Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 356
  • 719
  •   1
Отговори
# 165
Моята информация е друга. Имаш право на една смяна на лекаря, който води женска консултация.

# 166
Gebura, не се ядосвай, наистина в началото на мъжете всичко им е много абстрактно. А на някои чак докато се роди бебето Simple Smile дано всичко е наред на прегледа, ще чакаме да се похвалиш. Видях от друга тема, че си пациент на др Калчев, аз също съм негова пациентка, правих хистероскопия преди бременността. При него ли си на преглед или при др Чучумишев?
Аз днес отново получих кафеникаво зацапване Sad засега нямам болки, но пак ми се сви сърцето.

Привет,

И аз имах кафеникаво зацапване миналата седмица и ми изписаха утрогестан. От както започнах да го пия нямам и ми спряха и болките ниско долу. Сега вече даже съм на фаза да го спирам.

# 167
Gebura, не се ядосвай, наистина в началото на мъжете всичко им е много абстрактно. А на някои чак докато се роди бебето Simple Smile дано всичко е наред на прегледа, ще чакаме да се похвалиш. Видях от друга тема, че си пациент на др Калчев, аз също съм негова пациентка, правих хистероскопия преди бременността. При него ли си на преглед или при др Чучумишев?
Аз днес отново получих кафеникаво зацапване Sad засега нямам болки, но пак ми се сви сърцето.

Привет,

И аз имах кафеникаво зацапване миналата седмица и ми изписаха утрогестан. От както започнах да го пия нямам и ми спряха и болките ниско долу. Сега вече даже съм на фаза да го спирам.

Аз също пия по 1 таблетка вечер, но може да не е достатъчно. Сега ще пускам изследване да видя как е прогестерона.
Вас сега в началото как ви преглеждат, с вагинален или коремен ехограф? Защото мен и 2та пъти с вагинален и двете зацапвания бяха точно 2-3 дни след прегледа и се чудя дали не е възможно да е от това.

# 168

Привет,

Аз също пия по 1 таблетка вечер, но може да не е достатъчно. Сега ще пускам изследване да видя как е прогестерона.
Вас сега в началото как ви преглеждат, с вагинален или коремен ехограф? Защото мен и 2та пъти с вагинален и двете зацапвания бяха точно 2-3 дни след прегледа и се чудя дали не е възможно да е от това.

С коремен ехограф и двата пъти, но на мен ми казаха, че зацапване се получава при много жени и може да е вследствие от много неща и е опасно ако стане кърваво.
Иначе на мен ми предписаха в началото много ударна доза утрогестан по 4 на ден Simple Smile

# 169
Мен ме пробваха първо с коремен, но се надявахме да видим ембрионче и минахме на вагинален.
Провери наистина колко е прогестерон, желателно е да е над 15

# 170
Здравейте момичета !
Честито на всички бъдещи мами чули сърчице ♥️.
Майка-зайка ходи ли на кръвен тест пак ?
Mimirita какво стана с изследванията ходи ли при докторката? Вярвам че всичко ще е наред 🍀

Аз да ви кажа за себе си от вчера съм с гадене ,не през целия ден на етапи е . За сега още държа фронта и не съм се разписала с повръщане . Преди няколко дена имах лек запек и леко чувствителните гърди . Това е за сега .
За утрогестана на мен ми го изписаха вагинално да го слагам ,но не съм изследвала прогестерона.
Имам и един въпрос ,че малко се оплетох ,някоя от дамите които са минали вече на втори преглед ,ако може да ми разясни . Та значи на 16.06 ти бях на първия ми преглед с направление от личната казаха ми на 07.07 да отида пак на преглед . Трябва ли друго направление да взимам или това си важи и за втори преглед ?
Благодаря ви много предварително  и хубав ден на всички ! 🌼

# 171
Сега още-неходилата на първи преглед веднага ще се включи Laughing Smile
Значи на мен личната ми обясни, че на първи преглед ходиш с нормалното си направление за АГ. Когато установят, че всичко е наред с бременността и те викнат на втори - тогава за втория отиваш и взимаш т.нар. направление за ЖК за следене на бременността, което се издава еднократно и ти важи за цялата бременност. Това е, разбира се, ако не ходиш на частно и не си решила да правиш прегледи твърде рано.

# 172
За какво ти е направлението, какво пише на него имам предвид? По принцип направленията за специалист покриват 2 прегледа в рамките на месец, но ако е за установяване на бременност мисля не важи.  Аз понеже ходих без направление и двата пъти съвсем нямам идея.
Жк-то след 11-12г.с. някъде се записва и се носи друго направление специално за това.

# 173
На мен личната вчера ми каза че направлението за ЖК се дава чак в 12 седмица и не по рано.
А обикновенното важи за 2 прегледа.

# 174
Аз си взех направление от личната за установяване на бременност и втория преглед просто ми беше вторичен и не съм си вземала ново направление.

А да ви попитам вие мажете ли си гърдите с нещо? Моите ужасно много ме болят и имам чувството, че от Б вече станаха на Д размер :О и ме е страх да не се нацепят.

# 175
Аз започнах със домашна чиста свиска мас. Нямам вяра на скъпите кремове и залагам на сигурното!

# 176
Момичета благодаря ви много за отговорите. Значи доколкото разбрах мога да си мина на втори преглед с направлението което съм взела от личната още за първия преглед.
Относно мазането аз още не съм започнала нищо да използвам . Вие насочили ли сте се към нещо и от кога мислите да започнете?

# 177
И аз съм чувала, че свинска мас си остава най-доброто. Някъде във форума бях срещала опция да е с аромат на лайка или ванилия за да мирише по-приятно. Ако някой види такава в софия да свирка. Иначе според мен колкото по-рано толкова по-добре, да има време да се хидратира кожата преди да започне да се разширява

# 178
  • София
Здравейте и от мен!
Включвам се в 7с + 2д и очакван термин 10.02 Simple Smile Четох ви досега, но не посмях да се включа допреди да чуем дългоочаквания звук на прегледа Heart Ще се радвам да споделяме опит и идеи за приятно бременеене Simple Smile Успех и спокойствие пожелавам на всички!

А да ви попитам вие мажете ли си гърдите с нещо? Моите ужасно много ме болят и имам чувството, че от Б вече станаха на Д размер :О и ме е страх да не се нацепят.

Опитът ми от първото дете сочи, че най-ефективното кремче е Ланолин на Лансинох. Бях в същото положение и ставаше все по-болезнено с наближаването на раждането. А когато бебето засука… беше единственият ми спасител Simple Smile)

# 179
Здравейте, момичета! Аз напослддък не влизам често, затова не съм писала Stuck Out Tongue Winking Eye
Хачи да, минаха изследваниата, беше гадно, че не успя лекаря и на двете ръце да ми намери вена по няколко пъти, стана ми зле вече и викна друга сестра, която ми я намери веднага. Резултатите са добри, хемоглобина ми в нисък. Имам и други извън границите, но докторката каза, че няма нищо притеснително. Каза, че е хубаво да отида за есеки случай на ехограф на щитовидната, но не ми е казала кога или, че е спешно. Сега си чакам с нетърпение 10.07, че да отидем на ехограф и дано да е всичко наред с бебчето. Става си ми лошо всеки ден, като съм гладна ми става лошо, като ям ми става лошо…. Не всеки ден повръщам, но на два дена някъде се разписвам. От утре съм в 8-ма седмица. И така, това е при мен за сега.
Прегръщам ви Heart

Общи условия

Активация на акаунт