"Порталът" - тема 2

• 35 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Аз понеже изпуснах началото, Крум тези запалки и химикалки, които обменяше с Геро, от бъдещето ли ги беше донесъл, или просто бяха от същото време, но дефицитни/вносни от чужбина?

# 706
Аз понеже изпуснах началото, Крум тези запалки и химикалки, които обменяше с Геро, от бъдещето ли ги беше донесъл, или просто бяха от същото време, но дефицитни/вносни от чужбина?

От бъдещето ги донесе, но ги лъжеше, че са от далечните и непознати земи Grinning

# 707
  • София
Ели-Мели, не се отказвай, книгата е приказна. Няма нищо общо с филма, освен базовата идея.
Какви сте подстрекателки😂 изтеглих я. Хич не обичам фантастика, ама заради вас и Порталът. 😄

# 708
Ели-Мели, не се отказвай, книгата е приказна. Няма нищо общо с филма, освен базовата идея.

Напълно споделям това мнение.

# 709
Намерих книгата онлайн, няма да се налага да гледам Франко, че.. 🤮

# 710
Да, и мен ме човърка финалът 😉
Трябваше, след последното връщане през портала, Крум да бъде вече успешният бизнесмен и да не знае за никакъв портал и вуйчо, дошъл от миналото. Само Джингиби да е в течение и да чете в Google какво става с героите. А убийството да ни го покажат в реално време  / за да разбере зрителят/. 😂

Това щеше да е доста добър завършек, но уви..! Нищо! Все пак доста добре са се справили (даже страхотно бих казал, за първи такъв сериал) със този труден и сложен жанр, в който дори и най-малкия изпуснат детайл, може да се забележи от зрителя и да оплеска всичко по сюжета!

# 711
Според мен, пък трябваше да си спомня и двата живота - няма логика да забрави. И след тези "пренареждания", които му се появиха, очевидно си спомняше баща си още преди да се провери в Гугъл - би трябвало да знае какви са отношенията им, или поне постепенно да му светне. А и майка му също знаеше и също би трябвало да има спомени както от живота със съпруга си, така и от другия.
Честно казано, този нов живот на мен не ми изглежда като награда - станал е баровец - това да не е нещо хубаво (по-скоро е просташко, в сравнение с предишното му поприще).

# 712
Може би е станал полицай, защото баща му е изчезнал и е мислил, че като такъв ще може да си помогне да го намери или да разбере какво е станало.
След намесата му обаче в миналото и промяната в бъдещето, където баща му не е изчезвал, е станал бунтар, може би, защото баща му се е дистанцирал от него вглъбен в работата си, намразил е полицията, която му е отнела бащиното внимание и е станал барман - баровец.

# 713
  • София
Според мен, пък трябваше да си спомня и двата живота - няма логика да забрави. И след тези "пренареждания", които му се появиха, очевидно си спомняше баща си още преди да се провери в Гугъл - би трябвало да знае какви са отношенията им, или поне постепенно да му светне. А и майка му също знаеше и също би трябвало да има спомени както от живота със съпруга си, така и от другия.
Честно казано, този нов живот на мен не ми изглежда като награда - станал е баровец - това да не е нещо хубаво (по-скоро е просташко, в сравнение с предишното му поприще).

Ужас! Fearful

Това не е като да си спомня няколко дена прекарани в 1979г. , а цели два паралелни живота.
В единият е израснал без баща, с майка си и сестра си, работил е като криминален психолог, имал е приятелства и контакти / ако срещне някой от тях сега, те няма да го познават/.
В другия - израснал с баща си, тръгнал по друг път - други приятели....
Как да се съчетаят двата живота едновременно? Това е по-лошо от шизофрения Stuck Out Tongue Winking Eye

# 714
Ще си спомня само един от животите, този новият, за старият ще има дежа - вю. Ама филм все пак.

# 715
Представяте ли си Крум толкова да забрави приключението през Портала , че в някакъв следващ сезон  да се върне пак там , да попадне пак в компанията на културтрегерите , да обърка нещата , Жана  естествено ще умре , баща му ще хукне да я  разследва , ще го изпратят на майната си и няма да се върне .
Крум се прибира и започва всичко отначало - той е криминолог и т.н.

# 716
  • София
Eли, възможно е 😂
Дори може да спаси Жана Янева 😉 и да заживее в трета реалност 😂...
Но по-добре Мирамар да направят нов сериал по нов добър сценарий 😉

# 717
Също е странно, че тези огромни промени в миналото дават отражение само на живота на героите. Както знаем, ефекта на пеперудата не действа така и би следвало да се промени изцяло света. Примерно комунизма да не е паднал и като се върне още да е комунизъм или нещо подобно, но огромно като значение и промяна в историята. И да, и според мен, новия Крум не би трябвало да помни миналия си паралелен живот.

# 718
Той Яхуу го каза, не Гледайте сериозно на фантастичната линия. Тя е само за допълнителна екстра. 😁

# 719
Отдавна не съм харесвала така български филм!

Общи условия

Активация на акаунт