Проблеми със съпруга ми

• 11 895
  • 163
  •   1
Отговори
# 45
Ох, много искам да видя как се сяда и говори с такива. Много!

Авторке, проблемът ти е, че слушкаш и малкото удобство за теб в ситуацията надвишава неудобството. Хем ти казват, че не носиш пари, от което пък ти се срамуваш, хем ти казват да не работиш, което пък ти приемаш с охота. Докато я има тая охота еми, хубаво, няма защо да се мъча да търся работа, те пак ще ми викат - няма да прокопсаш.
Зае*и разговорите, нямаш гръб за тях в момента. Първо си потърси работа. Да, условията в малкия град са гадни и парите са под масата, но в твоята ситуация ще ти даде самочувствие.
За София, ако не си инженер или програмист поне по образование - забрави. Няма да имаш достатъчно доход.
Пишеш, че си на 30 и с дете на 6. С какво си се занимавала до 24?
И кой каза, че аз не работя? Въпреки, че съм в майчинство все още, аз работя на село. Работата на село също е труд, ако някой не го приема така. Явно никога не е ходил на село. Да не изкарвам пари, но не съм легнала и да чакам някой да ме храни! Също работя и в семейния бизнес, като всичко си правя аз и никой не ми помага там. Просто за техните изисквания, аз не правя нищо, защото не изкарвам толкова пари колкото мъжът ми. Не мога да се съглася с коментара ти.

# 46
Понеже не разбрах има ли авторката образование, ще предложа нещо.
Я да се запише в най-близкия ВУЗ, като подбере от наличните специалности тази, която и е най на сърце.
Студентките майки ползват придобивки, 50% посещаемост, стипендия, общежитие... Започва да отказва срещите на село - има да учи, да прави курсови работи...
Ще смени средата, ще се повиши малко самочувствието, може да изскочи добра оферта за работа след някой стаж.

# 47
  • USA
Ами накараи ги да ти плащат като на работник, след като работиш наравно с тях.

# 48
Защо това, което го написа на Нарциса, не кажеш и на тях. Можеш и да не изкарваш кеш, но им пестиш разходи, работейки на село и в семейната фирма.

# 49
  • Berlin
Авторке, имаш ли спестявания? Заделяй каквото можеш, тайно разбира се, щом нямаш подкрепа от никого спестявай и се организирай добре.

# 50
Всъшност ако няма висше варианта може и да не е лош. Ще има право на общежитие с децата, стипендия, ще може и да поработва и да учи /ако специалноста не е прекалено натоварена/.

Последния пост на авторката обаче ме навежда на мисълта, че просто тук е искала да поизпусне парата и е обидно, че не зачитат това, че работи. Нищо няма да предприеме и така ще си кюта. Ако не я изхвърлят по някаква причина ще си остане да я мачкат докато е жива ...

# 51
Добре, явно всички ги интересува дали имам висше образование. Да имам висше образование, специалност счетоводство и контрол. В Икономическия университет съм завършила, не съм повтаряла. Друга беше темата, но явно човек не може да работи на село и да е образован. Но въпреки това благодаря за коментарите на всички, някои от тях бяха доста полезни.

# 52
  • София
Това означава, че може да си намериш добра работа и да се отделиш.

# 53
Добре, явно всички ги интересува дали имам висше образование. Да имам висше образование, специалност счетоводство и контрол. В Икономическия университет съм завършила, не съм повтаряла. Друга беше темата, но явно човек не може да работи на село и да е образован. Но въпреки това благодаря за коментарите на всички, някои от тях бяха доста полезни.
Нямах идея да те разпитвам дали имаш висше образование, а да дам предложение за елегантно измъкване от ситуацията ти. Явно е неприложимо в твоя случай. Съжалявам, това ми дойде на ума

# 54
Нямах идея да те разпитвам дали имаш висше образование, а да дам предложение за елегантно измъкване от ситуацията ти. Явно е неприложимо в твоя случай. Съжалявам, това ми дойде на ума
Не говорех за вашия коментар. Разбрах идеята ви. Wink

# 55
Много хубаво отговори ,с плам, не като предала се.Защо не прилагаш това  отношение.Мисля , че е трудно с деца, затваряне, нещо познато е, писва този период.Последния  ти отговор намеква ,че не си толкова  потъпкана, а  може би изнервена и изморена.Ако е така ,ще се оправиш, докато изгледаш децата, свекървата ще загуби позиции, мъжът ще се отдели полека , стига да изиграеш картите си.Имаш потенциал.Просто си сърдита ,изморена, недоспала.

# 56
Разбира се, че образованието ти има значение ако се опитваме да ти помогнем да се измъкнеш от ситуацията, която ти тежи. Едно е да търсиш работа без образование, друго ако имаш такова. Една е заплатата на продавачка, друга на оперативна счетоводителка /е не е кой знае каква разлика, но е разлика/.
Наистина замисли се какво искаш! Отначало ми се стори, че търсиш решение за бягство, а после, че по-скоро би искала просто признание от мъжа си и свекърва си, че не си мързелива и работиш доста.
Мисля, че спомена в първия си пост, че би искала да се махнеш, но не го мислиш сериозно. Не си готова за такава стъпка.
Добре, а какъв е варианта да помислиш, произвеждаш и продаваш продукция без тях? Не съм дълбоко запозната с пазара на селскостопанска продукция в момента, но десетилетия моите близки са се препитавали с отглеждане и продаване на зеленчуци. В момента нишата за био храните е просто гореща тема.
Ако не ти тежи селскостопанската работа дали не е вариант за собствен доход с производство, консервиране на домашни зеленчуци и плодове и отглеждане на домашни птици по договорка за хора, които търсят това?
Виж, мъжа ти няма да се промени ако ще и хилядарки да носиш. Свекърва ти също няма да ти даде евала и да те заобича. Търси варианти ти и децата да сте добре и да си доволна от себе си. Не ти е нужно тяхното признание.

# 57
  • В.Търново
Понеже не разбрах има ли авторката образование, ще предложа нещо.
Я да се запише в най-близкия ВУЗ, като подбере от наличните специалности тази, която и е най на сърце.
Студентките майки ползват придобивки, 50% посещаемост, стипендия, общежитие... Започва да отказва срещите на село - има да учи, да прави курсови работи...
Ще смени средата, ще се повиши малко самочувствието, може да изскочи добра оферта за работа след някой стаж.
И кой ще й плаща семестрите?

# 58
Разбира се, че образованието ти има значение ако се опитваме да ти помогнем да се измъкнеш от ситуацията, която ти тежи. Едно е да търсиш работа без образование, друго ако имаш такова. Една е заплатата на продавачка, друга на оперативна счетоводителка /е не е кой знае каква разлика, но е разлика/.
Наистина замисли се какво искаш! Отначало ми се стори, че търсиш решение за бягство, а после, че по-скоро би искала просто признание от мъжа си и свекърва си, че не си мързелива и работиш доста.
Мисля, че спомена в първия си пост, че би искала да се махнеш, но не го мислиш сериозно. Не си готова за такава стъпка.
Добре, а какъв е варианта да помислиш, произвеждаш и продаваш продукция без тях? Не съм дълбоко запозната с пазара на селскостопанска продукция в момента, но десетилетия моите близки са се препитавали с отглеждане и продаване на зеленчуци. В момента нишата за био храните е просто гореща тема.
Ако не ти тежи селскостопанската работа дали не е вариант за собствен доход с производство, консервиране на домашни зеленчуци и плодове и отглеждане на домашни птици по договорка за хора, които търсят това?
Виж, мъжа ти няма да се промени ако ще и хилядарки да носиш. Свекърва ти също няма да ти даде евала и да те заобича. Търси варианти ти и децата да сте добре и да си доволна от себе си. Не ти е нужно тяхното признание.
Не искам признание нито от мъжа ми, нито от свекървата. Разбрах, че колкото и да се опитвам да правя всичко, за тях няма да  е достатъчно. Затова искам да се махна, но е трудно, дори ми се струва невъзможно с малки деца да предприема тази крачка. Затова й попитах ако има жени в подобна ситуация, как са успели да се справят или са изчакали децата да порастнат малко. Но този вариант в моята ситуация е невъзможен. Не мога да понесе да ме обиждат пред децата. Не искам децата ми да бъдат участници в това. Просто има неща, които не искам да споделям във форума, не знам как, а и не мисля, че е редно да споделям.

# 59
  • София
Децата ще продължават да са участници, каквото и да предприемеш ти.

Общи условия

Активация на акаунт