Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 590
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
# 316
  • София
Zanda Kaurik, помня, с каква любов водехте темата за Китай преди години. Радвам се да разбера, че учениците имам възможмост да бъдат обучавани от такъв всеотдаен професионалист ❤
Информацията Ви е полезна!

Трогната съм от оценката! Обичам децата и мисля, че като разширяваме кръгозора им едновременно с източно и западно мислене, само ги правим по-стойностни граждани на България и хора с ресурс да вземат дълбоки решения за живота си!
Честит празник на всички!
Бъдете здрави!

# 317
  • София
Тези дни голямо движение в нашата къща. Момчето ходи с приятели по паркове и градинки да карат колело, да ядат пица и сок да пият. Вчера пък имаше рожден ден негов съученик, та там седя от обяд до привечер. Прибра се много доволен. Днес е на урок след мъничко, сутринта ходихме до Народната библиотека. Свежо и приятно беше навън, сега времето се мръщи, поне в нашия район на София. Simple Smile
Почти на края на напрежението сме, има-няма петнайсетина дни. Момичета, дръжте се, ако трябва наблегнете на виното, не всявайте паника в редиците на децата. Со кротко, со благо с тях, пък... "каквото сабя покаже.."  Simple Smile

И аз благодаря специално за информацията, която ни дава Zanda Ksurik, ще прегледаме подробно всичко за училището, заедно с хлапето.

# 318
  • Varna
на междучасие дъщеря ми не е могла да я реши. ще пита учителката си по мат в училище и ако има решение, ще ви кажа.
Задачата има решение, но за Б подточка изисква допълнително построение. Доста трудна задача...
Отг. На Б е 10 см.кв.
А подточка е лесна, защото веднага се виждат еднаквите триъгълници.
Някой ако иска на лични ще изпратя решение на задачата.

# 319
  • София
Честит празник на всички ученици и учители!
Futfut, как да всявам паника на хлапето, като то милото въобще не се е и притеснило. През тези почивни дни й виждам очите само вечер като се прибере.
На ПИ по БЕЛ изкара доста висок резултат и  наградата й е вчера, днес и утре да стои до 20:30 навън. Много й се излиза с приятелки, а на мен ми се е свило сърцето, защото има един вид задачи по математика с които не се справя много добре, въпреки че тя твърди, че са й ясни. Сутринта баща й ги обяснява, тя само поглежда часовника и въздиша. После прегледаха и задачите от ПИ по математика от събота и като видя, че точките няма да са тези, които очаква и увеси нос. Успях да се въздържа да кажа каквото мисля, но ако не седне да си изясни тези задачи, да се прости с желаните гимназии.
hana1, една от задачите, които мъчеха сутринта е точно тази. И ММ се поозори , докато стигне до решението. Дори се учуди, че са я дали на ПИ.

# 320
  • София
не знае нито за едното училище, нито за другото.
според баща му не трябва да му казваме докато не минат НВО. Sad
според мен това е... не чак лъжа, но заблуда и ще се върне като бумеранг срещу нас.
не ми се иска да действам зад гърба на баща му и да му кажа...

А той пък не е и попитал... не ми звучи точно като лъжа. Е, не е и подробно обсъждане, обаче... няма и демонстрирана особена заинтересованост.

Пускайтв жалби до районните инспекторати за тези директори. Те вече тотално прекалиха!
 Първо, центърът на училището е Ученикът- всичко се прави за и заради него, а не учителят. Второ карантиниран не означава болен. Трето- това е част от работата им. Те са единствените, които си позволяват да не искат да работят по време на пандемия, никой друг не абдикира с такава готовност като тяхното съсловие. Точно заради това поведение на учители, директори и чиновници в МОН, децата са в абсурдната и безпрецедентна ситуация.

Е, да не забравяме и, че те са единствените, от които се очакваше да работят при такива условия - 30+ души без никакви предпазни средства на затворено в помещение от има-няма 25 квадрата...

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 16:33 от katiABV

# 321
Ще качите ли тази задача от Междучасие?

# 322
  • София
Случайно попаднах на заповед на министъра на образованието с вчерашна дата, с която се правят промени в правилата за информационна сигурност и инструктажите за НВО в четвърти клас. Да видим дали същата съдба няма да сполети и НВО в седми и десети клас.

Може ли текст или линк? Моля?
ПОПРАВКА:
За това ли става дума?

Кали, хубаво, че е минало премеждието...

Desem, най-добре говорете с хирург... понеже челюстта се развива според зъбите - като размер... нямам идея дали може да се постави имплант с увеличаващи размера коронки, някак да се нагласи на зъб с обичаен размер... Иначе аз съм със зъб по-малко отдолу - по онова време единственият начин за изравняване беше да се извади и зъб отгоре, ясно, кофти идея, още повече,. че резците ми са по-дълги от останалите зъби (това не е ясно дали е индиректно причинено от липсата на насрещни зъби, де) - в резултат захапката ми е не просто дълбока, а абсурдна... Примерно ябълка хапя само с долните резци, с/у венците, не към горни резци. Абе, ако имам как да се изравнят овреме ще е по-добре.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 16:48 от katiABV

# 323
  • На морето!
Черпя виртуално и аз за моя рожденик, който напоследък е в отвратително настроение и дори празникът му не успя да го оправи.
Скрит текст:

# 324
  • София
Rapariga, да ти е здрав, борбен и щастлив младежът. И успешен, започвайки от тази година Wink

Наборът вчера не се е представил много добре, очакваме оценка на преразказа. Не че се трогна, днес не е седнал една буква да прочете/напише. Малко остана, а все по-трудно ми е да го натискам.

# 325
  • В светлината на слънцето
Честит празник! Да пребъде Словото!

И честити лични празници на всички замесени! Heart

И моят вчера много хареса преразказа. Естествено, нищо не е снимал.

# 326
Случайно попаднах на заповед на министъра на образованието с вчерашна дата, с която се правят промени в правилата за информационна сигурност и инструктажите за НВО в четвърти клас. Да видим дали същата съдба няма да сполети и НВО в седми и десети клас.

За това ли става дума?
Не. Това е старо. Вече казах, че не мога да дам линк.

# 327
  • София
Мога да кача в пощата и по БЕЛ с отговорите и по математика все още без отговори на Междучасие, но като снимки, защото ще го правя от телефона. Сега не мога да ползвам компютъра. Ако така ви устройват, ги качвам.
Rapariga, да ви е жив и здрав младежа. Много успехи да има и да се представи блестящо на предстоящите изпити.

# 328
  • София
Rapariga, да е жив и здрав рожденикът! Нека животът му поднесе това, което той наистина иска и го прави щастлив. Весел празник Kissing Heart

# 329
  • Бургас
Rapariga Да ти е жив и здрав рожденика! Да постига всичко с лекота !

Общи условия

Активация на акаунт