Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 299
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 725
Здравейте. Включвам се в темата като плануваща ваксинация. Мъжът ми го изкара март месец, като и аз мислех, ще съм се заразила, но уви...
Притеснява ме само факта, че пия противозачатъчни. Някой знае ли дали това оказва влияние на ваксината Пфайзер?
Много се притесняван за странични ефекти.
Това беше един от въпросите , когато ходих в Александровска - дали пия или скоро съм пила противозачатъчни .  Понеже тогава разхитвах доктора  и за сестра ми ( тя е пила преди 2месеца) , доктора каза , ако може да изчака , но все пак и на място да се консултира с лекарите , тя не е тук в България . Така че най - добре попитайте лекар или във ваксинационния център .

# 4 726
Чудя се , ако беше обявено, че ще се ваксинират само изявени членове на обществото, напр. политици, дали щеше да има бунтове сред "простолюдието"? Според мен антиваксърството е обратно пропорционално на смъртността от дадено заболяване. Ако имахме 30% смъртност и сред младите хора, щяхме да се избием за ваксини.
Интересно какво става с бг разработката на много ефективната ваксина? Сигурно същото както и с 20 год. разработка  на противогрипна от същия екип - нищо. Спомням си , че основния разработчик лаеше срещу лечението с антитела на лабораторията на проф. Димитров от университета в Питсбътг. Сега лекарствата срещу  вирОса са на база антитела.

# 4 727
И според мен се прави така - ваксината в мивката, сертификата в джоба.
в края на деня често остават ваксини за бракуване, вместо да я бракуват я записват на желаещия.

# 4 728
Някой имал ли е синина на мястото на ваксиниране и ако да, колко време отне да изчезне? Аз днес съм точно на 7 ден след първа доза и имам голямо жълто-зелено петно на мястото на убождане

# 4 729
Назад в темата е писано

# 4 730
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Някой имал ли е синина на мястото на ваксиниране и ако да, колко време отне да изчезне? Аз днес съм точно на 7 ден след първа доза и имам голямо жълто-зелено петно на мястото на убождане
Да, аз. Докторът ме предупреди, че ще ми стане хематом, още докато ми поставяше ваксината. В началото като махнах лепенката беше много мъничък, но с времето стана доста по-голям. Не си спомням за колко време мина, да кажем за седмица до десетина дни. Вашето щом вече е жълто-зелено, би трябвало да значи, че вече минава.

И отчет за втората доза Комирнати при дъщеря ми /на 20/ - имаше само лека болка в ръката в рамките на деня на поставяне, никакви други неразположения.

# 4 731

Значи до ден-два ще се изчисти напълно.

# 4 732
Уви, много хора точно така направиха - договорка с лекаря, ваксината в мивката, отбелязват го, че е минал, взима сертификат и пътува. После влиза в статистиката, че е ваксиниран болен. Антиваксърите само това чакат. Познавам двама, с единия сме в много лоши отношения точно по темата.

Това къде се случва? Направо нереално ми звучи. Айде - народа прост. Ама и докторите?

# 4 733
  • Terra incognita
Ее, Папи, ти пък. В България е съвсем нормално това. Има си хора за всичко. Една скрита камера и всичко ще лъсне. Рано или късно ще се намери журналист, който да ги рсзследва.

# 4 734
Ааааа, в България... там може. Не виждам обаче смисъл да се изхвърля ваксина в мивката, след като няккакви печатали фалшиви сертификати. Ама нали са безплатни тез' ваксини - що да не?! Па и докторчетата получават некой лев, че са ги били...

# 4 735
Папа, изхвърлят я, защото трябва да я отчетат като сложена.
За пари на всичко са готови някои лекари.

# 4 736
Папа, изхвърлят я, защото трябва да я отчетат като сложена.
За пари на всичко са готови някои лекари.

Сега ми стана ясно. Мислех че тези с фалшивите сертификати за ваксинация са онези, с фалшивите дипломи за средно образование. Средно 600 кинта и ваксина - 150. Двете заедно - 680.

# 4 737
Опитите за фалшифициране на сертификат е друга тема.
Тук става дума за редовно попълнени данни в системата, реален сертификат, но  без реално поставена ваксина.

# 4 738
Ето това води до грешни проценти, грешни изводи, ако щете и грешен подход при лечение, за мерки, за локдаун ако щете. Човек каквото сам си направи....

# 4 739
Питам се ако някой носител на такъв сертификат поиска да си сложи ваксина, дали няма да е тайно при същия ваксинатор.
Защо не се броят дозите по-прецизно. Как така се пишат в канала, не трябва ли да ги връщат с протокол останалите дози и някой орган да ги унищожава.

Общи условия

Активация на акаунт