Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Азиатска кухня

  • 15 653
  • 274
  •   1
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 1 368
Отчитам се с едно простичко суши за офис обяд днес, защото забравих да взема авокадо или зеленчуци 😄 мисля да се пробвам да му добавя домашен eel sauce- равни части мирин, захар и соев сос на котлона до сгъстяване.

# 181
  • Варна
  • Мнения: 1 817
Купих Мирин, уж пише, че има оцет,лайм, а на вкус си е сладък сироп. И аромат не усещам специфичен…. Така ли трябва да е или от ковида имам все още увреждане на сетивата Grinning

# 182
  • Sofia
  • Мнения: 17 291
Аромат няма особен (не се съмнявам в сетивата си Simple Smile ), но иначе си е сладко оризово вино миринът. Simple Smile
Имам същия.

# 183
  • Варна
  • Мнения: 1 817
Благодаря, да се успокоя значи, нямам ковид отклонения Grinning
На мен ми бие на рядък глюкозен сироп, а очакванията ми бяха за нещо екзотично. Ще се оползотвори де…

# 184
  • Sofia
  • Мнения: 17 291
Ми, Вещи, в БГ условия е такъв, какво да се прави, пък и цената му е кат' за вино по-скоро, не на глюкоза...

# 185
  • Мнения: 282
Вещица не си се объркала мирина е по-скоро глюкозна-сладка добавка. Точно по тази причина аз си правя сама оцета за суши по рецептата на този младеж https://www.youtube.com/watch?v=JfW9nSqy_3Q
А мирина го ползвам чат- пат за забъркване на маринати и други, но не го използвам самостоятелно.

# 186
  • Sofia
  • Мнения: 17 291
Мирина и аз за дресинги ползвам или в сосове го добавям.

# 187
  • Варна
  • Мнения: 1 817
Благодаря, момичета Hug
Едни оризови нудли съм награбила, без ясна идея какво ще ги правя. Рецептата със скариди, която беше споделена по-назад ме грабна, остава да се снабдя с ароматите…. Че то на азиатската кухня май това е най- трудната част Grinning

# 188
  • Sofia
  • Мнения: 17 291
... Едни оризови нудли съм награбила, без ясна идея какво ще ги правя...
Идеи от мен - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D … D0%B4%D0%BB%D0%B8
Иначе продукти и подправки има в БГ, друг е въпросът колко са автетнтични, както стана дума наскоро тук.

# 189
  • Мнения: 282
Аз мога да ти предложа много лесна рецепта, без специални продукти Smiley
Сваряваш/накисваш за малко нудълите в топла вода, след което в тиган запържваш леко ,да останат леко хрупкави различни зеленчуци, добавяш и нудълите и пържиш още минута -две. Добавяш соев сос и воала. Можеш да добавиш леко запържени предварително скариди, леко запържено яйце и каквото друго решиш.

# 190
  • Sofia
  • Мнения: 17 291
И при мен има такава-  Пилешко с оризови нудли, броколи и яйца - чесън и джинджифил в случая стигат, за да е по-различно от обичайното. Simple Smile А е толкова вкусно, много гости съм черпила и всички са фенове. Simple Smile

# 191
  • München, Deutschland
  • Мнения: 5 256
И у нас ги готвим както при Дани.

Вещица, това, което лесно ще намериш в България, са бамбукови парченца (продават се в затворени малки буркани тип конфитюр в Кауфланд и са на цената на всеки друг зеленчук, някъде покрай грах, домати, маслини са при нас, евентуално в България съм виждала и отделни азиатски рафтове), също кашу, попринцип сурово, но понякога и печено съм слагала, а сега видях от Дани и сусам и започнах и аз тук-таме да слагам. Simple Smile Не са основни неща, но като добавки към зеленчуците, придават чудесен вкус. Яйце и ние слагаме винаги, защото го харесвам в тази комбинация. Някакви сосове тип хо чи мин, рибен и подобни, съм виждала в София в магазинчето за китайски стоки до Женския пазар, мога да пусна пин, ако не го знаеш. Там има също и от китайските гъби (дървесните, едни черни набръчкани, сещаш се сигурно). Simple Smile

С тези добавчици, малко морков и чушка, ако ядете месо или скариди също, ще стане чудесно азиатско ястие, според мен. Simple Smile

# 192
  • Бостън
  • Мнения: 9 551
Предложете някакви идеи със японска соба. Ужасно обичам, но май класиката при тях е по-семпла откъм вкусове и добавки.

# 193
  • Мнения: 282
Агенче, спокойно можеш да използваш рецептата,
Цитат
 в тиган запържваш леко ,да останат леко хрупкави различни зеленчуци, добавяш и нудълите и пържиш още минута -две. Добавяш соев сос и воала. Можеш да добавиш леко запържени предварително скариди, леко запържено яйце или каквото друго решиш.  
, като замениш нудълите със собата, приготвени според инструкциите. Тя моята щерка точно така ги обича
Нещо такова се получава https://www.mobkitchen.co.uk/recipes/yasi-yaki-soba-by-wagamama
или на салата https://www.lazycatkitchen.com/soba-noodle-salad-miso-dressing/
във вид на супа https://diethood.com/easy-soba-noodle-soup-recipe/
буда купа https://www.supperwithmichelle.com/2016/08/soba-noodle-buddha-bowl/
всички тези варианти са изпробвани и ти ги препоръчвам

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:31 от Danifin1

# 194
  • Sofia
  • Мнения: 17 291
Aз ползвам всякакви нудли - оризови, боб мунг, соба,  пшенични - във всякакви азиатски рецепти. Избирам ги според настроението, за разнообразие. Simple Smile
Ползвала съм за азиатско ястие дори "шпетцле" . Simple Smile

Нудли със свинско, зеленчуци, гъби Еноки и фъстъци
 

Общи условия

Активация на акаунт