Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои упражнения са подходящи за бременни жени?
Кои фактори увеличават риска от изследване за тромбофилия?
Какви са препоръчителните средства за предотвратяване на стрии по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои упражнения са подходящи за бременни жени?
-
Кои фактори увеличават риска от изследване за тромбофилия?
Рисковите фактори, които насочват към изследване за тромбофилия, включват напреднала възраст, предишни спонтанни аборти или загуби на бременност, фамилна анамнеза за кръвни съсиреци или дълбока венозна тромбоза и други медицински състояния като затлъстяване или сърдечни заболявания. Изследването за тромбофилия е важно по време на бременност, тъй като може да помогне за предотвратяване на сериозни усложнения както за майката, така и за плода.
-
Какви са препоръчителните средства за предотвратяване на стрии по време на бременност?
-
Какви са симптомите на гестационен диабет и как може да се контролира?
-
Какви са най-честите симптоми на бременността?
това е общо взето с две думи. Нааай-накрая и аз ги видях да мърдат и съм много доволна. За кръвното каза, че за момента не вижда проблем с кръвотока и индикации за прееклампсия. Каза, че няма смисъл и пренатален тест да правя и мисля да се доверя. Много странно каза пола и на двете без да гледа там, където се вижда пола. Ще си чакаме още за окончателен пол, предполагам, че в 14г.с..
как така 12+2, с четири дни напред и 12см? Моите си отговарят на 12+3 и са по близо 6см. Хайде пак се шашнах....
Следя ви още от предходната тема, но ме беше страх да се запиша. Имам близнаци - момчета(8г), които са инвитро. Този март месец се заразихме с Ковид, но за щастие го карахме вкъщи и пиехме лекарства с шепите. Април взе да ми закъснява цикъла, но го отдавах на болестта и лекарствата. Докато не почнаха много да ме болят гърдите, вдигнах температура 37,2 и почна да ми се гади сутрин от кафето. Направих си теста на сутринта и веднага се появиха 2 яркочервени черти.
Термина на нашето малко чудо е 08.12.
Аз имам чувството че до края ще стана като хипопотам.. вече корема ми е все едно съм в 4-ти месец (а вечер и на 5ти прилича..), а не съм качила килограми още - започнах 49кг и съм качила около 500-600 гр. Вече си усещам кожата на корема суха и започнах да се мажа, с първата бременност доста по-късно започнах.
От вторник съм с температура 37.5-38 градуса, възпалено гърло и лека влажна кашлица - утре пак съм при ЛЛ, засега съм само на парацетамол, Стодал, прополки, хомеопатия и инхалации с физиологичен разтвор, но няма подобрение и започвам леко да се притеснявам