Азиатска кухня

• 63 793
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Нали е най-бързо за приготвяне... Simple Smile
Хрупкаво тофу, с нудли, лук, чушка и краставица и  последната и в салата - очертала се като любима от първа хапка. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 16:29 от Morena

# 541
Филипинско адобо с пиле и патладжан

# 542

Eфибуш , ще съм благодарна, ако ми дадете рецептата, може и на лични. Изглежда много апетитно.

# 543
Eфибуш , ще съм благодарна, ако ми дадете рецептата, може и на лични. Изглежда много апетитно.
Скрит текст:
4 порции пилешко и 1 нарязан на едро патладжан се мариноват 1 час с 1/3чч соев сос, 1чл захар, 3сл бял или оризов оцет, 3сл сусамово олио, 1/2чл млян черен пипер, чесън нарязан или на прах. Загрява се дълбок тиган с олио и се добавят маринованите продукти заедно с маринатата, връзка нарязан зелен лук (или 1 глава кромид) и по желание 1 дафинов лист, слага се капак и се оставя на слаб огън докато се сготви, около 30мин. По желание накрая сосът може да се сгъсти с нишесте. Гарнира се с още нарязан зелен лук, може да се сервира с отделно сварен бял ориз, аз просто му добавих нарязан пресен пак чой.

# 544
Благодаря

# 545
  • München, Deutschland
Ефи, а патладжанът от парата ли се сготвя? Понеже не добавяш течност никкава. Допада ми маринатата и си го представям на хубаво свинско (все ме е страх, че пилешкото са само някакви вредности, иначе си го обичам, ама...), затова питам. 😃

# 546

салата пролетни рулца

Корейски зеленчуков бибимбап

# 547
Ефи, а патладжанът от парата ли се сготвя? Понеже не добавяш течност никкава. Допада ми маринатата и си го представям на хубаво свинско (все ме е страх, че пилешкото са само някакви вредности, иначе си го обичам, ама...), затова питам. 😃
Патладжанът се задушава, поразбърква се леко като се добави зеления лук. Соевия сос, оцета и олиото са достатъчно течност, макар че не го мерих с чаша, ливнах на око, пилето също пуска леко. Отначало загрявам добре тигана, пускам месото за малко, после добавям останалата марината и като сложа капака намалям на слабо. И със свинско става, там може повече течност да се добави, защото се готви по-дълго и се изпарява. Японците имат подобна рецепта за свинско, но го варят предварително и после марината и пържене.

# 548
  • Русе
Пилаф по узбекски

# 549
  • Sofia
Тортила с любимата салата с пилешко и китайско зеле със сусамов дресинг;   драконов плод, киви и нар
 И любима кокосово-фъстъчена супа с оризови нудли, броколи и гъби;   домашно пържен чипс от червени скариди;  паниран банан с йогурт с кокос и лайм

Кафяв ориз (отдолу е Simple Smile ),  кайма, гъби,  тофу,  яйце и китайско зеле по два начина - пържено и като салата

# 550
  • Русе
Пилешко по виетнамски

# 551

Мързеливо суши- топки

# 552

бърза супа тай том ям с нудели

# 553
  • Sofia
Фате/х с патладжан и кайма, таханов сос  и арабски кускус с ядки, червен протокал и сушени плодове;  турски локум с ядки и тахан

# 554
  • Русе
Узбекски пилаф

Общи условия

Активация на акаунт