Отговори
# 120
  • Мнения: 588
Най-често използвам София Мел Класик, перфектно е за всякакви печива. Също съм пробвала София мел Екстра и Кекс, а отскоро и Пица. Опитвали сме и Лимец. Доволна съм много от качеството на брашното.

# 121
  • Мнения: 176
Брашното Класик го използвам най-често, но много ми харесва и брашното от лимец.

# 122
  • Мнения: 2 788
Ползвам София мел "Баница" основно за погачи, палачинки. А "Класик" за баници.

# 123
  • Мнения: 14
Независимо колко е трудна рецептата, винаги приготвяйте предварително съставките. За да не губите ценно време, се уверете, че всичко, което ви е необходимо, е пред вас, измерено и готово за ползване.

Пухкави кифлички със сирене и магданоз



Необходими продукти:
500 г брашно „София Мел Баници“
1 ч.ч. топло мляко
1 ч.л. мая
2 ч.л. захар
¼ ч.ч. разтопено масло
¼ ч.ч. зехтин
2 яйца (един жълтък отделете за намазване преди печене, към който добавете и една чаена лъжичка прясно мляко)
1 ч.л. сол


За пълнеж:
300 г бяло сирене
6 – 7 стърка магданоз
бял сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
Пригответе две големи тави за печене, като ги покриете с хартия за печене.
За да приготвите плънката, натрошете сиренето и нарежете магданоза. Смесете ги добре.

Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко. Оставете за 10 минути сместа, докато маята се активира.
В голяма купа поставете 400 грама от брашното и разбъркайте в него солта. Направете по средата кладенче и изсипете в него сместа с маята, яйцето и белтъка, зехтина и маслото. Разбъркайте с дървена лъжица, докато всичко се смеси много добре. Започнете да добавяте брашно и омесете меко, еластично, нелепнещо тесто.
Поставете готовото тесто в купа, намазана с мазнина, и го покрийте с памучна кърпа. Оставете го да втасва за 1 час, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 5 равни части. Всяка част разточете на кръгъла кора. Всяка кора нарежете на 8 части, оформете от всяка част малка кифличка, в която поставяйте по една супена лъжица от плънката. Готовите кифлички наредете върху предварително приготвените тави за печене. Покрийте ги с найлоново фолио за 20 минути, за да втасат отново.

Разбийте заделения жълтък с една чаена лъжичка прясно мляко и намажете с четка кифличките по повърхността. Поръсете със сусам и печете във фурна на 180⁰С за 25 – 30 минути.
Кифличките трябва да имат лек златист загар.

# 124
  • Мнения: 1 978
Аз съм изпробвала всички видове брашно на София Мел. Любими са ми Класик и Екстра. Използвам ги за всички тестени изделия, които приготвям.

# 125
  • някъде
  • Мнения: 5 050
Използвам Класик за приготвянето на домашен хляб.

# 126
  • Мнения: X
Използвам предимно Вашите брашна- за козунаци, за баници, за кекс, за пица, екстра и пълнозърнесто. Правя хляб в хлебопекарната почти всеки ден, козунак или кекс- поне веднъж седмично. Винаги имам перфектен краен резултат, затова и избягвам експериментирането с други брашна.
От началото на кампанията Ви съм изразходила поне 30кг брашно в промоционални пакети, но така и не съм случила на награда. Явно съм голям карък....

# 127
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 463
Използвам брашно само на София Мел или Класик или Екстра.Използвам ги за всички ястия,хляб,сладкиши и питки.

# 128
  • Мнения: 368
От години наред ползвам всички разновидности на брашно София мел. Пробвах и брашното за Пица, доволна съм.

# 129
  • Варна
  • Мнения: 255
Използвам единствено брашно София Мел - основно Класик, но тази година направих страхотни козунаци със "София Мел Козунак". За жалост обаче и 5-те пакета от промоцията са без стикер Disappointed

# 130
  • Мнения: 191
София мел купувам основно Екстра и Пица и с двете брашна най-обичаме да правим пица.

# 131
  • Мнения: 1 031
Любимото ми брашно е “Екстра”. Използвам го за всичко от торти до солени разядки.

# 132
  • Мнения: 2 993
Ползвам София мел "Баница" основно за погачи, палачинки. А "Класик" за баници

# 133
  • Мнения: 1 549
Ползвам редовно София мел "Кекс" и "Баница"

# 134
  • Мнения: 1 451
Най-често използвам София мел класик.Обичам да правя с него палачинки, гофрети,кекс.

Общи условия

Активация на акаунт