Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 430
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Кали, стиснати палци и от мен, бързо и успешно да минава Simple Smile
ЗаСлон, успех днес Hug
Dive, и аз чувам по няколко пъти на ден "прекаляваш" Simple Smile ще си прекалявам така още месец, казала съм му
Lulumba, и моят го тресе пубертет, подозирам, че е влюбен, но не ми споделя нищо. Това постоянно писане на телефона и контенето едва ли е случайно. Вече си отчитам като грешка, че не го пуснах от 6 г. Миналата година ми беше много по-лесно да му влияя, тази всичко с много преговори се случва
Сега съм му дала да прави пробен изпит по математика. От един сборник на коала е, който отдавна съм взела и досега не сме стигали до него. Учудващо не мрънка, че му взимам почивния ден (така си ги брои днес и петък)

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 18:21 от Amelin

# 121
  • София
ЗаСлон, успех и от мен Kissing Heart

# 122
  • София
Купихме на младежа часовник, който да ползва и за НВО.
Днес ходил с него на школа по БЕЛ, но госпожата казала, че е недопустим, а е механичен....

Вашето мнение?
Какъв точно трябва да е?

Абе казвах ви аз, че допустим е единствено джобния часовник на прадядо ми, ама вие не щяхте да ми вярвате... Grinning

# 123
Качих в пощата пробен изпит математика от търговската гимназия в Пловдив с отговори, синът ги реши, аз само проверих, дано да няма грешки
Днес научих толкова страшни диагнози за двама мои близки, единият от които ми е набор, че всички страхове и притеснения около матурата изведнъж изчезнаха
Изглеждат ми толкова маловажни, на фона на жестоките неща ,които ни се случват

# 124
  • София
Момичета, внушила съм си, че в модела за НВО по БЕЛ отпадаха въпроси, свързани с биографията на авторите. Бъркам ли?

# 125
  • България, София
Кали, стискам палци за младежа Hug Нека това е последната такава манипулация и бързо да се възстанови.
Поздравления за шестицата.

ЗаСлон, стискам палци и успех пожелавам.

beb4o_fb, дано това с притеснението при твоя младеж да отмине и на НВО да е максимално спокоен и събран.
Всяко дете е различно, по различен начин му се отразява напрежението.
В последните дни до НВО е голямо изкуство да не предаваме нашето напрежение на децата.
Вчера май не успях съвсем след класното по МАТ.

По литература взеха всички произведения. Вероятно ще започнат преговор.
Правиха ПИ първи модул миналата седмица.

The Invisible, за съжаление подобни събития действат много отрезвяващо и ни припомнят кои са истински важните неща в живота. Пожелавам твоите познати да се преборят и да се радват на здраве Hug

# 126
  • София
Добро утро!
Кали, и от мен стиснати палци имаш за ортодонтската операция! Всичко ще бъде наред!

Гледам сега по тв как влизат децата (за мен са си деца) за ДЗИ и се чудя това престъпници ли са? То не са опашки, то не са проверки, то не са скенери и прочие. Пък и освен квестори, има и камери които ще излъчват към РУО и трети лица в реално време... Биг брадър пасти да яде. Да си призная, ако съм аз на тяхно място, дори и да не съм болна от К-19, от притеснение мога да вдигна лека телесна температура.
Предполагам, че същата простотия ще я направят и за седмокласниците. Но тук се питам кому е нужно да причиняваме целия този стрес на децата ни?

Най-вече на децата ни... и на нас, разбира се, на родителите ни. Отговор на въпроса на кого е нужно, де. Макар аз по-скоро бих препоръчала да се правят и бързи тестове на входа. И положителните да се явяват в отделна стая / стаи.

Тити, резултатите на десетокласниците (дори не подозирах, че са минали?) нямат значение за нищо.

И полиция. Малки рецидивисти, ще се явяват за поредна година на изпити.
Майтапа настрана, но и аз си помислих, че е в повечко.

Моичкият не иска материални неща. Като чу, че ще свалят границата за ваксините, си пожела ваксина за рождения ден. Успокоява ме, че не е само той. Стува ми се абсурдно желание.

Не е само той.
И Врячо си мечтае за ваксина... и право на ползване на метро и ГТ изобщо. Wink И театри и концерти.

И дори да не е чиста мат., си мисля, че от по-задълбочено изучаване на природните науки би извляка само полза, но това означава тепърва още един изпит за НПМГ и още стрес.

Защо? Нали с точките от общинския кръг се кандидатства, защо непременно още един? Аз го записах Врячо, ама той обича да ходи на състезания... (макар рядко да има успехи на тях). Но на такива, които "не са важни" особено много обича.

Притесних се дали детето ми е знаело за тези камери предварително, аз не! Намирам за отвратително неслужебни лица да имат достъп до камерите. По-отвратително, отколкото шестици на ДЗИ в малкия град Х.

Абсолютно съм съгласна с теб!

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 12:04 от katiABV

# 127
  • София
На ОРЕС няма да е с неговия клас. Към момента са общо 6 деца от 7 клас в такъв режим. От неговия клас стават двама, едното дете е така цялата година.
Преподават им в различно време, същите учители, само по История е друга госпожата. Вчера при свършен факт мърмореше, но все ще издържи три пъти история с тази госпожа (и аз не съм очарована, че географката им води историята в ОРЕС, но няма как). Официално са имали едно болно и две или три контактни деца в класа. Не съм го спирала от ГТ и дейности, в които е искал да участва. Самите ние не сме прекратили пътуването с ГТ, два дни в седмицата дори сменям общо 4 превозни средства, така че е много вероятно да сме се срещали с вируса, но досегашните боледувания в къщи - на ММ, малката и мен не потвърдиха това с тест. Затова доколкото мога залагам на сигурното. Той не е много социален, през тези две седмици ще са сами с голямата му сестра, така че и контактите значително намаляват.
Иначе за ваксина - децата няма да ги ваксинирам при никакви положения. За нас... сякаш не мога да се реша. Не съм антиваксър, но не ми достига обективна информация (и за съжаление ми е в повече обективната реалност по въпроса), за да взема информирано решение да се подложа на ваксина.

# 128
Момичета, Джон Атанасов, Попов и Ломоносов, професионални гимназии, за които трябва медицинско свидетелство за записването, ли са?

# 129
  • София
Миналата година организацията по влизане на НВО беше доста сериозна, но може би си зависи и от училището. При нас имаше двама полицаи на двора, а децата влизаха през два различни входа, за да не се струпват на разстояние  с маска и на входа им пръскаха ръцете и мериха температурата. Имаше няколко деца от нашата тема, които явно от притеснение бяха покачили температурата, но никой не върнаха. По няколко пъти през известен интервал са я мерили и при нормална са пускали детето. Единствено имаха право да не са с маски в класните стаи по време на НВО и ДЗИ миналата година, но това си зависеше и от квесторите. Някои не позволяваха и имахме деца в темата, които си бяха с маски през цялото време. Видеонаблюдение за седмокласниците няма да има, а само за 12 клас.
П.П. christina1980, да трябва медицинско за тях. За всяка една професионална паралелка, а не просто гимназия трябва медицинско.

# 130
  • София
Момичета, Джон Атанасов, Попов и Ломоносов, професионални гимназии, за които трябва медицинско свидетелство за записването, ли са?
Медицинското се иска за кандидатстването, качва се в платформата.

# 131
  • Пловдив
Миналата година бяха дали възможност медицинското да не се прилага задължително при подредбата на желанията, но задължително да се представи при записването. Тази година няма ли информация по този въпрос?

# 132
  • София
Миналата година бяха дали възможност медицинското да не се прилага задължително при подредбата на желанията, но задължително да се представи при записването. Тази година няма ли информация по този въпрос?
О, това ще е прекрасно.

# 133
  • София
Ох, изчетох ви!

Медицинското за какво служи изобщо?

Малко ме стресира тази организация на влизането, за която казвате (не съм имала възможност да гледам новините). Това ис допълнително напрежение за децата (нас кучетата ни яли, ще се оправим). Аз мисля д аму дам един нурофен сутринта, профилактично за главоболие, защото той има пристъпи на такова, а и да не качи Т от стрес преди влизане.

Ох, вече се стресирам и аз, нощес съм сънувала  уроци, задачи... Ужас.

Не бях очарована с решението за връщане на всички, въпреки че преди много го исках. Но сега чакам да разбера коя смяна ще е синът ми, че ако е 2 ще е адски трудно с времето. От другас се притеснявам от карантиниране/разболяване, но няма да го спирам от присъствено. Сигурно за дните между двата изпита ще пусна свободен ден по семейни причини и това ще е.

# 134
  • Пловдив
Медицинското се иска за професионални гимназии и паралелки, че детето няма заболяване, заради което не може да се запише

Общи условия

Активация на акаунт