Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Леле , какви са тези обещания- да не вземат да ви изненадат децата. 😄 Аз май не съм обещавала нищо , ама след последния подарък от баща му, май ще е малко нахално. Изпитите не са минали , а той му купи маратонки за почти половин мин заплата. Бях яко яхнал метлата. Но той не се стимулира много от подаръци , сигурно е доста презадоволен  , единствено го мотивира да е сред по - мотивирани деца. 7 год беше в много слаб клас и това много му влияе - и положително и отрицателно.

# 76
здравейте!
моите седмокласни тревоги отминаха преди няколко години, но бих искала да попитам за няколко неща за приятелско дете:
кога, къде и как се подават документи за проверка на способностите по "хореография" и "физическо възпитание и спорт" - видях изпитните програмите в първия пост, но не се ориентирам - например за "хореография" пише: "провежда се индивидуално за всеки кандидат по график, утвърден от директора на определеното от началника на РУО училище" - кога се утвърждава този график? къде се кандидатства за записване? кога се разбира къде се явява детето на самия изпит? днес след разговор с трима различни души от 144 СУ (на телефоните от сайта им), има три еднотипни отговора "мън-мън, не знаем"
също така си спомням, че регистрирах моето кандидат-гимназистче в сайт (на мон?) - кога трябваше да се направи това?
извинявам се, въпросите ми сигурно имат доста прости отговори, но от 2 часа чета нещо, което вече ми е много далеч и ми е трудно да се ориентирам, а не знам сроковете какви са и дали вече не е изпуснат някой важен
благодаря предварително за всеки отговор, насока, линк!
успех на вашите седмокласници!

# 77
  • На морето!
Ние сме обещали геймърски компютър ако влезе в някое от топ 3 желанията /бал около и над 410/, но той предвидливо си събира пари, няма да се остави без компютър, я.

# 78
Заявление за изпита за проверка на способностите се подава в училището, в което учи детето. Датите за подаване са 27-28. май. До седми юни ще бъде обявено разпределението на учениците по училища и зали за полагане на този изпит и те съответно ще получат служебна бележка, в която тази информация ще бъде налична.
Не си регистрирала ученика в сайт на МОН. Влязла си в служебно създадения му профил с данните от служебната бележка за удостоверяване на мястото на явяване, която също се получава в училището, в което учи детето.

# 79
  • София
1. кога, къде и как се подават документи за проверка на способностите ...

2. също така си спомням, че регистрирах моето кандидат-гимназистче в сайт (на мон?) - кога трябваше да се направи това?

1. В периода 27-28.05. подаваш заявление за желанието на детето да се яви на изпит за проверка на способностите. След малко ще ти изпратя на ЛС точната бланка. Там се упоменава точно на какъв изпит иска да се яви.
След това училищната администрация има грижата да подаде това заявление към РУО. Когато получат отговор, трябва да ви дадат издадена бележка с разпределението на детето в кое училище да се яви на изпит и вх.номер най-вероятно. С тази бележка и документ за самоличност на 21.06. детето се явява там, където е посочено в бележката.

2. Регистрация не правиш, а влизаш в сайта на МОН пак чрез информация, получена от училището на ученика.

Дидева ме е изпреварила, но няма да трия Hug

# 80
много ви благодаря за отговорите! Flowers Hibiscus

# 81
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята нищо конкретно не е поискала, но има едни кецове на Конверс (към 300лв са), които знам, че харесва. Ще взема да я изнудвам с тях. Само се чудя какво да е условието, че топ 10 даже ми звучи като фантазия, щото на челно място все ще са недостижими паралелки.

# 82
  • София
Не сме обещавали нищо и нямам намерение да обещаваме какво и да е. Няма по - голяма награда от приемането в много добра гимназия и тя го знае. Колкото повече точки изкара, толкова и наградата ще е по - хубава 🙂

# 83
  • гр.Варна
Купихме на младежа часовник, който да ползва и за НВО.
Днес ходил с него на школа по БЕЛ, но госпожата казала, че е недопустим, а е механичен....

Вашето мнение?
Какъв точно трябва да е?

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 22:36 от Bonanza

# 84
Марти, само мога да си мечтая и моЙто да иска толкова добрата гимназия (каквото и да значи за мон-ските такива) и да е нахъсана за това. Вече се чудя с какво да я амбицирам.

# 85
Добре че синът ми не чете тук иначе щеше да се почувства прецакан, че не е случил на родители Simple Smile При все, че му угаждаме доста, няма никакъв шанс за такъв тип уговорки.

beb4o_fb, направо ме стегна за гърлото това, което си написала. С чувствително дете е много трудно при целият стрес, на който са подложени. Сигурна съм обаче, че ще се представи отлично на НВО Hug

Kally May, на твоето момче пожелавам в четвъртък да види за последно ортодонта си Heart Eyes

Bonanza, на мен ми изглежда ок часовника. На синът ми е такъв
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 22:15 от vox

# 86
Купихме на младежа часовник, който доба ползва и за НВО.
Днес ходил с него на школа по БЕЛ, но госпожата казала, че е недопустим, а е механичен....

Вашето мнение?
Какъв точно трябва да е?
И кое му е недопустимото. Да им викнат ония от разни състезания - тв риалитита, сега се сещам за Мастър Шеф, където почват към края да им отброяват времето. Апропо така прави учителката на сина ми по БЕЛ и той се шашка от това.
На диви калинки направиха и нас, и децата.

# 87
  • София
Ние досега сме пускали молба до класният и не е имало  проблем с извиняване на отсъствията. 
Ние имаме 10 дни по домашни причини, мисля да ги ползвам от 3.6 за всеки случай да си останем вкъщи. Иначе доколкото разбрах за деца под карантина няма да има проблем да бъдат на изпит.

Може би е добра идея да се ползват няколко дена и по домашни причини... но не ми е ясно как става там номерът, никога не съм ползвала, и задължително ли е да се дадат - сякаш могат и да се откажат?

Скрит текст:

Кали, стискам палци!

# 88
В нашето училище имали стенни часовници в стаите. По тях ще се ориентира.

# 89
Моята дъщеря е в разгара на любовните си увлечения, върна се в къщи преди малко. Нищо не очаква от НВО, огромно спокойствие я е обзело!
       В интерес на истината и аз вече взех да не се вълнувам толкова, то не остана и много време, а и никой не може да й налее знания в последния момент...Каквото такова!

Общи условия

Активация на акаунт