Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 344
  • 719
  •   1
Отговори
# 585
Точно в 7 седмица съм, но апарата и е доста стар и съответно на по късен етап се виждат нещата. Тя и за това вика на преглед по късно, за да не предизвиква стрес, че нищо не се виждам.

А понеже беше написала, че дължината е 90мм дали не си имала предвид 9мм? Питам, защото на мен в 7+5 ми казаха дължина 12мм. и 90 ми се стори драстично повече.

# 586
Ох, да извинявам се. На 2 пъти писах, че дъщерята ме прекъсна и така де получава Grinning

# 587
Не знам за вас, но аз всеки път преди лекар така се напрягам, че после ме цепи глава и ми иде да си легна от изтощение.

# 588
И аз преди преглед си треперя всеки път, но после си казвам, че каквото е писано ще стане. Гледам философски на нещата, не знам доколко е добре това, но излишното притеснение само стресира организма и бебчето.

# 589
Аз преди преглед направо откачам от притеснение, после се успокоявам за малко и така. Направо да ви кажа колкото съм щастлива от събитието толкова ми  е голямо притеснение.

# 590
  • sofia
Точно в 7 седмица съм, но апарата и е доста стар и съответно на по късен етап се виждат нещата. Тя и за това вика на преглед по късно, за да не предизвиква стрес, че нищо не се виждам.

А понеже беше написала, че дължината е 90мм дали не си имала предвид 9мм? Питам, защото на мен в 7+5 ми казаха дължина 12мм. и 90 ми се стори драстично повече.
При мен днес в 6+5 ембрионът беше 41мм, да не би 1,2см да са ти казали? Миналата седмица crl беше 22мм

# 591
CRL 41 mm отговаря на 11 с.
Моите в 9 с 5 д са 28 мм и 24 мм

# 592
При мен в 7+5 беше 1,49см, а в 10+4 е 3,80см (т.е. 38мм). Наистина ли в 6+5 са измерили 41мм?

# 593
Здравейте, минавам да се отчета. Вчера бях на ранната фетална морфология, всичко изглежда наред засега. Днес дадох кръв за БХС, но ми казаха резултати чак в сряда следващата седмица.

Иначе доктора каза, че на 70% е за момиче, но категорично ще каже на следващия преглед. Интересното е, че моето усещане още от началото е за момче, ще видим кой ще се окаже прав Simple Smile

Относно crl, на мен ми го измери 4.62см, което апарата е изчислил като 11г.с и 3 дни. Иначе бебето върви с 2 седмици напред спрямо дата на последната менструация, но вероятно съм била с ранна овулация Simple Smile

И на мен преди преглед ми е притеснено, даже доктора ми каза, че следващия преглед може да е след 1 месец, което на мен ми се вижда много време. С предишната бременност не бях така, но с тази ми е някак по-притеснено.

# 594
  • sofia
Нещо аз ли да се подвеждам, миналата седмица пишеше 0.22 см, а тази 0.41см, стига аз да не съм гледала друго, утре ще кача снимката и на мен ми стана интересно
Редактирам се, видях 4.13мм пише, извинявайте , доста бързам

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 21:15 от lyuba84

# 595
Ще стане и 41 мм, Люба Heart

Smiley, в коя седмица успяха да видят нещо по отношение на пола?

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 21:55 от TeoYo

# 596
Да, и на мен ми е интересно за пола? С каква техника са те гледали?
По предишния въпрос, когато бях последно на преглед в 6+1 беше 6 мм ембриончето.

# 597
В началото на 11 г.с бях, 10г.с + 1 ден, това по последна дата на менструация. Вероятно съм малко по напред. Но доктора каза, че просто ми казва неговото предположение и че на следващия преглед след 3-4 седмици ще каже със сигурност.
Иначе апарата му би трябвало да е доста добър, не че разбирам много, но точно като започвах да ходя на прегледи го смени с нов, уж много модерен.
Аз лично нищо не видях, бебето беше с кръстосани крака и видях само пъпна връв пред него 😁 но с предишната бременност ме гледаха на по-обикновен ехограф за БХС и тогава познаха пола.
Ще видим, на 26ти юли съм на преглед при друг специалист и ще видим дали ще потвърди за пола.

# 598
  • София
В тези модерни времена, на някои мами в 11та гс им казват пола със сигурност.
Иначе при мен пък с предната бременност преди 5 години в доста напреднал етап ми дадоха грешно предположение… Така че, Божа работа.
Ще видим при мен в понеделник дали ще кажат на ФМ, уж е много добра апаратурата. Днес не ми казаха нищо, но и аз не бях при моята лекарка. Simple Smile

Сега като захладня и се поочовечих, иначе направо не бях на себе си през деня, щях да умирам.
Утре го дават 34 градуса, още по-зле… 😅

# 599
Аг- то на мен каза, че е проекто момче в края на 11та ( преди няколко дни всъщност)
Днес на бхс казаха 80% девойка, тааа в шаш съм малко хахах. Докторката каза, че в момента гледат главно някакви чертички и хълмчета, а след 16г.с. може да се каже с точност, защото вече се е развила половата система.
Човечето е 5см вече и нямаме рискове за даун и другите хромозомни, много ми е щастливо. Дадоха ми и хубави снимчици, гледах как се върти, преглъща и примлясква нещо 😬
Обаче съм с ниска плацента и трябва да се следя, за момента нямам кървене/зацапване, което е хубаво, можело и да се вдигне по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт