Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 870
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Varna
Bamboo.ag, коя е твоята лекарка?

# 451
Момичета, а колко дни след цикъл е добре да се направи хистероскопията? Пускат ли се някакви изследвания извън обичайните (пкк, кръвна група)? Някой мина ли хистеро при Ковачев да каже как е?

# 452
Момичета, а колко дни след цикъл е добре да се направи хистероскопията? Пускат ли се някакви изследвания извън обичайните (пкк, кръвна група)? Някой мина ли хистеро при Ковачев да каже как е?

Аз съм в понеделник.

Обаждате се на ден 1 от МЦ и те ви дават подходящ час.
На мен ми искаха:
1. хемостаза - протромбиново време, аптт, фибриноген, д-димер
2. HIV 1/2, сифилис, хепатит Б и Ц
3. Микробиология
4. Мико/уреаплсзми и хламидии

# 453
Правих хистеро при Калчев февруари, не ми поискаха нито едно изследване .

# 454
На мен също не са ми казвали преди 3г когато правих първата ЦС ,след хистерото също нищо не са ми казвали. Едва сега преди трансфера като ме накараха да направя ЦС тя гледа и сравни и двете и ми каза,че го има и на двете снимки. Може би сега му обърнаха внимание,защото при един от прегледите имаше течност. Явно преди не е имало и изобщо не са ми споменали.
Момичета,не си вкарвайте някакви филми в главата,че ще ви се разкъса матката и т.н. Половин БГ (и не само)са раждали секцио и после са забременявали и износвали по 2-3 деца. Колко жени има,които нямат никакви проблеми и изобщо и не знаят за съществуванетона този джоб или че нещо може да им стане. Да не говорим,че познавам и такава,която е раждала секцио,след 1г ражда второ нормално и то вкъщи!!!
Мислете положително.

Лично професорката в една от най-големите болници в Турция ми каза,че всяка жена раждала със секцио го има. Това се получава при слепването на матката отдолу остава джоб. Аз имам две секцио. След първото го имах и по други причини правих хистеро и го премахнаха. Сега отново го имам след второто. Когато е ин витро не е проблем ако няма течност, но ако е нормална бременност и там се захване ембриона,няма как да се развие.
И аз бях при Кахраман , но не са коментирали да имам такова нещо . Като имам махната миома 8х8 см операция тип секцио. При Македонска правих хистеро - след горното и 4 кюртажа и каза , че всичко  е ок. Някъде между всичко по-горе имам и хистеро при Стаменов - пак не видя проблем за незабременяването ми.
Все пак ако попадне ембриона на подобно място , може да не е добро кръвоснабдяването. При мен успешната бременност беше с ембрион , не където е  била миомата и това си беше добър късмет ... иначе няма гаранция , че всичко ще е ок.

# 455

Аз правих хистероскопия при Ковачев в началото на месеца. Искаха ми изследване за хепатит B, C, СПИН и Сифилис. Колагулация, Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия бях правила малко преди това и сега не ми искаха.
Хистероскопията я направихме на 6-ти ден от цикъла, защото иначе трябваше да се пият противозачатъчни.
Ако имате запазен час ще ви звънне акушерката на доктора (поне на мен ми се обади, а преди това и с доктора се бях разбрала за някои неща) и ще ви обясни подробно какво трябва да се направи и какво да носите, защото има подготовка преди процедурата.

# 456
  • София
Simona обиколих де що има лекари в Сф и всички казваха че истмоцелето ми е голямо и няма как да забременея. Д-р Велева от Токуда единствена ми каза че има бременни с истмоцеле, да поискам трансфер. Стаменов до последно повтаряше....ама нали знаеш, че няма да стане.....но години минаха и не можех да чакам повече. Явно добре е направил трансфера, защото ембриончето действително се беше захванало далеч от истмоцелето. Преди това направихме биопсия да се види средата в матката, беше ОК. Обясниха ми, че задържаната лигавица в истмоцелето изтича надолу, а не се връща обратно нагоре в матката и не би трябвало да му пречи, така и стана.

Момичета, не всички раждали със секцио имат истмоцеле.

# 457
Ауу дано не става дума за Гълъбица Велева,че чух,че се преместила в Токуда. Точно тя ми направи пърното секцио така некадърно,че да се получи въпросното истмоцеле. Да не говорим,че после се чудеха защо изобщо е трябвало секцио.

# 458
Май месец правих хистероскопия при д-р Калчев и не съм пускала нито едно от описаните изследвания.

# 459
  • София
Да, MaDu,  за нея става въпрос. Моето истмоцеле е от секцио при д-р Дяволов, също правено в Майчин дом, а той беше много хвален в операциите.

# 460
Ясно,те в Майчин дом са големи касапи. Еми за съжаление не сме попаднали на правилните лекари и сега ще си търпим последствията. Дай Боже живи и здрави бебета и майки на финал.

Да, MaDu,  за нея става въпрос. Моето истмоцеле е от секцио при д-р Дяволов, също правено в Майчин дом, а той беше много хвален в операциите.

# 461

Аз правих хистероскопия при Ковачев в началото на месеца. Искаха ми изследване за хепатит B, C, СПИН и Сифилис. Колагулация, Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия бях правила малко преди това и сега не ми искаха.
Хистероскопията я направихме на 6-ти ден от цикъла, защото иначе трябваше да се пият противозачатъчни.
Ако имате запазен час ще ви звънне акушерката на доктора (поне на мен ми се обади, а преди това и с доктора се бях разбрала за някои неща) и ще ви обясни подробно какво трябва да се направи и какво да носите, защото има подготовка преди процедурата.

А как ти се стори доктора? Внимателен ли е ?

# 462
Някой наясно ли е. дали капките на др Бах за успокоение могат да се пият при бременни и дали изобщо действат ? Че почвам да изпадам пак в паники , и получавам нервни черва

# 463
И как да разберем имаме ли истмоцеле или не. Освен за захващане на ембриона, някакви други негативни ефекти има ли?

# 464
  • София
Някой наясно ли е. дали капките на др Бах за успокоение могат да се пият при бременни и дали изобщо действат ? Че почвам да изпадам пак в паники , и получавам нервни черва
Могат,пробвай,преди 5 години д-р Сигридов ми каза за тях и капах,пръсках .... при мен не подействаха,но си бях сериозно притеснена.Сигридов ми беше изписвал и Диаксит (не го пих),но изпадах в доста неприятни състояния,треперех ,задъхвах се.

Общи условия

Активация на акаунт