Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 300
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 680
Факт, че хора с образование, с докторантура, с медицински образование се страхуват и дрънкат глупости, за да се оправдаят.
Факт и че инфекциозни заболявания са си законодателно уредени. За доста пътувания или работни места се изискват ваксинации, здравни книжки и изследвания. Така е било десетилетия и не е било ограничаване на никакви свободи. Сега изведнъж Левски се надигна против Бил Гейтс...
Разбирам, наистина разбирам, че хората ги е страх и страха приема разнообразни форми.
Гледам, например в пощата сложили листовки. Тук там във фейсбук МЗ и разни медицински лица се опитват да подемат плаха кампания. По-добре късно от никога. Не искам да се подигравам на никое усилие. Тъжно ми е, че хората са наплашени и невежи. Ваксината е само част от решението, но наистина дава най-голяма свобода. Аз лично избягвам контакти, спазвам повишена хигиена, въпреки ваксината.

# 4 681
И не до края на август, а до средата ще са по 1000 на ден. Те днес са 400.

Има се предвид средно дневно за период за 7 или 14 дена. Към днес среднодневното за 7 дена е 238.
С малкото целеви тестове дето се правят в бг е най-добре да се гледа % положителни.

Луди всякакви винаги е имало и ще има. Сега имат поле за изява Simple Smile

# 4 682
  • Terra incognita
Да и аз чух, че точно от мен не очаквали да се ваксинирам и добре, че имам поне 2 деца, wtf?? 🙄
Те ваксинират вече и бременни, какво да кажа.

# 4 683
Аз лично минах през всички естествени етапи на отричане, страх, конспирации и разум. След като се разболях от ковид си дадох сметка за реалните проблеми, които ми причини. И до днес нямам напълно възстановено обоняние, някои моменти на забравяне, които изцяло отдвам на пораженията от боледуването. Та, мисълта ми беше,  че е нормално антиваксъри да променят мнението си, човещинка е. Иначе и аз чувам напоследък за възрастни хора, които споделят, че децата им са против, но те ще се ваксинират, предвид новата вълна.
Не е оферта в пика на делтата да се ваксинира човек, това го гледахме предния път. Но който чакал да му се размине, да знае, че нема такъв вариант.

# 4 684
  • Варна
Някой ваксинирал ли се е по време на менструация? Не виждам специфични препоръки никъде.

# 4 685
Месечинка, втората доза ми беше по време на менструация. Никакъв проблем.

# 4 686
  • Terra incognita
Някой ваксинирал ли се е по време на менструация? Не виждам специфични препоръки никъде.
Ваксините нямат никакво отношение към месечния цикъл.

# 4 687
  • Горна Оряховица
Ваксинирахме се на 21.07, сканирам си сертификата с гръцкото приложение за проверка и ми дава rejected...писах д8 министерството и ми казаха, че 14 дни се броят от 21.07...утре пътуваме за Гърция и очаквах вече да ми е в зелено сертификата като го сканирах. Някой с ваксинация на 20.07 - като се сканира дали ви пише, че е ОК сертификата?

# 4 688
А с по стар пробва ли

# 4 689
  • Горна Оряховица
На мой познат сканирах и е ОК. Проеерявам си моя в сайта на his.bg пише че е валиден...пф

# 4 690
Родителите ми на почти 70 и 75 и баба ми на 90, всички с Файзера, никакви реакции и след двете дози, вече почти месец. Няма нетфликс обаче Grinning

# 4 691
  • София
Аз и майка ми сме с АЗ, мъжът ѝ с трета Модерна (чужбина, на имуносупресори, трети чип), ММ с Янсен. Ни един от нас не е имал сериозни симптоми след ваксината, мен ме боля ръката първата доза и ми беше леко замаяно. ММ вдигна температура. 37 градуса. Ама той разказва, че е вдигнал.
Ни нетфликс хващаме, ни ни чете сканиращото устройство на касата в магазина...тюх.

# 4 692
  • София
Дъщеря ми се прибира в петък в ранния след обяд от Германия. Иска още същия ден да се ваксинира, за да има време и за втората игла, докато е при нас. Бихте ли ме посъветвали накъде да се отправим за ваксиниране след летището, че освен, че е петък , е и след обяд  и почвам да се притеснявам, дали ще успеем?
Благодаря!

# 4 693
Не знам дали още не стои автобуса на РЗИ на терминал 1.
Иначе по път Окръжна болница, примерно. Може и Пирогов. Те в работни дни са до късно.

# 4 694
  • в страната на чудесата
Е аз четох и че на летището имало скенер, с който разбират дали НАИСТИНА си ваксиниран Simple Smile Вероятно тия с фалшивите сертификати все пак треперят от страх Simple Smile
Това наистина са глупости. Как според теб ще разбере...
Фалшив пасс няма, има не поставена ваксина и документна измама...

Общи условия

Активация на акаунт