Проблеми със съпруга ми

• 11 895
  • 163
  •   1
Отговори
# 30
Това са тазгодишните изисквания за ДГ в София:
https://detskitegradini.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-%D0%B … 1%84%D0%B8%D1%8F/

# 31
  • София
Какво значи елитни, НЧС, и селските са фул, частните също!

# 32
София за майка без работа и жилище,  с две деца едното предучилищна , другото в ясла, без помощ е мисия невъзможна, не я заблуждавайте това си е пълна мизерия

# 33
Кой работодател ще я държи на работа, ако постоянно е в болнични, защото няма кой друг да се грижи за децата? Тъжно ми стана и на мен за авторката, но рискът да я изхвърлят от работа и после и от квартирата е огромен.
В тази ситуация бих си търсила работа, бих спряла да вземам каквото и да е участие в семейния бизнес, бих спряла контактите с милата свеки и бих започнала да отстоявам позиции пред мъжа си, докато тихичко спестявам пари.

# 34
Според мен единствения ти път е да търсиш самостоятелност.
Помисли как да започнеш работа и за това не ти трябва разрешението на мъжа ти. Осигури училище и ясла на децата и ти почни работа.
Внимавай с фирмата да не те набълбучкат със заеми.
Трябва да поработиш и над манталитета си - в момента ти работиш - глеаш бебе и за това държавата ти плаща. Приемаш, че цялата домакинска работа и задълженията покрай децата са твоя отговорност, че и допълнителни доходи да носиш на златния мамин. Ами не са! Те са отговорност и на мъжа и на жената и не се нагърбвай с всичко. Ако пак си позволи да ти натекне, че нищо не правиш нападай какъв мъж е като се налага с бебе да работиш на къра и той не може да ви издържа.
Трябва да дистанцираш свекърва си максимално. Защо се чувстваш длъжна тя да се меси и дава акъл на децата. Защо трябва мъжа ти да и казва каквото и да е - казвай и го директно сама. Да, ще се скарате с мъжа ти ... но какво толкова? Защо се тревожиш да отвоюваш себе си.
Все пак пътя е финансова самостоятелност и след това да се махнеш от тях.

# 35
Не е време за резки движения. Мъжът ти е неприятен, но все пак търпимо неприятен. Довчера си искала да му даваш шанс. Струва ми се, трябва да поостанеш (за момента).

# 36
Не знам дали не играят шамарите понякога. Много е сложно, но ако човек е жив и здрав няма място за отчаяние.

# 37
Спираш да помагаш на свекърва си и ограничаваш контактите с нея. Сядаш и говориш с мъжа си относно отговорностите по децата и по семейния бюджет. Паралелно ( защото усещам, че като че ли вътрешно вече си взела решението за раздяла) започваш да заделяш пари за ново начало.

# 38
Аз пак повдигам въпроса защо си управител на фирмата. И само управител или си собственик? Подписваш ли документи? Боравиш ли със средства? Работи ли активно фирмата? На каква заплата си? Осигуровки?

# 39
С тия малки деца не виждам как ще започнеш толкова смело отначало,  трудно е , даже невъзможно.Но ако можеш да си оправиш отношенията с мъжа ти ,поне е някаква крачка.

# 40
Ох, много искам да видя как се сяда и говори с такива. Много!

Авторке, проблемът ти е, че слушкаш и малкото удобство за теб в ситуацията надвишава неудобството. Хем ти казват, че не носиш пари, от което пък ти се срамуваш, хем ти казват да не работиш, което пък ти приемаш с охота. Докато я има тая охота еми, хубаво, няма защо да се мъча да търся работа, те пак ще ми викат - няма да прокопсаш.
Зае*и разговорите, нямаш гръб за тях в момента. Първо си потърси работа. Да, условията в малкия град са гадни и парите са под масата, но в твоята ситуация ще ти даде самочувствие.
За София, ако не си инженер или програмист поне по образование - забрави. Няма да имаш достатъчно доход.
Пишеш, че си на 30 и с дете на 6. С какво си се занимавала до 24?

# 41
Кой работодател ще я държи на работа, ако постоянно е в болнични, защото няма кой друг да се грижи за децата?
Докато (ако) се накани и двете деца ще са в класовете. Иначе за дете в ясла/градина е по-сложно.

# 42
Ще си самотна майка само ако в акта за раждане на децата пише баща неизвестен. Ако децата имат баща нямаш никакви привилегии на самотна майка, дори и да ги отглеждаш сама. С две малки деца ако няма на кой да разчиташ, няма да се справиш. Започни работа и остави децата на свекървата.

# 43
  • USA
Аз си мисля, ч еима някаква предистория, която не ни е поднесена..едва ли за няколко години са си показали рогата..

# 44
Оставам с усещането, че те те мачкат, а ти мълчиш. Как хем мъжът ти ти пили, че не работиш, хем ти казва да си седиш и да си гледаш детето? Не го ли пита поне веднъж как да се случи това едновременно. И защо считаш, че ти единствена си длъжна да изхранваш децата си? За момента нямаш много опции, щом нямаш на кого да разчиташ, но можеш поне да ограничиш контактите с дъртата вещица.

Общи условия

Активация на акаунт