Азиатска кухня

  • 63 071
  • 730
  •   2
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 011
Готвим, но не само азиатски стил Simple Smile

Дъмплингс много обичаме, но ги купувам замразени. Добри са. Вчера готвих тофу и броколи с пресен джинджифил и сос от териаки, вино Мирин, лимон, и зеленчуков бульон.

Индийска храна мога да ям всеки ден Simple Smile  Аз не я приготвям в Инстант Пот, но намерих блог, в който ИП изглежда много удобен точно за тая цел. Чудя се дали си струва само за това.

# 106
  • Мнения: 1 348
I_peych, Morena, благодаря!
Вкъщи много обичаме къри,но на мен не ми се получава приготвянето. Особено харесваме леща с къри (купен сос).

# 107
  • Sofia
  • Мнения: 22 672
... Вкъщи много обичаме къри,но на мен не ми се получава приготвянето. Особено харесваме леща с къри (купен сос).
Заповядай едно зеленчуково къри от мен, снимката е линк към рецептата.

# 108
  • Мнения: 1 348
Благодаря.
Ще пробвам да го приготвя.
За да не съм съвсем извън темата, ще ви кажа какво вечеряме (от индийски ресторант) - леща с черен боб и сметана, къри с индийско сирене (мисля, че панир), наан. Все любими ястия. Харесвам и индийския сладолед.

# 109
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Азиатска кухня /на руски/.
https://disk.yandex.ru/i/1mGdWAfOuuUkAQ

# 110
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 11 096
Миналата седмица брат ми си дойде от чужбина и след като първата вечер го нагостих с традиционни български манджи 😄 втората спретнах да е на азиатска тематика.

Извинявам се за ниското качество, но осветлението беше лошо.

Направих вегетерианско суши с авокадо, краставица и моркови, като към плънката добавих мус от майонеза и соев сос, тъй като трябваше да избегна млечните и да заменя любимата филаделфия. Основното беше импровизирани удон нудълс с гъби, задушен спанак, репички и яйца. В рецептата, която ползвах се добавяше лъжичка тахан в бульона за по-кремообразен вид, но сложих и малко растителна сметана, за да докарам съвсем една визия от пинтерест.
Добавих и разядки - маринован джинджифил, уасаби, прясна краставица и последната ми гордост - домашно кимчи. Рискувах да го направя през лятото като 2 дни го държах в шкаф в кухнята, за да тръгне ферментацията и накрая на третия ден го сложих в хладилника в отделенията за зеленчуци (14 градуса). Стана чудесно, но със сигурност бих експериментирала с различни рецепти. Сега ползвах базовата - китайско зеле, осолено и намазано с паста от стар лук, чесън, ябълка, сладък червен пипер, лют червен пипер, пикантна чушчена паста (заместих гочуджанг с хариса). Само добавих вода, че сместа макар и по рецепта не покри изцяло зеленчуците, а бях оставила 3-4 пръста от гърлото на буркана спрямо инструкциите. Много е важнонаистина 2 пътина ден да се обезвъздушават бурканите, като тръгне ферментацията се газира и налягането се качва наистина много.

# 111
  • Мнения: 5 892
Здравейте,
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за Кимчи?
Не съм запозната с азиатската кухня.
Просто наскоро гледах един канал в YouTub където почити на всяко ядене сервираха Кимчи и изглеждаше много вкусно. Simple Smile

# 112
  • Sofia
  • Мнения: 22 672
Вкусно е пък и полезно... а рецепта има в поста над твоя. Wink

# 113
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
Здравейте,
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за Кимчи?
Не съм запозната с азиатската кухня.
Просто наскоро гледах един канал в YouTub където почити на всяко ядене сервираха Кимчи и изглеждаше много вкусно. Simple Smile

https://disk.yandex.ru/d/-vfBl1xBGac2Sw

# 114
  • Мнения: 3 329
Виж в канала на Маангачи в Ютюб. Ако искаш, можеш да ми пишеш на лично, ще ти пратя снимка на рецепта от оригинална корейска готварска книга.

# 115
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 11 096
Аз гледах няколко рецепти в ютюб и адаптирах по наличните продукти.

https://youtu.be/s5bQf3wf9K4

https://youtu.be/vaoA7SKN0g0

https://youtu.be/R0x7ECje-lY

https://youtu.be/s5bQf3wf9K4

# 116
  • Мнения: 5 892
Благодаря на всички. Simple Smile
Аз видях, че над моя пост АА е писала за кимчи, но исках нещо по-нагледно написано с точните съставки, грамажи и стъпка по стъпка, че наистина през живота си нищо азиатско не съм правила. Grinning
Ако събера смелост и време да го пробвам ще пиша тук за резултата. Flowers Hibiscus

# 117
  • Мнения: 4 428
Rocket ето тук https://www.koreanbapsang.com/baechu-kimchi-napa-cabbage-kimchi/ и тук  https://kimchimari.com/korean-easy-kimchi-recipe-aka-mak-kimchi/ е обяснено подробно всичко.
 Аз се поизгубих, но на този етап все хапваме навън. Обикаляме де що има азиатски ресторанти  Joy  луда работа Smiley. Все си записвам , като имам време ще пробвам и в къщи да ги приготвя някои от опитаните гозби, които ни харесаха

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 16:03 от Danifin1

# 118
  • Sofia
  • Мнения: 22 672
Не толкова заради готвенето, но основно караме на суровоядство в тия жеги, просто такова ни се яде.
Има и проблясъци де Simple Smile ...

Една Мутанджана (веднага стана любима) от снощи, с телешко със сос и биволско мляко с шафран и карамлизиран лук, пържени ядки и стафиди.



Тайландско зелено къри с пилешко и бейби тиквички и с жасминов ориз и кокосово чътни



И Пани пури - просто не мога да си представя някой да не го хареса...

# 119
  • Мнения: 5 892
Пак съм аз.
Възможно ли е да се направи Кимчи в този сезон?
Днес ходих до 2 големи зеленчукови магазина и в двата ми казаха, че китайско зеле и ряпа не знаят къде ще намеря. Рецептите с тях били зимни.
Ще ходя да гледам в Лидл, Билла и по-големите вериги, но в момента съм без кола.

Общи условия

Активация на акаунт