Хората тука те изкараха пребита на умирачка едва ли не, а според мен си просто глезла, която тия дни е имала малко по-шумен скандал с провайдъра. Затова и конкретиката на 'тормоза' се избягва.
Който иска, намира начин. Назад те питаха какви са ти плановете за излизане от ситуацията, и тази конкретика я прескочи. То не е ли ох и ах бедната, значи е заяждане.
И други преди мен са го написали, първо си спести за да имаш за квартира, депозит и както казват "бели пари за черни дни".
След това, когато малкото дете тръгне на ясла ще имаш време за да си търсиш работа.
Не знам дали други преди мен попитаха, но шофьор ли си.
В София без автомобил си изгубена, а и ако искаш да се изнесеш с децата, не те виждам по автобусите.
Ако си шофьор си подсигури и автомобил.
За да се оправиш сама с двете деца, да плащаш наем и да покриеш разходите ще ти трябват около 2000лв месечно.
Ако пък си решила да се развеждаш - хонорар и консултация с адвокат пак към 1000-2000лв, но това зависи от населеното място.
Съпругът ти ще плаща издръжка.
Ако се разведете по взаимно съгласие отнема от 2 до 6 месеца, в зависимост от вас и сроковете в населеното място.
Ако сте по общия ред, ще мине поне година....през, която не трябва да разчиташ на издръжка.
Не искам да бъда песимистка, но за да си стъпиш на краката и се подготвиш за изнасяне....ще мине година.
През това време си намери някаква работа в населеното място да събереш пари, а и да минава времето.
Нищо не ти пречи да правиш опити да затоплите отношенията в семейството и да не се налага да се изнасяш.
Истината е, че сама с две деца и без работа е Мисията невъзможна.