Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 597
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Здравйте, някой успя ли да снима днешния ПИ на Регалия. Дъщеря ми не успя.

# 301
Аз го имам, но след много опити и игнориране, така и не получих достъп до прословутата “Поща”.

# 302
  • у дома
Въпросче и се връщам да чета ,че има  да наваксвам доста 😉
В чуденка съм. Според наборчето на НВО няма да има параметрични уравнения и задачи за трапец!?!
Някой, може ли да ми потвърди?
Потвърждавам,че вече не се учат в 7 кл
Обаче трапец се изучава в 5 кл и може да има от него...материалът за равнобедрен трапец,който преди се учеше в 7 кл сега се изучава в 8 кл.Параметрични уравнения по новата програма не виждам никъде ,явно на някой не са му харесвали...

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 18:19 от svetlaem

# 303
  • София
А вярно ли е, че не "дават" задачи с допълнителни построения? Преди май се включваха или бъркам?

# 304
  • София
Задача с допълнително построение дадоха през 2018-та. След това не е имало. Не знам дали е имало преди това, но беше изненада, така че предполагам не е имало в близките предишни години.

# 305
  • София
Здравейте, скъпи родители!

Ако желаете нещо наистина уникално за своите седмокласници, заповядайте в 138. СУЗИЕ "Проф. Васил Златарски" в езикова паралелка с китайски език. Разликата с всички други училища е, че тук не преподаваме просто езика, но ще научим децата да мислят по коренно различен начин, тъй като имаме специализирани часове по китайска история и философия. Децата ще могат по много да развиват всякакви свои таланти - пеене, рисуване, свирене, танци, актьорско майсторство, спортни умения.

Ще имат специални часове по китайска митология и култура, ще се учат да готвят ястия, да плетат възли, да рисуват, да изрязват украси от хартия и, разбира се, да похапват според етикета. Ще ги разходим из всяко кътче на Китай, но и на България на китайски, като ще имаме учебни лагери и чести излизания и участия в мероприятия.

Ще учат в най-уникалната класна стая на България: https://dama.bg/gallery/mozhete-li-da-poviarvate-che-tazi-klasna … hte-v-sofiia/7929

Тук има за всекиго по нещо, дори и по време на дистанционното обучение. Затова ви представям клип с една година от живота на осми клас: https://www.youtube.com/watch?v=IPbBkJWjqJM&feature=youtu.be

Ще се радвам да отговоря на всякакви ваши въпроси.

# 306
  • София
Zanda, благодаря ти, че обичаш децата и професията си и си толкова безкрайно раздаващ се човек! Следя темата за китайската паралелка в 138-мо от самото начало и винаги ми се доревава, защото всичко, което правите там, може да го има навсякъде! Но го няма...
Детето ми няма интерес към китайския, но аз имам към вашата школа и даже веднтж дойдох на Празник на Корея, за да ви видя вас Simple Smile
Пожелавам ви много кандидати!

# 307
Точно снощи разглеждах сайта на 138 училище, привлечена от изучаването китайски.

# 308
Велина, честит празник със закъснение!
Чакам с нетърпение да разкажеш за 73то.

# 309
  • Ланкър, планините Овнерог
Zanda Ksurik, мен ме вълнува корейският как е при вас, предвид че паралелката е професионална и насочена към туризма, а не толкова към научаването на езика? Дъщеря ми има интерес към корейския, но дали е на ниво, в сайта не виждам да е представен, иначе за японската и китайската паралелки има инфо?

# 310
  • гр.Варна
Привет Simple Smile
Днес синът ми каза, че отговорите от ДДИ са излезли. Чудеше се дали може да си запише някъде отговорите-на че новата, примерно, за да се свери след като пуснат и техния ключ? Не мисля, че ще му дадат да изнася каквото и да е, но да питам... 🤔🤔

# 311
Не, няма да може да си изнесе нищо Simple Smile Само ако има силна зрителна памет и запомни, ще може да си провери Simple Smile
Черновите няма да влизат в изпитния плик, но мисля че ще се събират отделно.

# 312
В инструктажа пишеше че е забранено да се изнасят условията, информация и прочие матвриали, (вкл  чернови), т. Е. всичко остава и само кой каквото е запомнил...

# 313
  • София
Zanda Ksurik, мен ме вълнува корейският как е при вас, предвид че паралелката е професионална и насочена към туризма, а не толкова към научаването на езика? Дъщеря ми има интерес към корейския, но дали е на ниво, в сайта не виждам да е представен, иначе за японската и китайската паралелки има инфо?
Паралелката се развива много успешно! Колегите работят със сърце, като Посолството на Южна Корея също се погрижи те да получат дарение за дейности - имат костюми, книжки, имат възможност да творят по много и ни радват с талантите си! Като минат изпитите сега, заповядайте на място и помолете да влезете в час по корейски, поговорете и с децата. Успех в кампанията! Дано всички дечица попаднат точно на своето място и да учат онова, което ще допринесе към тяхното израстване!

# 314
Zanda Kaurik, помня, с каква любов водехте темата за Китай преди години. Радвам се да разбера, че учениците имам възможмост да бъдат обучавани от такъв всеотдаен професионалист ❤
Информацията Ви е полезна!

Общи условия

Активация на акаунт