Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 484
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Rapariga, нашият беше само на 1 ПИ онлайн и на 1 физически във вторник, но пергел не му е трябвал.

# 556
Дидева, наздраве и за теб, голяма подкрепа си ни Hug

# 557

За да се намерим по-лесно да напиша: утре ще съм с дънки, тениска и цикламено яке.

Тъкмо влизах да питам как да ви позная, ако случайно успея да дойда сутринта. Струва ми се неудачно да питам всяка срещната майка ( сигурно ще са доста) " Вие пишете ли в БГ Мама?" Simple Smile

Пергел нашия няма да носи. Никога не е използвал пергел до тук. Нито на ПИ, нито на състезания...Сигурно за това никога и не е изкарвал макс точки, но няма точно сега да изневерява на себе си Simple Smile ( на големия едва тази година, в 8 клас, му потрябва този уред)

п.п. На мен ми е скучно (варя соковете от бъз, които направихме в промишлени количества) и само си рефрешвам темичката, а никой не пише. Май ще ходя да чета книга. Дано само не заспя и да отърва соковете Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 00:05 от MollyBy

# 558
  • София
Браво на децата с над 30 точки на преразказа!
На нас той ни е слабо място повече от 27-28 точки не е имала.
Днес беше на присъствен, последен ПИ във Веди по БЕЛ. Утре е по математика.
Иначе детето учи, полага усилия, но явно има пропуски по български от начален курс, които се опитваме да наваксаваме.
Искам да ви питам успяха ли децата да вземат целия материал в училище и в школите, и да правят вече преговор? Защото Веди по БЕЛ нещо не са си разчели добре времето и едва ще смогнат да вземат всички произведения до последния момент. Тези 21 произведения ми се виждат прекалено много, на фона на изминалите години...

Сега като ви чета разбирам защо не успявам да сваля качените кила от зимата - НВО е винвно! Smiley
А за винито, е то си върви...

За викането - нямам равна, повярвайте и отдавна спрях да се извинявам. Само аз съм с две вироглави деца, които се аргументират по добре от мене в целия вход и без никакви баби, и дядовци. Ако искат да не викам, може да дойдат да ги погледат, аз ще отида на СПА. Wink

# 559
Взеха целия материал Гери, дори последния път Правиха преговор. Остават им пет занятия, от които два ПИ. В училище няма да им стигне времето да вземат целия материал.

# 560
  • На морето!
Нито в училище, нито в школата взеха всичко. Имам чувството, че разчитаха, че последните теми ще отпаднат и затова го караха по-лежерно в един момент и сега не могат да наваксат.

# 561
  • София
Взеха целия материал Гери, дори последния път Правиха преговор. Остават им пет занятия, от които два ПИ. В училище няма да им стигне времето да вземат целия материал.

Вие на школа ли сте?
Как 5 занятия, ние имаме още по 2, по МАТ и БЕЛ до матурите, като не броя матурата утре?

Явно не сме единствени с не взет материал...
Rapariga
На мен ми изглежда изключително не справедливо спрямо нашите деца, тази година да не отпадне нито ред учейки повече от половин година онлайн, а на миналогодишните седмокласници за 3 месеца да им отпадне материал.
Трябваше да отпадне поне същото като миналата година!

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 00:31 от geryger

# 562
  • София
И в училище и в школата взеха всичко и сега са на преговор. Даже госпожата по БЕЛ в училище от една седмица ги върна на шестокласния материал; моето момче ме пита даже къде може отново да прочете "Серафим", за да си го припомни.

За пергела - сдоби се наскоро с една забележка в ел. дневник, че не носел пергел за час по МАТ в училище. И за какво му е, питам аз, като не се е налагало досега да го ползва? И на НВО не мисля, че ще му потрябва, но ако все пак се наложи, специално моето дете може и да си нарисува точна окръжност без проблем Blush .

Нашите съседи не могат да се оплачат изобщо от мен. Гласът ми не се чува. Когато съм най-зла, говоря много тихо и буквално препарирам с гласа си. Обърна ли се към сина по цяло име и в ниския регистър, той си знае, че зловещо е сгазил лука. Най-хубавото е, че няма как да не ме чуе в такъв момент какво казвам.

За килограмите - ще си замълча, че хич и не ми се говори Persevere .
Както казва Дидева, не му е сега момента за диети.
Днес колко хубаво ми се получи едно гости - с хапване, пийване... Ми така де!

# 563
  • Варна
Тук съм, дами и ви чакам до входа, оградата, а зад мен има голям билборд на Частно средно у-ще Мечтатели.

# 564
  • София
В школата успяха да вземат целия материал по БЕЛ, но в училище не успяха. Там им остава да вземат по литература По жицата. Също така в училище в петък ще правят и ПИ. За преговор едва ли ще им остане време. По БЕ, пък не са наблягали на сложните изречения и госпожата им казала да си ги преговарят вкъщи и девойката в петък гледаше уроци в Уча се.
Предполагам, че причината да са изостанали с материала е същата, а именно разчитали са на това, че ще отпаднат теми.
Пергел трябва не трябва слагаме. По - добре да има всичко, отколкото да й потрябва и да се чуди какво да прави.
За викането и аз съм ненадмината. Чуват ме в целия квартал Grin. Покрай подготовката на девойката, обаче нямам основание за викане, защото тя е много съвестна в това отношение и няма нужда от викане, напомняне, за да седне и да учи. От около месец виждам, че започна по - рядко да прави тестове (под по - рядко имам предвид по около два на седмица), но както тя каза вече е уморена и иска да прекарва повече време навън с приятелки.
Вчера ми каза, че нямала търпение да дойде НВО, за да и минава и по - бързо и след това вече да е свободна 🙂

# 565
Успех на децата от Варна с ПИ днес!
При щерката в школата материалът е взет и преговарят. В училище - не. Нито по БЕЛ, нито по математика са взели всичко, а останаха 2 седмици. За преговор изобщо няма да има време.

# 566
  • София
И в школата, и в училище, са на "По жицата". По литература си трябва четене, подозирам, че има много забравени неща, ако въобще ги е знаел. Надявам се все пак на преговор, но вече им омръзна и на децата.
Приятно изкарване, варненки Kissing Heart
MollyBy, станаха ли соковете?

# 567

Вие на школа ли сте?
Как 5 занятия, ние имаме още по 2, по МАТ и БЕЛ до матурите, като не броя матурата утре?

Да, на уроци е по бел. От там си вървяха по материала със свои темпове. За да приключат овреме, хич нямаше съобразяване с това как се движат в училище, а те там пъплят. Имат разпис на занятията, гледах че са по две седмично, общо 4за юни (явно ускорен преговор, все едно че юни го уплътняват целия но всъщност приключват на половината) , плюс днес правят ПИ, което е петото. На 13.06 приключват.
Успех днес на всички.

# 568
Geryger, и аз съм като теб. Големият е царят на преговорите и пазарлъците, а малкият - на оправданията. За капак седми и четвърти клас. Съскам, говоря мило, викам, меня настроения...не ми пука от съседи
Сега прави онлайн Магура по Бел. После съм му записала два часа урок по математика. Много са назад в училище по математика.Все си мислех, че ще забързат по някое време, а учителката от уроците искаше да вървят успоредно с материала в училище. Като видяхме обаче, че в училище не се променя темпото, засилихме уроците. Поне там да вземе материала. По български в училище приключиха материала още преди два месеца. По литература скоро взеха "По жицата". Мисля, че и на уроците вече са на преговор.
Върнах го вчера да преговаря пети и шести клас литература, защото ще ги изпитват за повишаване. На въпроса кой е авторът на "Отечество любезно, как хубаво си ти!", категорично отговори Любен Каравелов. Попитах го дали не е Иван Вазов, а той ме контрира: не, по наше време беше Любен Каравелов. Забавно му е, всичко обръща на шега. Установих, че почти всичко е забравил от пети и шести клас, явно не са преговаряли на уроците. Иначе моят е много спокоен, грам не го тресе. Само излизания са му в главата, а като се прибере, е още два часа на телефона. Освен това ме вижда, че съм изнервена и ме провокира нарочно с реплики от рода на "ох така и няма да започна да различавам Йордан Йовков от Елин Пелин" ...а ги различава, просто ме дразни
Пергел искаха даже и на четвъртокласниците.
Марти, това е за твоето момиче 💐 възхищавам се на такива деца - както бяхме ние едно време 😆

# 569
  • Варна
Благодаря, дами за приятната компания!
Синковецът е доволен от това, че е решил задачите и очаква 95+ точки. Уж е сигурен, но се изцепи: нали ромбът е успоредник? Писах, че е успаредник, но в действително е ромб. Сравнявали си отговорите след ПИ в двора със съучениците му, които бяха на ПИ. Чакам го аз, а той си бърбори и не бърза да звънне.
Голям е заплес, но на ПИ му е простено. Дано е по-концентриран на самото НВО.
Приятен следобед и до нови срещи!

Общи условия

Активация на акаунт