във форума.

# 438
Без да съм толкова запозната въпросното истмоцеле не е просто белег от секциото, мисля че представлява проблем за нова бременност. С такова впечатление останах от жени, писали във форума.

Аз го попитах това какво е. Той ми обясни, че е като джоб, в който може да се събира кръв по време на цикъл и да те цапа дълго след това. Каза, че може да се коригира, ако създава пречки при забременяване.

# 439
Извинявам се за офтопика, но някой беше питал за хомоцистеин преди. Пиша, понеже вече имам точен резултат.
Ако се интересувате - с TMG кристалите на Jarrow (пълна мерителна лъжичка) свалях хомоцистеина с по около 4-5 единици за месец. Бях стигнала 16,50!! А за 9,5 ми казаха, че е чудовищен, хаха. От девятката стигнах на 5 за 1 месец.

Забелязах, че ако не пълня лъжицата, стойността не мърда особено. С mthfr съм, пия мета фолиева, Б12 на better you, b6 на biocare.

# 440
Извинявам се за офтопика, но някой беше питал за хомоцистеин преди. Пиша, понеже вече имам точен резултат.
Ако се интересувате - с TMG кристалите на Jarrow (пълна мерителна лъжичка) свалях хомоцистеина с по около 4-5 единици за месец. Бях стигнала 16,50!! А за 9,5 ми казаха, че е чудовищен, хаха. От девятката стигнах на 5 за 1 месец.

Забелязах, че ако не пълня лъжицата, стойността не мърда особено. С mthfr съм, пия мета фолиева, Б12 на better you, b6 на biocare.

Изключително ценно включване, благодаря ви!🙏 Поздравления за чудесният резултат!

Аз се интересувам живо от темата с хомоцистеина и TMG!

Когато си пусна моите изследвания и аз ще пиша, за да ви осведомя, момичета!❤

# 441
  • София

Аз го попитах това какво е. Той ми обясни, че е като джоб, в който може да се събира кръв по време на цикъл и да те цапа дълго след това. Каза, че може да се коригира, ако създава пречки при забременяване.
И аз бях така след секциото. Правих две хистероскопии, сега уж съм добре.

# 442
  • Varna
И аз имам истмоцеле. Смятам да направя една хистероскопия и се насочвам към д-р Македонова, по- скоро. Там ще направя и замразения трансфер. Според нея истмоцелето не проблем при една бременност, но аз смятам да се застраховам, до колкото е възможно.

# 443
Аз имам същия джоб, не знам как се казва. Всеки раждал със секцио го има. При мен го видяха на ЦС в Турция. Единствено следих на подготовката за трансфер дали не е пълен с течност, ако беше се напълнил при някой от прегледите щяха да ми прекратят опита и да правя хистеро. Не се стигна до там и направиха трансфера.

# 444
Не е вярно, че всяка жена има истмоцеле след оперативно раждане. Просто съотношението естествено/оперативно раждане в България е 50:50 вече, което прави и броя на жените с това усложнение по-голям.

# 445
  • Varna
Четох, че може да се стигне до разкъсване на матката и разни други ужасии.  Ембриона, ако се захване там да не може да се развие. До колко опасно е това състояние при една бъдеща бременност? Някой има ли идея? Ще направя хистероскоия аз, ама почва да ме хваща шубе.

# 446
Лично професорката в една от най-големите болници в Турция ми каза,че всяка жена раждала със секцио го има. Това се получава при слепването на матката отдолу остава джоб. Аз имам две секцио. След първото го имах и по други причини правих хистеро и го премахнаха. Сега отново го имам след второто. Когато е ин витро не е проблем ако няма течност, но ако е нормална бременност и там се захване ембриона,няма как да се развие.

# 447
  • Varna
Да, явно това съм чела. Ще правя хистеро  то е ясно.

# 448
Лично професорката в една от най-големите болници в Турция ми каза,че всяка жена раждала със секцио го има. Това се получава при слепването на матката отдолу остава джоб. Аз имам две секцио. След първото го имах и по други причини правих хистеро и го премахнаха. Сега отново го имам след второто. Когато е ин витро не е проблем ако няма течност, но ако е нормална бременност и там се захване ембриона,няма как да се развие.
И аз бях при Кахраман , но не са коментирали да имам такова нещо . Като имам махната миома 8х8 см операция тип секцио. При Македонска правих хистеро - след горното и 4 кюртажа и каза , че всичко  е ок. Някъде между всичко по-горе имам и хистеро при Стаменов - пак не видя проблем за незабременяването ми.
Все пак ако попадне ембриона на подобно място , може да не е добро кръвоснабдяването. При мен успешната бременност беше с ембрион , не където е  била миомата и това си беше добър късмет ... иначе няма гаранция , че всичко ще е ок.

# 449
  • София
Аз също имам истмоцеле от първото раждане със секцио. Зацапването след цикъл продължаваше до след овулация. Имам 3 хистероскопии без резултат и всички лекари твърдяха  че пречи на ембриона и не мога да забременея. Бях се отчаяла, минаха години, направих стимулация, замразих ембриони и чаках да го оправят това истмоцеле, но не се получаваше. Само 1 лекарка ми каза, че има много бременни с истмоцеле и ми даде надежда да опитам. Направих замр.трансфер, доктора каза, че слага емриончето максимално далеч от нишата, за да не се захване там. Сега съм бременна в 9 м., а бях пълна със страхове, да не се получи разкъсване на матката при разтягането и. Ще раждам отново със секцио, за да може да изрежат стария шев и истмоцелето. Дано всичко мине без проблем и да не се получава повече.

Общи условия

Активация на акаунт