Отговори
# 90
Имайки в предвид сезона в последния месец използвах многократно София Мел "Козунак" да направя вкусни домашни козунаци.

# 91
В къщи купуваме Софиямел Екстра.
Брашното за пица също е хубаво, но не се намира навсякъде

# 92
Стромболи не е само името на активен вулкан в Сицилия, но и вкусно печиво от италианската кухня. Изберете брашното, което е най-подходящо за приготвянето на рецептата, за да бъдете сигурни, че ще се получи вкусно кулинарно изкушение!

Стромболи (Stromboli)

Необходими продукти:
700 г готов Пшеничен микс София Мел
180 г белтъци
200 мл хладко прясно мляко
50 г разтопено масло
1 и ½ супени лъжици захар

За плънката:
2 печени червени чушки
4-5 сушени домата
100 г пушена моцарела
100 г твърдо козе сирене
300 г задушен спанак
2 варени яйца
1 шепа пресен босилек
½ чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици доматено пюре за намазване на тестото

Начин на приготвяне:
Разбъркайте захарта в хладкото прясно мляко. Прибавете и маслото към тях. Разбийте леко белтъците.
Пресейте брашното и направете по средата кладенче. В кладенчето изсипете всички продукти и омесете меко, нелепнещо тесто. Добавяйте брашно, докато получите желаната консистенция.

Готовото тесто поставете в голяма купа намазана с разтопено масло и го покрийте с найлоново стреч фолио.
Оставете тестото на топло да втаса, докато удвои обема си.
Пригответе плънката, като нарежете всички продукти на малки парчета, овкусете с подправките и смесете добре.
Втасалото тесто разделете на части и оформете всяка с ръце на квадрат с размери приблизително 20 Х 20 сантиметра.

Поставете 3-4 супени лъжици от плънката в единия край по дължина на тестото и завийте на руло.
Подредете готовите Стромболи върху тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга.
Покрийте ги с чиста памучна кърпа и ги оставете да втасат за 1 час.
Изпечете Стромболите в предварително загрята фурна на 190⁰С, докато станат приятно златисто-кафяви.

# 93
 Ползвам най-често Класик и Екстра. Веднъж съм взимала и специалното брашно за козунаци - също ми хареса резултатът Simple Smile

# 94
Ползвам Класик и Екстра, основно за пити, кекс и кифлички.

# 95
Ползвам брашно Екстра най- често. Приготвям питки и баници

# 96
  • София
София Мел Екстра е моето брашно за хляб (в хлебопекарна) /питка/ кифлички / тесто за пица
София Мел Кекс е абсолютният ми фаворит за кекс, мъфини, брауис и др. сладкиши, както и за мекици и бухти.

# 97
Ползвала съм повечето от брашната ви. Харесвам ги всичките. Най-често си купувам класик и екстра, тъй като те са по-отдавна на българския пазар. От тях съм приготвяла почти всичко - питки, баници, пици,мекици, сладкиши....Напоследък започнах да купувам новото тесто за пица - стана любимо на всички вкъщи. Тази година пробвах и тестото за козунаци - станаха много сполучливи.

# 98
Ползвам София мел "Баница" да правя кекс."Класик" за питки.

# 99
Харесвам пълнозърнесто брашно. Използвам го за бананов кекс и разни бисквитки. Иначе използвам брашно Екстра, за козунак и за баница.

# 100
Повечето пъти купувам София Мел Класик и Екстра.
Най много приготвям тестени изделия погачи и кифлички.

# 101
  • Русе
Ползвам брашно Екстра  за палачинки и домашен хляб.

# 102
Баница , масленки , палачинки , пица и кекс 😊

# 103
Използвам само Класик за всичко,което правя с брашно,но бих пробвала и други продукти от вашият асортимент.

# 104
  • Бургас
София Мел Класик ползвам най-много. За всичко става.

Общи условия

Активация на акаунт