Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 428
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!
Кали, и от мен стиснати палци имаш за ортодонтската операция! Всичко ще бъде наред!

Гледам сега по тв как влизат децата (за мен са си деца) за ДЗИ и се чудя това престъпници ли са? То не са опашки, то не са проверки, то не са скенери и прочие. Пък и освен квестори, има и камери които ще излъчват към РУО и трети лица в реално време... Биг брадър пасти да яде. Да си призная, ако съм аз на тяхно място, дори и да не съм болна от К-19, от притеснение мога да вдигна лека телесна температура.
Предполагам, че същата простотия ще я направят и за седмокласниците. Но тук се питам кому е нужно да причиняваме целия този стрес на децата ни?

# 106
Десетокласниците не изглеждат особено стресирани. За седмокласниците смятам същото - ние им предаваме собствените си притеснения.

# 107
  • София
И полиция. Малки рецидивисти, ще се явяват за поредна година на изпити.
Майтапа настрана, но и аз си помислих, че е в повечко.

Моичкият не иска материални неща. Като чу, че ще свалят границата за ваксините, си пожела ваксина за рождения ден. Успокоява ме, че не е само той. Стува ми се абсурдно желание.

# 108
Десетокласниците не изглеждат особено стресирани. За седмокласниците смятам същото - ние им предаваме собствените си притеснения.
Така е, предаваме им нашите настроения, затова и съм гледала притесненията си да обсъждам с баща им, а на тях да им вдъхвам спокойствие и увереност.

# 109
Стиснати палци за младежа на Кали! Всичко да е наред!

Май забравих тук да честитя на приетите в АК, а на останалите кураж и спокойствие!

При нас напрежението спадна драстично след приема в АК, тъй като имаше голям страх, че може да пропусне някое нво. Освен това след изпита тотално си обърна желанията и АК стана номер 1. На изпита някакво пристрастяващо са им дали явно Joy
Сега не мога да разбера от базата и клубовете ли е запленена или е реално желание. Преди това беше категорична, че го иска в краен случай.
Навремето сегашното училище го избрах и по интуиция. Сега съм тотално объркана кое би било добре. Някой в предната тема беше писал, че учител от ПЧМГ не бил добър. Според мен е добре да се избира училище по концепцията, която предлага, а не по отделни учители, защото те могат да се преместят или пенсионират. Ако мисията и целите на училището съвпадат с тези на родителите, с детайлите по-лесно се прави компромис или опити да се променят, а и самото училище ще се старае да не допуска посредствени учители. Та, от тази гледна точка с тези противоречиви мнения и липса на здраво ръководство на НЕГ не мога да си съставя мнение дали бихме гледали в една посока.
От друга страна, моето чаве си е внушило, че е зле по мат.и категорично отказва МГ. Обаче аз я познавам и хуманитарни интереси тепърва не вярвам да придобие. И дори да не е чиста мат., си мисля, че от по-задълбочено изучаване на природните науки би извляка само полза, но това означава тепърва още един изпит за НПМГ и още стрес.
От трета страна, смятам и АК много добро училище, но хич не ми се плащат толкова пари още пет години.
И в крайна сметка тези разсъждения могат и да са излишни, ако на матурите нещо се оплеска Grin Все пак ще ми интересно родителите, чиито децата са се насочили към двете немски и НПМГ, да споделят мнение и размишления за тези училища. Даже и ако някоя осмокласна майка чете, ще се радвам също да се включи.

# 110
  • София
Всичките години, като чуя по радиото темите за ДЗИ, а после и обобщените резултати, много се вълнувам. Дойде и моят час! Затова не слушам радио. Притесних се дали детето ми е знаело за тези камери предварително, аз не! Намирам за отвратително неслужебни лица да имат достъп до камерите. По-отвратително, отколкото шестици на ДЗИ в малкия град Х.

# 111
  • България, София
Благодаря за новата тема Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Кога успяхте да изпишете толкова Simple Smile
Вчера бях на път и сега ще наваксвам.

Оплаквам се. Вчера беше класното по МАТ. Уж преговаря предния ден, с госпожата пак бяха упражнявали типовете задачи. Заяви ми, повече от 4 да не чакам. Rage Не си спомня условието на задачата за триъгълник. Направила чертежа, писала уж нещо. Задачата от работа никакви изчисления. Отчаяна съм.
Казах й, че това, че не помни условията, е несериозно. Тонът ми беше доста остър. Определено показах, че не съм доволна и че съм разочарована.  Надявам се, че не съм я накарала да се почувства както детето, за което ставаше дума в последните страници на предишната тема, но и тя знае, че класното е важно. А и е тренировка под една или друга форма за НВО.
Нямам вече сили. Не знам какво да го правя това дете. Вярно, че когато бяха на задачи с триъгълник не ходи на частни уроци по МАТ, че бяхме под карантина. Мин.седмица също се разминаха с госпожата. Но не е като да не е решавала задачи в къщи. Имаше и за домашно.
Оплаках се.
Връщам се да дочитам.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 11:28 от velina_v

# 112
Сутринта го питах  младежът дали иска да търся начин за всеки случай да мине онлайн последните две седмици, а той философски ми отказа с думите "Каквото трябва да стане-ще стане!" и тръгна за ПП по математика. Стана ми някак по-спокойно...

За часовниците - явно на квесторите ще им е трудно да определят кой е смарт и съответно недопустим и затова всичко, което изглежда по-засукано ще го изземат.

Сутринта като гледах репортажите на децата, които влизат за ДЗИ направо се разплаках- чак се изумих от тази си емоционалност при положение, че пряко изобщо не ме касае. Представям си как ще съм за НВО...

# 113
  • София
Добро утро!
Кали, и от мен стиснати палци имаш за ортодонтската операция! Всичко ще бъде наред!

Гледам сега по тв как влизат децата (за мен са си деца) за ДЗИ и се чудя това престъпници ли са? То не са опашки, то не са проверки, то не са скенери и прочие. Пък и освен квестори, има и камери които ще излъчват към РУО и трети лица в реално време... Биг брадър пасти да яде. Да си призная, ако съм аз на тяхно място, дори и да не съм болна от К-19, от притеснение мога да вдигна лека телесна температура.
Предполагам, че същата простотия ще я направят и за седмокласниците. Но тук се питам кому е нужно да причиняваме целия този стрес на децата ни?
Стига бе, като на изпитите за листовки. 😂 Надявам се, за седмокласниците да не се престарават толкова

# 114
  • Варна
Кали, стиснати палци и от мен! Ще се справи и този път твоят герой, не се съмнявам. Пожелавам тази да е най-леката и последна.
ЗаСлон, успех на зрелостника! Да покаже най-доброто от себе си, въпреки камерите.

Снощи си говорихме с наборката за спиране от училище (бях много сигурна, че ще иска да я спра), а тя ме гледаше изумено и ми говори в духа: 'прекаляваш!'. Та, се отказах. Явно и у дома ще сме като при мама Иринка - каквото има да става, ще стане. Окуражаващо звучи това, че има само 2 болни на ДЗИ (ако е твоето дете, явно не така окуражаващо), но като цяло процентът, който обявиха е наистина минимален. Дано е и верен. Опитвам се да мисля логично и да не се паникьосвам, но ми се получава само като съм потопена в розето. Май ще взема аз да мина в нелегалност, че не е редно да работя потопена ми се струва...

# 115
Не знам дали да се зарадвам, днес пратих заявление за ОРЕС и наборът вече е вкаран в група за този вид обучение.
А дали ще бъде с неговия клас? Че нашата класна ми обясни колко сложно било. Нямало други желаещи от класа за ОЕСР и девойката щяла да бъде вероятно с друг клас... Девойката, съответно хич не е възхитена от тези мои идеи. Разправя ми: “ Представяш ли си да си остана вкъщи и точно тогава да се разболея.“ Казах и, че всичко си представям.
Кали, стиснати палчета и от нас.

# 116
  • София
Не знам дали да се зарадвам, днес пратих заявление за ОРЕС и наборът вече е вкаран в група за този вид обучение.
А дали ще бъде с неговия клас? Че нашата класна ми обясни колко сложно било. Нямало други желаещи от класа за ОЕСР и девойката щяла да бъде вероятно с друг клас...
И при нас няма нито едно дете на ДО и такова не се предлага с класа. Моят и не иска, как съм щяла да го излагам пред другите.

# 117
  • София
И аз мисля, че за седмокласниците няма да има толкова строги мерки, както при дванайсетокласниците.
Ако има видеонаблюдение дано да не кажат на децата, за да се стресират допълнително.
ЗаСлон, успех на твоето дете днес. Да постигне висок резултат.
Кally May, дано всичко мине леко и безболезнено.

# 118
За ОЕСР онзи ден класната ми обясни, че ако пусна заявление, ще ни пренасочат към софийско училище / подозираше за такова в Горна Малина/ , защото у наше село не са подготвени за индивидуално заявени деца...
Според нейната информация класът на 90% е преминал през вируса и шансът за нова карантина е минимален, но кой знае дали няма да изтеглим изгорялата клечка. Дано не!

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 10:56 от anitsa

# 119
Забравих да пиша, че моето дете е на ОЕСР още като пуснаха възможност в началото. Няма нищо сложно стига да има нет в класната стая. Другите оправдания са, защото не им се занимава. От тази седмица е за пръв път на училище. Не съм подавала нищо в РУО сега, а преди това само заявлението. Руо прави проверка дали детето не е в риск от изоставане и до 2-3дена разрешава. Също нищо сложно няма.
Не вярвам да пренасочат дете в друго училище, защото такива центрове не се откриха. Ако го пренасочат, то детето трябва да смени училището., което май е невъзможно две седмици преди нво.

Заслон, стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт